Botrány: Spyware a Battlefield 2142-ben

  • Írta: fojesz
  • 2006. október 18.
  • Érdekesség
Link másolása
A napokban valósággal robbant a hír, miszerint a Battlefield 2142-t fejlesztő Digital Illusions (pontosabban most már EA) tudatosan spyware-programot helyezett a játékba.
A napokban valósággal robbant a hír, miszerint a Battlefield 2142-t fejlesztő Digital Illusions (pontosabban most már EA) tudatosan spyware-programot helyezett a játékba.

Ugrás a galériához

Pénteken a fél szerkesztőség megrohamozta a sarki szoftverboltot, s magunkévá tettünk egy-egy eredeti példányt a Battlefield-széria legújabb részéből mindahányan voltunk. Már a lemez kivételékor hideg zuhany ömlött nyakunkba, ugyanis egy cetli állítása szerint az FPS telepítése során egy "spyware-program" is felkerül gépünkre, mely az IGA nevű cégnek szolgáltatja ki IP-címünket és egyéb "meg nem nevezett" információinkat. A progi állítólag csak az internetre csatlakoztatott gépekre települ fel, s vásárlási szokásainkat ellenőrzi, hogy ezek után személyre szabottan jelenítsen meg reklámokat online játék közben.

Mivel többen megijedtek, mások pedig felháborodtak a jogaikat sértő segédprogramon, az Electronic Arts hivatalosan is kommentálta az új technológia jelentőségét, veszélytelenségét. Állításuk szerint a program nem kártékony: személyes adatokat nem szivárogtat ki, s a gépen tárolt fájlainkhoz sem fér hozzá, valamint internetes jelszavainkat, böngészőben található szörfözési előzményeinket sem osztja meg a kereskedelmi céggel.

15.
15.
Zsol123
Nem csak ebbe a játékba van ilyen sőt nem csak ez cég alkalmazza ezt a technikát hogy ugymond adathoz jussanak de nem is csak arrol van szo hogy egy kiicsit veszélyben érezük az adatainkat hanem az a lényeg hogy miért nem lehetet eről bejelentest tenni miért kellet titkolni????

Hameg be akarnának jutni a gépunkbe akor nem lenne muszály egy játékon keresztül bejutni vanak ügyes hackerek és ők elég könyen bejutnak egyszerű othoni gépekbe szoval ennnyiiii::::::......
14.
14.
wasaby44
ki mondta, hogy azért félünk, mert kiszivárogtatja a dolgainkat? :) lehet hogy be voltak ijedve és elmondták, mit "NEM" csinál aza bizonyos progi ;)
13.
13.
dezsiszabi
egy kis photoshop biztos aládolgozik :)

de nem csak ennél csinálják sztem...
12.
12.
ios008
LOL2



olvastam az eddigieket, és a véleményem a köv:



ti tényleg elhiszitek, hogy csak ebben a játékban van spyware?

ugyanmár, hisz bármit csinálsz a neten, nyomon lehet követni mindent.

az ea legalább megmondta wazz!

és a többi cég, aki nem hozza nyilvánosságra?

a windows se több, mint egy óriási spyware :)

csak épp windowsnak, meg operációs rencernek hivják :)

nem értem mit hábodnak ezen fel az emberek, hiszen akár hiszitek akár nem lassan az egész életünket irányitják már.

mielőtt leoltana bárki, csak gondoljon bele.

tévé, zene, mozi, számítógép - ennyi és nem több.
10.
10.
skiz0
mondjuk ez akkor is elég gec*ség sztem... =/

egyébként kula game sztem...

singleben mellesleg úgy tom, hogy van össz vissz 4-5 pálya, és szevasz..
10.
10.
Drago
fojesz: a 2. pont is arra utalt volna, hogyha internetre csatlakoztatott gépekre települ, és mivel a BF alapvetően netes játék, ezért ergo az majdnem az összes eladott BF-nél feltelepül.

Mast3r: Szerintem meg kellene vegye minden egyes gépre egy netcafés, mivel cd-key egyedi kell hogy legyen, meg gondolom az úgy legális.
9.
9.
fojesz
Az EA sunyiságáról szóló állításod csak félig igaz: a csapat augusztusban bejelentette, hogy aktívan fogják támogatni - akár az online - ingame reklámot a játékban, s hogy több mindent be fognak vezetni ez ügyben játékaikban. Tehát valamelyest számíthattunk volna erre.
8.
8.
MadDragon
Lol dobozt akartam írni nem dobot. :P
7.
7.
MadDragon
pár napja már ment a vita Battlefield fórumokon erről. jó néhányan ki is jelentették, hogy nem veszik meg ezért a játékot. Néhány szerint meg cseppet sem veszélyes. Ugyanakkor az EA is jó nagy sunyi ugyanis ők egy szóval se említették ezt, a vásárló csak meg miután megvette, és kibontotta a dobot jön rá a leírásból, hogy mi van benne.

Ugye utána meg már nem viheti az ember vissza.
6.
6.
fojesz
Drago:

1. Itt a feltelepítésről volt szó. Feltelepülhetne a gépre akkor is, ha nincs neted.

2. Nem igazán értem ez hogy fűződik ide. Mindenesetre a bf1942t én még net nélkül toltam. :)
5.
5.
Mast3rmind
DragoMan: Ott vannak a NetCafék is tudod, ott csak a legelveteműltebbek veszik meg a játékot 20-30 gépre :P!

4.
4.
Drago
"A progi állítólag csak az internetre csatlakoztatott gépekre települ fel..."

Ez most ugye vicc?

1. Hogy szolgálgatna másként adatot? Kinyomtatja magát és megkér, hogy add fel postán? :D

2. A Battlefield alapvetően egy online játék, tehát azért veszed meg, hogy neten játszd, nem?
3.
3.
Guppi
Különösen nem rázott meg. Nem vagyok üldözési mániás hogy belegyek sz@rva hogy éppen mit lop le a gépemről az EA. Biztos a nagymamának a puszedli receptjére fáj a foguk!!!! :-))
2.
2.
fojesz
Imádom a hozzászólásaid barátom, egyszerűek, mégis közlékenyek. :DDD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...