Kickstarter - összejött a tízezredik játékos projekt

  • Írta: fojesz
  • 2017. március 27.
  • Biznisz
Link másolása
A Kickstarter üzemeltetői örömmel újságolták el, hogy a tízezredik játékos projekt is össze tudott szedni annyi támogatást az oldalon, amennyit a készítők szükségesnek láttak a megvalósításhoz.

Nagy örömmel számoltak be a Kickstarter üzemeltetői arról, hogy mára a tízezredik sikeres játékos projektet tudhatja maga mögött az oldal. Ez a kategória persze nemcsak a videojátékokra terjed ki, a különböző társasjátékok és kártyajátékok is idetartoznak például. A tízezer sikeres projekt egyébként 2,46 millió támogatót jelent összesen, akik 613 millió dollárt dobtak össze a különböző ötletekre - több mint a felük több ízben is adakozott.

Pillars of Eternity 2 - az új részre már a Figen gyűjtöttek inkább.

A szép kerek szám ellenére muszáj megjegyezni, hogy ,űra veszítettek a lendületükből a játékos projektek a Kickstarteren. Habár a sikeres kampányok száma továbbra is nő (tavaly 2595 volt belőlük, míg 2015-ben 2259), a bevételük 5,8 százalékkal csökkent 2016-ban. A csökkenésért leginkább a videojátékok felelnek: ahogy azt már tavaly is jeleztük, itt nincs minden rendben, a sikeres projektek bevétele 41,5 millió dollárról 17,6 millióra esett vissza.

Ebben több ok is közrejátszhatott: hiányoztak az igazán átütő sikerek, amelyek meghúzták volna a számokat, egyre több az alternatív crowdfunding-csatorna (mint például az egyre népszerűbb Fig), és a játékosok is kevésbé lelkesek manapság az efféle gyűjtések kapcsán.

2.
2.
Matt8888
Vonatkoztass el kérlek, A Kickstarter egy igenis jó hely, hogy közösségi finanszírozást tudjon kapni egy "érdemi" dolog. A crowdfounding kampányok egyik meghatározó pillére lett mára nézve.
1.
1.
strike19
Csak én tartom hülyeségnek ezt a Kickstartert.
Ouya is milyen sikeres volt :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...