GTA V - minden rekordot túlszárnyaló bevételek

  • Írta: sirdani
  • 2018. április 9.
  • Biznisz
Link másolása
Több pénzt hozott a GTA V az eddigi élettartama során, mint korábban bármely másik könyv, film, játék vagy egyéb kulturális termék. Nem csoda, hogy nem sietnek a folytatással.

Csak, hogy pár számmal érzékeltessük a játék hihetetlen népszerűségét és bevételeit: 90 millió eladott példányt adtak el eddig a GTA V-ből, mely több mint 6 milliárd dollár bevételt hozott (ez a mai, 254,41 forintos árfolyammal számolva 1 526 460 656 118 forintnak megfelelő összeg). Ez nagyobb pénz, mint a Star Wars, vagy korábbról az Elfújta a szél bevételei, melyek az inflációnak megfelelően átszámolva megközelítőleg 3 milliárd dollárra rúgnak.

Doug Creutz média- és szórakoztatóipari elemző szerint „bár egy kicsit furcsa, és nem is azt mondom, hogy a Rockstarnak nem lesz több nagy címe, de olyan sikeres, mint a GTA V nem valószínű, hogy érkezik még egy. Michael Jackson is sok sikeres albumot adott ki, de mégiscsak egy Thriller volt." A játék 2017 végén érte el a 85 millió eladott példányt, és azóta is minden hónapban megjelenik az USA legjobban fogyó videojátékainak listáján, mint ahogyan az Egyesült Királyságban is, ahol többször listavezető szerepet is kap így, a megjelenése után öt évvel.

A hatalmas gazdasági sikereknek azonban a játékosok felé hátulütője is van: a Rockstar nem tervez kiadni a GTA V-höz egyetlen egyjátékos DLC-t sem, ám azt időközben megerősítette, hogy a jövőben megjelenő összes játékában mikrotranzakciókat fog alkalmazni, szóval nagy valószínűséggel így tesz az október 26-án startoló Red Dead Redemption 2 esetében is.


13.
13.
ollie92
#12: Na még az kéne, hogy az Activision és EA rákapjon a geci sharkcard rendszerre ! A R* így is tahó banda, nem kell alájuk a lovat adni !
12.
12.
Grabowsky30+
Azért ezek érdekes dolgok, ha csinál valaki egy jó játékot akkor azt el lehet adni rengeteg példányban és lehet belőle nyereséget csinálni fizetős DLC áradat nélkül is! Electronic Arts, Ubisoft, Activision el kéne menni a Rockstarhoz egy tanulmányi kirándulásra!
11.
11.
cannondale
Tavaly októberben eladtam a ps4-emet.
Egy évre hanyagolom GTA5-t is, nincs kedvem a hetente megjelenő 2 millió dolcsis autókat megvenni.
Jövő télen veszek másik használtat PS4-GTA5-öt, majd bepótolom ami idén kimaradt
Pl: Doomsday...stb.
Tény valaha legjobb játék GTA5 és a Vice City se tudná felűlmúlni még 2-3 évig bizti várni kell rá.
10.
10.
PS4jacksony
Jöhetne a Mindnight Club LA 2 ezzel a motorral !
9.
9.
crytek
#8: LA Noire nak mit akarsz? Kb bezárt a studió aki csinálta kb akkora bukás lett az a game pénzügyileg legyen bármilyen jó (nekem tetszett)

midnight club viszont jöhetne pl a MC LA minden platformra az nagyon jó cucc.
8.
8.
Slik
ha nem is gtat de kozben azert kiadhatnanak egy egy uj jatekot 3-4 evente
csoda, hogy az rdrt folytatjak
de ott van a bully, manhunt, la noire, midnight club
mindegyik remek cim es sehol semmi... csak ulnek a nagy rakas penzen es bovitik a hulye gtav multit
7.
7.
crytek
És milyen rekord lesz a Humblen ha egyszer végre bekerül. Várjuk!
6.
6.
Yanez
Egy GTA lassan tovább fog tartani, mint egy konzolgeneráció.
5.
5.
DarkLord
Nekem is fenn van még, mindig a ps4-en és szoktam vele játszani azért és ez egy ilyen "régi" játéktól elég jó teljesítmény. Mindig raknak bele egy kis újítást pár új versenyt pár új kocsit, amivel, megint el lehet szarakodni pár alkalommal. Szerintem simán megérné nekik egy kieget összedobni ehhez és tovább nyomni a kis ingyen cuccokat hozzá és akkor szerintem 2020-ig nem is várná senki az új részt.
4.
4.
GAMEROD
Nem sietnek a folytatással? Logikus hogy miért. A játék atyjai otthagyták a Rockstar-t (legalább BP-n is nyitottak új stúdiót) a maradék ember pedig néha összedob egykét missziót multiba. Fingjuk sincs mi legyen a következő rész, ha nekik lennék akkor inkább hozzácsapnék a GTA5-höz új helyszíneket mert már kezd nagyon kifulladni. Így érné meg a legjobban, ha ilyen építhető játék lenne mivel gyorsabban készülne el, és a régi multi szervereket se kéne kukázni. Les Benzies a GTA volt fejese pont ilyen játékot akar Everywhere címmel. Amiben nincsenek határok, és folyamatosan bővíthető.
3.
3.
Stranger
A statisztika alapján PC-re csak 1,8 millió eladás jön ki. A források mondjuk nem is utalnak steam-re. De steamspy szerint már ott is 10+ milliós eladásról beszélünk. Szóval a 100+ millás eladás is megvan, plusz ki tudja mit nem tudott még lekövetni. Lassan tényleg mindenki a GTA-t tolja.
2.
2.
markoci555
ez csak a játék? kíváncsi vagyok mennyi gyökér költ játékbeli pénzre...
1.
1.
Yanez
Úgy érzem ezekután elkurvul a Rockstar. Mi a fenének a mikrotranzakciók?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...