Újabb 15 dolgozótól vált meg a Crytek

  • Írta: Shifty
  • 2017. február 2.
  • Gyászhír
Link másolása
Folytatódik a Crytek körüli bizonytalanság. Ezúttal a korábban a Warface-en dolgozó tizenöt alkalmazottól vált meg a német cég frankfurti központja. Vajon sikerül megoldania a csapatnak a pénzügyi gondokat?

Nem először kerül komoly pénzügyi válságba a Crytek, de a tavaly decemberben kipattant problémák abszolút mélypontot jelentenek. Hónapokkal ezelőtt arról lehetett hallani, hogy a cég több havi fizetéssel tartozik az alkalmazottaknak, a pénzügyi helyzetet pedig úgy igyekezett konszolidálni a csapat, hogy öt stúdióját azonnali hatállyal bezáratta - köztük a budapestit is -, illetve eladta a Warface-t.

A free-to-play shooter az orosz Mail.ru tulajdonába került, az üzemeltetést pedig annak leányvállalata, a My.com viszi tovább. Viszont a közel 40 millió regisztrált játékossal büszkélkedő lövölde fejlesztését megtartotta a Crytek, így azt a jövőben is a kijevi stúdió végzi.

Ahogy azt korábban pletykálták, a váltás újabb leépítéseket hozott: a csapat 15 olyan, a frankfurti központban dolgozó alkalmazottól vált most meg, akik épp a Warface-en szorgoskodtak. A kiadott közlemény szerint a főhadiszálláson a jövőben inkább a főbb kompetenciákra igyekeznek fókuszálni, ebbe a képbe pedig az eladott Warface már nem tartozik bele. A döntést az is érdekessé teszi, hogy a Crytek állítása szerint a legtöbb Warface-en ügyködő korábbi Crytek-alkalmazottól nem válnak meg, őket ugyanis más belsős projektre vezényelték át.

3.
3.
Szerintem is eladhatnák már másnak, a Nordic nem akar bevásárolni? :-D A Crysis 2-t nagyon szerettem, valamiért megfogott a hangulata, egy remastered-et csapatnék belőle. Warface-t meg amúgy szerintem csak az oroszok játszanak, nem valami nagy játék.
2.
2.
GAMEROD
Igazából nem érdekel a sorsuk, a Far Cry jogai már réges rég másnál vannak, a Crysis-ből pedig az első rész és annak kiegészítője tudott lekötni ami közel s távol 10 éve volt. A többi rész hangulata nekem nem igazán jött be. Címeik se nagyon vannak, a mostanában kijött VR hegymászós játékon kívül, de szemüveg híján nem hiszem hogy nagyobb közönséghez eljutott volna.
1.
1.
crytek
Ne oldják meg takarodjanak a gamer világból ha évek óta szarnak bele ,de mocsok mod. Nem tudom kinél vannak a Crysis jogai adják el azt mindenkinek jobb lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...