Chrono Trigger - visszatér a pixel art

  • Írta: sirdani
  • 2018. április 3.
  • Letöltés
Link másolása
A Chrono Trigger PC-s portja három nagyobb javítást is fog kapni a következő hónapokban, melyek nemcsak a program hibáit javítják, de elérhetővé teszik az eredeti SNES-grafikát is.

A Chrono Trigger februári steames megjelenése komoly meglepetésként robbant be a játékosvilágba, ám a klasszikus szerepjáték rajongóinak mégsem lehetett felhőtlen az öröme, hiszen az eredetihez hű, SNES-verzión alapuló port helyett a gyengén kivitelezett mobilos játék átirata jelent meg PC-re.   

A hűséges fanoktól rengeteg kritika érkezett a játék elnagyolt grafikájával kapcsolatban, melyet a készítők egyszerűen az Androidra és iOS-re kiadott Chrono Triggerből emeltek át.

Ugyan a modderek már elkezdtek készíteni hozzá egy különálló javítást, mely visszaállítja a játék eredeti pixel art grafikáját, a Square Enix azonban nem várt, a hivatalos bejelentésük szerint a játék PC-s verziójához három komolyabb patch fog érkezni, mely eltörli az eddigi hibákat.

„Dolgozunk az általatok felvetett problémákon, így a következő hónapokban számos javítást fogunk kiadni, hiszen a jövőben is támogatni fogjuk a Chrono Triggert a Steamen” – olvasható a Square Enix Steamen közzétett posztjában.

Az első patch várhatóan április első felében jelenik meg, és tartalmazni fog egy új beállítási lehetőséget, mellyel a játékosok szabadon választhatnak a „Chrono Trigger eredeti grafikai stílusa”, illetve a jelenlegi magas felbontású megjelenítés közt. „A változtatások teljes listáját az első javítás megjelenésekor tesszük közzé. Jelenleg mindenki biztos lehet benne, hogy nagyon keményen dolgozunk a Chrono Trigger steames verziójának frissítésén.”

A Square Enix eredetileg április 2-ig tervezte a játék megjelenési akcióját, mely során a Chrono Trigger steames megvétele során alapból a Limited Edition kiszerelést tölthetik le a vásárlók. A vállalat azonban egyfajta kárpótlásként április 30-ig hosszabbítja meg az ajánlatot. A Limited Edition bónuszként többek közt a játék zenéit, illetve 6 nagy felbontású hátteret tartalmaz.

2.
2.
zsocc-nrg
Röhejes hogy a FFXV-t normálisan ki tudták adni a kezükből de egy Snes-játékkal meggyűlt a bajuk... Bár az is igaz hogy előbbinél az Nvidia besegített, a Chrono Triggernél meg a saját "tudásukra" kellett hagyatkozniuk :D
1.
1.
XuChi
“ A Limited Edition bónuszként többek közt a játék zenéit, illetve 6 nagyfelbontású hátteret tartalmaz. “

Hihetetlen, ez fenomenális. Úristen, azonnal meg is veszem ezt a sz@rt....., jah nem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...