A Nintendo nem mond le a 3DS-ről

  • Írta: zoenn
  • 2016. október 31.
  • Hír
Link másolása
A Nintendo Switch egyik legérdekesebb funkciója, hogy hordozható konzolként is használható - ezzel a japán gyártó házon belüli konkurenciát csinál a 3DS-nek. A kiotóiak viszont továbbra is életben tartják a handheldet.

Jogosnak tűnik a felvetés, miszerint a Nintendo Switch megjelenése kedvezőtlenül befolyásolhatja a 3DS piacát, elvégre az új masina egy hordozható/asztali konzol hibrid lesz. A gyártó elnöke, Tatsumi Kimishima szerint azonban nem szabad a legrosszabbra gondolni. 

Az úriember a Bloombergnek adott interjújában rámutatott arra, hogy a 3DS eladásai továbbra is javulnak. Azt ő is elismerte, hogy Switch debütje hatással lesz az rá, de "nem fogja megölni a kézikonzolt".

Hála a szoftvereknek, a 3DS folytathatja saját útját a piacon. A legutóbbi negyedévben több mint 2,7 millió kézikonzol talált gazdára, ami sokkal több a tavalyi év hasonló időszakához képest. Továbbá a Nintendo történetének legjobb előrendelési mutatóját is épp most sikerült beállítani, ezt a Pokemon Sun és Moon mutatta fel.

Kimishima kiemelte, nem a Wii U és a 3DS utódaként tekint a Switchre, hiszen az eredeti kiindulási alap az volt, hogy "milyen új élményt hozhatnának létre". Nos, bemutattak egy gépet, ami nincs helyhez kötve, bárhol játszhatsz vele.

Az interjúban rákérdeztek a Switch esetleges VR-képességeire is. Kimishima szerint a márciusi premierre még nem készítik fel a masinát a virtuális valóságra, ám az elnök nem zárta ki, hogy a jövőben erre is sor kerüljön.

A további konkrétumokra januárig kell várnunk.

11.
11.
aordog
WiiU-m van és ha nem az lenne, hogy egy csomô játékot még nem is játszottam ki, ami érdekel, akkor teljesen szomorú lenne a képem. Mert a U-nak ennyi.....persze jöhetnek játékok, de két konzolt párhuzamosan nem fog zabáltatni a Nintendo.
Így engem érdekel a Switch, de egyenlôre csak hogy képben legyek, mert ami a WiiU mellê kell az egy PS4.
A Switch majd valamikor, de akkor a WiiU-nak mennie kell...
10.
10.
RangerFox
#9: Nah, csak 18. De nagyon köszi, a tanácsodat megfogadom, szállóigeként fog terjedni köreimben :D
9.
9.
Yanez
#8: Ejha! Boldog Szulinapot, RangerFox!!! Hany eves lettel? Varj, hadd tippeljek: 19? Sokat ne igyal, de keveset se! ;)
8.
8.
RangerFox
#1: Igen, nem látsz tovább a Ps-nél, hogy gondolhatod azt hogy szavahihető vagy, hiszen csak egy fanboy vagy, menj vissza ahonnan jöttél :DDDDD (Remélem leesik az irónia, és bocsesz, csak szülinapom van és kicsit illuminált állapotban vagyok xD)
4.
4.
Yanez
#2: Igaz is, mivel nem egy genrol van szo, akarcsak az N eseteben! Viszont meg igy sem ugyanaz, mivel PS fronton van alternativ megoldas is (remastered, Psnow).
3.
3.
Gondoltam, felmegyek Konzolok szervizére megnézni, milyen áron van a 3DS. A Wii U-t úgy kirakták, mintha nem is létezett volna. Három Switch menü, pedig még ár, kieg, semmi sincs hozzá. Ez nagyon gyors volt.
2.
2.
ADMlN
#1: Szerintem ez inkább olyan mint az,hogy a PS4 nem futtatja a PS3 játékait.
1.
1.
Yanez
Csak az a vicc, hogy ez asztali meg kezi - konzol, de elvileg sem a WiiU, sem a 3DS jatekaival nem lesz kompatibilis. Erre azt mondjak:

"Tatsumi Kimishima szerint nem szabad a legrosszabbra gondolni."

Most nyugtasson meg valaki, hogy en tevedek ("csak nem latok tovabb a PS-nel")! Viszont ez most tenyleg olyan, mintha jonne a PS Pro meg a Scorpio, de egyik sem futattna a sima PS4 es XO jatekokat, s akkor ez meg csak felig lenne olyan. Remelem tenyleg nincs igazam!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...