HWSW: Tovább zsugorodik a PC-piac

  • Írta: Shifty
  • 2017. július 13.
  • Hardver
Újabb, határozott csökkenésről szólnak a jelentések, az elemzők viszont stabilizálódást vizionálnak. Megerősítette vezető pozícióját a HP, közel egy százalékponttal vezet a Lenovo előtt.

Tovább folytatódott a PC-piac zsugorodása, a Gartner szerint az eladások 4,3 százalékos csökkenést produkáltak az idei második negyedévben. A gyártók által az értékesítési csatornába leszállított (tehát nem a végfelhasználók által megvásárolt) számítógépek (asztali PC-k, laptopok, ultrabookok és hibrid eszközök) mennyisége a tavalyi 63,87 millió darabról 61,1 millióra esett vissza. A Gartner adatai alapján ez már a tizenegyedik olyan egymást követő negyedév amely csökkenő tendenciát mutatott, ez pedig egy újabb negatív rekordnak számít.

A piac az előző két negyedévben látottnál nagyobb mértékben zsugorodott. A januári jelentés szerint a tavalyi utolsó negyedévben 1,5 százalékkal kevesebb PC fogyott, áprilisban pedig 2,5 százalékról beszélt a Gartner. Ezt megelőzően nagyobb volt az apadás, a tavaly októberi beszámoló 5,7 százalékos visszaesésről számolt be a piackutató, egy évvel ezelőtt pedig 5,2 százalékkal csökkentek az eladások.

Ha érdekelnek a további részletek, olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

65.
Mirror
#61: "de mégis ha a játék nagy %-a gyengén kidolgozott akcióból áll, milyen kritikát várnál?:D"

Mondod ezt te aki egy 20éves játékkal nyomja abban marhára ki lehet dolgozva az összes akció meg a pixelek.:)))
64.
Mirror
#63: Hagyjuk a butaságot amit összehordasz egy nagysikerű RPG-ről ami ráadásul GOTY lett.
Ilyen baromságok mögé bújsz hogy sérülés modell szerintem gyenge vagy a DS3-ban mint a harmat és most ordas baromságok közepette kígyót-békát huhogsz kínodban.

Menj játssz a tucat AC-el meg a Minecraft-al ha már a komolyabb játékokhoz gyenge vagy.
63.
Formula1fanatic
#62: Elfogadom, hogy neked tetszik. Nyilván jó a játék arra amire szánták, csak az én ízlés világomnak nem felel meg és sz@r a sérülésmodell, és hogy merik RPG-nek nevezni :P :D Jó lenne ha nyerne igen, részemről a lényeg, hogy Ferrari győzelem szülessen.
62.
Zoli0507
#61: Szerintem maradj a Formula 1-nèl mindenkinek jobb lesz ìgy :D

Szerintem ìrj a From software-nek ès megmondjàk neked.


(Holnap megnyerhetnè Kimi, màr tènyleg kijàrna neki egy győzelem)
61.
Formula1fanatic
#60: Te marha nagy fogalom zavarba lehetsz :D Amúgy ha jó a regény akkor lehet elolvasom, de minek kell bizonygatni sorokon keresztül, hogy milyen jó a játék? Csak azért mert megmertem szólni, mindenáron meg kell védeni. Jössz a személyeskedő stílusoddal. Értem én, hogy miért kaptad fel a vizet, mert szerinted fogalmam sincs a játék valódi mélységeiről, de mégis ha a játék nagy %-a gyengén kidolgozott akcióból áll, milyen kritikát várnál?:D

Igen, te arra reagáltál, de nálam meg az rpg-n volt a hangsúly és képtelen voltál rá válaszolni :D Még mindig nem tudom mitől rpg a játék. Jól hangzik a három betűs rövidítés.
60.
Zoli0507
#59: Nem vagyok gondolat olvasò, ehez nem èrtelmező kèziszòtàr kell hanem minimum telepàtia. Ha 12mondat melyből 4-5kèrdès, te litàniànak làtod akkor mit szòlsz ahoz ha egy 800-1000oldalas regènyt a kezedbe adnak? XDXD

