Filmek? Akkor Mafab.hu! (x)

Alig több mint egy év alatt a Magyar Filmadatbázis a hazai filmkedvelők kiindulópontjává vált. Mi olyat kínál a Mafab.hu, amivel maga mellé tudta állítani a filmek iránt érdeklődő internetezők egy jelentős hányadát?

Több mint 270 ezer film és sorozat, 1,5 millió személyiség, közel húszezer videó, 250 ezer kép és hozzávetőlegesen ugyanennyi poszter. Röviden ennyi lenne a válasz a fentiekben feltett kérdésre, azonban érdemes egy kicsit mélyebbre tekinteni. A Mafab.hu valamivel több mint egy éve azzal az ígérettel jelent meg a hazai internetes piacon, hogy alternatívát kíván nyújtani az IMDB hazai felhasználóinak, és azoknak, akik egy film kapcsán többet várnak el, mint amit a hazai filmadatbázisok nyújtanak.

Mit kínál egy adott filmhez a portál? A mozikban jelenleg is futó Amerika kapitány: Polgárháború adatlapja címszavakban és számokban: filmtartalom, 130 névből álló stáblista, egy tucat exkluzív érdekesség, 23 kép, 14 videó, kritikák, 52 poszter, moziműsor, kapcsolódó cikkek és filmes listák, hazai kritikák, valamint a hasonló filmek gyűjteménye.

Az oldal üzemeltetői kezdettől fogva fontosnak tartották, hogy a Mafab adatbázis mellett egyfajta közösségi oldal legyen. Ezért lehetővé tették, hogy a felhasználók a hozzászólások mellett érdekességeket, filmtartalmakat írjanak, valamint filmes és személyiséglistákat készíthessenek. Ezáltal talán jobban a sajátjuknak érezhetik az oldalt. Ráadásul a legaktívabb felhasználókat minden hónap végén megjutalmazzák.

Hogy milyen irányú növekedésre számíthat a portál a jövőben, egyelőre kérdéses, de jelenleg úgy tűnik, minden adott ahhoz, hogy ne csak a tárolt információk mennyiségét, hanem a látogatók mennyiségének számát tekintve a Mafab az első számú hazai filmadatbázissá váljon.

(A Mafab megbízásából készült anyag.)

28.
28.
DON GONDOCS
#27: Igazából csak reménykedtem hogy nem történt meg, mert tudtam hogy beteg volt.
27.
27.
#25: Nem kamu, a családja is megerősítette. Nyugodjék békében!
26.
26.
PaprikaJancsi
#25: Most elvileg tényleg igaz (sajnos), mert a NemzetiSport-on olvastam, az meg csak nem rak fel ilyen kamu híreket.
25.
25.
DON GONDOCS
Ha már filmek, olvastátok hogy megint meghalt Bud Spencer?
24.
24.
#23: Mondjuk azt nem értem, hogy ma már reklámoznak, miért itt?! Jön ide napi kb. 150 ember, az ncore-on meg ott vannak már mióta, több tízezres napi forgalommal...
23.
23.
Ezek is adócsalók, Szlovákiában jegyezték be magukat! Pffff...
22.
22.
Chrysh
#21: A nem sokkal előtte levő éneklés szerintem még borzalmasabb, bár én a nem musical-filmekben, az éneklős betétdalokat alapból rühellem.
21.
21.
kopic
#17: Nekem semmi bajom nem volt a Hobbit szinkronjával, kivéve Thorin "The misty mountains cold" dalát, ami egyenesen förtelmes magyarul.
A régi filmeknél pedig tényleg minőségibbek voltak a szinkronok.:/
20.
20.
kopic
#2: lol
Soha nem hallottam még erről az oldalról, pedig ncore profilom is van.
18.
18.
KőbányaKispest
Már a cimből itélve ez a cikk is egy nagy büdös reklám.
17.
17.
#15: Így van. Az pedig, hogy a régi filmeknek jó volt a szinkronja, szintén nem légből kapott kijelentés. Bár alapvetően régebbiekre gondolok, de például akárhányszor veszem elő A Gyűrűk Urát, mindig magyarul nézem, mert egyszerűen jó. Több mint 20x láttam, ebből egy sem volt angol, és őszintén nem is hiányzik. Ezzel ellentétben A hobbitot volt "szerencsém" szinkronnal nézni, és elég is volt belőle, annál marad az eredeti.
16.
16.
Raptor X
De mifaszért kell itt reklámozni? Ráadásul ilyen köcsög módon?
15.
15.
sloth
#14: Hát mondjuk nem a nyelvvel, hanem a szinkron minőségével van baj.
14.
14.
PaprikaJancsi
#13: Ja, rohadjon meg a magyar nyelv. Legyen mindenki menő, fúj szinkron, fúj anyanyelv.
13.
13.
Dresa
van egy összeesküvés elmélet ezzel kapcsolatban az interneten, nem linkelek a cikk címe valami ilyesmi h: Az ncore az orránál fogva vezeti a hazai filmforgalmazókat...
Amúgy én sem használtam még, valahogy úgy vagyok ezzel mint a szinkronos filmekkel, kerülöm minden áron, és még az IMDB-t is visszaállítanám angolra ha lehetne..
12.
12.
atroll1
Nem értem, mit háborogtok. Hát nem kurva mindegy, hogy hol futtatja magát az oldal? :D
11.
11.
Én sem hallottam róla még. #imdbislife :P Az összes többi fölösleges.
10.
10.
Hirosima-chan
#9: Ez nem sima reklám, ez beépített funkció, ott van a hozzászólások, fájlok, stb mellet minden film vagy sorozat torrentnél.
9.
9.
Gykrizsi
#8: De nem volt kötelező belépni. Én napi szinten használom az ncore-t, de eddig nem is hallottam róla, mondjuk én célirányosan keresek valamit, semmi hirdetést nem nézek meg. De ennyi erővel a filmek értékelésére meg rögtön az imdb-t dobja ki, ami ugyan annyi reklám.
8.
8.
Hirosima-chan
#3: Nem arról van szó hogy mindegy vagy sem, hanem hogy ahogy írják "hanem a látogatók mennyiségének számát tekintve a Mafab az első számú hazai filmadatbázissá váljon."
Ami az ország legnagyobb torrent oldalán kvázi beépített funkcióként működve nem ugyanaz mint ezt legális úton elérni.
7.
7.
Necreon
#3: Persze... persze...
6.
6.
Neo1989
Így van Hirosima-chan jól mondja az ncore által futott fel akárcsak a hessteg, ezt még a saját FB-jükön is leírják egy mozimániás cikkben.
Am én jobb szeretem a filmkatalógust, v a filmek.s9.hu-t de kinek mi.
5.
5.
Gumiember
Borzasztó lassúak! Amiket kiraknak azokat mindent látok 2 nappal előre! Nem tetszik!
3.
3.
Gykrizsi
#2: Mintha nem lenne mindegy, hol reklámozzák magukat. Attól nem lesz egy oldal jobb vagy rosszabb.
2.
2.
Hirosima-chan
"Alig több mint egy év alatt a Magyar Filmadatbázis a hazai filmkedvelők kiindulópontjává vált. "
Mivel az ncore-on reklámozták magukat, ezt szemérmesen elfelejtették megjegyezni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...