Szuper hónapot zárt az amerikai játékpiac

 • Írta: fojesz
 • 2017. április 21.
 • Toplista
Megérkezett az amerikai játékpiac teljesítményét összegző NPD Group márciusi jelentése. Ahogy arról már beszámoltunk, a Nintendo Switch tarolt, de az egyébként is erős játékfelhozatal is segített a szép számok elérésében.

Az NPD jelentése szerint éves szinten 24 százalékkal nőtt az amerikai játékpiac márciusi forgalma, ami így 1,36 milliárd dollárt tett ki. A Nintendo Switch rajtja és az erős játékfelhozatal segített felpörgetni a piacot: a hardvereladások 91 százalékkal, 485 millió dollárra, míg a játékeladások 5 százalékkal, 612 millió dollárra nőttek.

A Switch teljesítményéről már előzetesen is beszámolt az NPD. Az elemzőcég 1995 óta méri a hardvereladásokat, azóta a Nintendo-konzolok közül a Switch rajtolt a legjobban, a teljes konzolpiacon pedig a második legjobb rajtot tudhatja maga magáénak. A Nintendo-toplistán egyébként a Game Boy Advanced volt az előző csúcstartó.

A Zelda a játékeladási toplista második helyét tudta megszerezni (és ebben nincsenek benne a digitális számok), az első helyezett a Ghost Recon: Wildlands lett. A március egyébként is sűrű volt játékmegjelenések szempontjából: a bronzérem végül az új Mass Effectnek jutott, míg a Horizon a negyedik lett.

 1. Ghost Recon: Wildlands
 2. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
 3. Mass Effect: Andromeda
 4. Horizon: Zero Dawn*
 5. MLB 17: The Show*
 6. Grand Theft Auto V
 7. For Honor
 8. NBA 2K17
 9. Nier: Automata
 10. Call of Duty: Infinite Warfare
 11. Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix
 12. Battlefield 1
 13. 1-2 Switch*
 14. Resident Evil 7
 15. Overwatch
 16. Rainbow Six: Siege
 17. Super Bomberman R*
 18. FIFA 17
 19. LEGO Worlds
 20. Madden NFL 17


(A csillaggal jelölt címek esetében a digitális eladások nem szerepelnek az összesítésben.)

3.
3.
Norbiii
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...