DE, pont azon volt a hangsùly èn arra reagàltam ès nem arra hogy szerinted nem RPG.
Viszont hogy megnyugodjon piciny lelked, ezentùl az oldalon kötelessège mindenkinek H&S kategòriàba sorolni a From software souls szèriàjàt. Ezzel mèg divatot is teremtünk a jàtèkiparban, kizàròlag a gamekapocs forumozòi merik kimondani/leìrni az igazsàgot. Sőőt, tüntessünk XD
59.
Formula1fanatic
#58: Az első mondatodra gondoltam, ajánlom kezedbe az értelmező szótárt és rákeresni a személyeskedés fogalmára. Nem a sérülésmodellen volt a hangsúly, te lovagolsz ezen, ez csak egy adalék ha már H&S mert másnak nem nevezném legalább csinálják jól, liter vér minek kell ilyen alapon? Olcsó bazári megoldás. Az rpg a lényeg miért hívják annak ha egyszerűen nem az.
58.
Zoli0507
#56: Milyen szemèlyeskedès? Egy gamer vèlemènyèt megosztom màs gamerekkel.. Ez màr olyan szemèlyes hogy szinte intim X)

Maximàlisan leszarom ki mièrt vagy mièrt nem tartja RPG-nek. A sèrülèsmodellen van a hangsùly.
Ha engem kèrdezel szerintem azèrt lett RPG besorolàsù mert ha màsban kategorizàljàk mèg 2017-ben is az èv jàtèka lenne a maga műfajàban :)
57.
Formula1fanatic
#55: Nem írtam olyat, hogy AC szintű, az értelmezés inkább neked nem megy. Pedig az csak egy mondat volt. "Van akinek az AC is felejthetetlen élmény ha érted a lényeget." Próbáld meg értelmezni légyszíves. Elég egyértelmű utalás arra, hogy mindig van lejjebb. Ezek szerint nem értetted a lényeget.
56.
Formula1fanatic
#54: Látom csak a személyeskedés megy. Teszek rá, hogy mit hova másolsz :) Még mindig nem válaszoltál a kérdésre, mitől RPG ez?
55.
Zoli0507
#53: Csak hogy az AC gyerekeknek valò. :D
Ha szerinted a Souls game-ek AC szintűek akkor maradj a tetris-nèl.
54.
Zoli0507
#52: Olvass inkàbb jàtèk helyett. Akkor az a pàr sor amit ìrtam kb 30màsodperc olvasàst ès èrtelmezèst jelent majd neked nem pedig litàniàt fogsz làtni. ;)

"Feldobja valamennyire" XDXDXD. Vicces figura vagy. Egy BB-t DS-t aztàn el kell làtni sèrülèsmodellel mert amùgy rohadt unalmas..XDXDXD. Ha nem haragszol ezt kèt màsik forumra bemàsolom, màsok is szopjàk tövig az alkarjukat XDXD
53.
Formula1fanatic
#51: "mindhàrom egy felejthetetlen èlmèny volt" Van akinek az AC is felejthetetlen élmény ha érted a lényeget.
52.
Formula1fanatic
#51: Most írsz egy litániát erre ez komoly?:D A holnapi napot nem akarod rám zúdítani? Amit írtam az egy rövid kritika volt. Egy ilyen hack and slash szerű akciójátékba aminek 80%-a ebből áll és röhejesen rpg-nek mernek hívni, legalább legyen sérülésmodell, hogy feldobja valamennyire. Mitől rpg ez most komolyan? :D Milyen alpári stílus? Még kérded?
51.
Zoli0507
#48: Legyen nagyjàbòl mindegy. Nem azon nevettem hogy helytelenül ìrtad (azt csak "..." raktam). A kifogàson ès/vagy èrveden nevettem. Ugyanis elèg erősen idiòta kifogàst irtàl. 2015-ben ez volt az első igazi souls game. Az elődeit minden tèren meghaladta. Legyen az grafika, atmoszfèra, jàtèkmechanika, èlmèny....... te meg jössz ilyen sületlensèggel mert màst nem tudsz felhozni ellene.
A DS-ben milyen???
Vagy a DS-ben nem nevetted magad hülyère mikor a fànak a herèit csapkodtad? Esetleg mikor a màsodik bossnak kellett a seggèt paskolni? Nekem a DS a BB ès Nioh mindhàrom egy felejthetetlen èlmèny volt, de te lovagolj a nem lètező sèrülèsmodellen.
Milyen alpàri stìlus? Melyik rèszèt vetted zogon? Vagy esetleg mely szösszenet volt lelkedbe tiprò?
50.
Formula1fanatic
#47: Példákat is írtam mi az amit konzolon nem tudnék csinálni. Amúgy volt konzolom egy évig, tesztelés céljából vágták hozzám anno korai X360-as példány jó szar is volt, zörgött csattogott és még az előírások betartása mellett is(már eleve ciki) 3 ledes lett :D Ettől függetlenül nem érzem azt, hogy bármiről is lemaradnék ismerve a mai AAA játéktrendet. PC-n se nagyon tolom mai AAA-val.
49.
Formula1fanatic
#47: Ez nem érv. Ilyen alapon aki meg csak konzolon játszik lemarad egy csomó más játékról amit csak pc-n érhet el. Pontosan mi az ami sántít?
48.
Formula1fanatic
#46: 2015 vagy 2017 nagyjábol mindegy. Igen rosszul írtam, helyesen sérülésmodell. Miért mi bajod ezzel a kifejezéssel? Nem hallottál még erről játékok kapcsán? Akkor most már értem miért nem hiányzik ez neked a játékból :D Alpári stílusodból pedig vegyél vissza mert még csak nem is vicces.
47.
Mirror
#44: Konzol nélkül pedig bár hogy csűrjük-csavarjuk a dolgot lemaradsz jó pár címről.
Filmet és zenét játékot, és egyéb apróságokat a konzolon is simán lehet tolni, szóval kicsit sántít a dolog amit írsz.
46.
Zoli0507
#45: A Bloodborne 2015-ben jelent meg nem 2017-ben. "Sèrülès model" XDXDXDXDXD.
Gondolom senkinek nincs több kèrdèse. Picsàm eldurran....mèg azt ìrja "sèrülès model" :,D :,D XDXD
45.
Formula1fanatic
#41: Nem akarom lefikázni ezt a bloodbornet(áh dehogy), a vasvillás attackon röhögtem is a mozdulaton az jó volt, de ilyen gagyi sérülés model 2017-ben, tulajdonképpen nincs is ilyen benne csak egy liter vér folyik ki minden csapásnál aztán oszd be magadnak. Mindegy ez a technikai része, csak egy "kicsit" gáz. Nézem a játékmenetet ingame ez rpg? :D Ezt nevezik rpg-nek manapság? :D hova süllyedtünk.
44.
Formula1fanatic
#26: Ez egy eléggé kisarkított vélemény tőled a pc-kkel szemben. Nekem pl pénzkidobás lenne egy konzol. Semmit nem tud nyújtani számomra amit egy pc ne adna meg, sőt a pc-t töb mindenre tudom használni, tulajdonképpen mindenre. Munka, játék, film, torrent, zene stb stb. Játékot még ezer fele lehetne szedni, ott van pl a moddolás vagy a régi esetleg ősrégi játékok használata(utóbbi napokba fallout2-zöm windows 10 alatt), egy mai konzolon lenne erre lehetőségem? Amúgy nagyon jó dolog ha egy eszközzel tudsz megoldani mindent, sokkal kényelmesebb, és hidd el nem turkálok naphosszat a pc-m belsejébe, mert nincs szükség rá, de ha változtatni akarok rajta megtehetem! Én is élvezni akarom a jó játékokat és a számtalan lehetőséget velük kapcsolatosan, többek közt ezért tolom pc-n.
43.
Formula1fanatic
#22: Konzol már a 80-as években is volt, szerintem semmi köze a konzolnak a pc eladások csökkenéséhez. Arra tippelnék én is, hogy nincs érdemi hardveres fejlődés ami indokolná az "új" pc rendszerek vásárlását.
42.
Formula1fanatic
#1: A processzor dologgal egyetértek, nekem egy 2500K van 4,5ghz-re húzva(terhelés alatt) de egyenlőre még elég, bár egy ryzen 1600 lehet dobna néhány fps-t a GTX 970 kombóval. Viszont vga-ból sosem elég, próbaképp megszoktam nézni néhány modern címet is és nagyon ritka az mostanában, hogy 1080p és állandó 60fps. Nagyon nem mindegy mi történik éppen egy játékban. GTX 1080-at is le lehet térdeltetni adott szituációban normál beállítások mellett 1080-ban is bizonyos címekben és akkor már rögtön nem elég. Veheted még jobban vissza a grafikai beállításokat.
39.
cod4O
#36: Ahogy kindzsal is írja,ez az egész nem "két dimenziós".Az a szép ebben a pc dologban,hogy nyílt platform és ezáltal rengeteg igényt kilehet elégíteni.Például millióan letojják az azon való görcsölést,hogy minden full hd-ben maximális beállításokkal menjen 60 fps-el.Mert ehhez tényleg "szart sem ér" a gtx750.Konzol szinthez meg bőven jó például.Én is úgy vagyok például a pc-vel is,hogyha már van akkor legyen kövér a lúd,de nem értem azt a látásmódot,hogyha pc-ről van szó,miért kell rögtön a legnagyobban gondolkodni.

Ezt a két évenkénti kártyacserélgetést is viccnek tartom,mivel bőven van tapasztalatom benne hogy csak az cserélget 2 évente kártyát aki maximalistább a maximalistánál is.Máskülönben meg például 2013 óta semi olyan nem változott,hogy most aztakurva vennem kel kártyát.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...