Windows XP Playstation 3-ra

  • Írta: Daks
  • 2006. november 26.
  • Hardver
Link másolása
A TechEBlog-on egy igen érdekes videó látott napvilágot, melyen egy programozó Windows XP-t futtat a gyárilag Linux-ot használó Playstation 3 konzolon.
A TechEBlog-on egy igen érdekes videó látott napvilágot, melyen egy programozó Windows XP-t futtat a gyárilag Linux-ot használó Playstation 3 konzolon.



A következő lépés talán az lesz, hogy a PS3-ra telepített XP alól PC-s játékokat fognak elindítani - na akkor fogok egy nagy hátast dobni!
10.
10.
dareal
aki esetleg rendelkezik már ps3-al (gazdag amerikai nagybácsi stb :)) és szeretne linuxot telepíteni, annak jó hírem van! kijött hivatalosan a yld linux ps3 változata.

itt a telepítés leírása:



http://www.terrasoftsolutions.com/support/installation/


itt egy screenshot a kezelőfelületről (e17, mely elég szép és testreszabható, vlmint eszement gyors (a képernyőn az eső esik, ez egy effekt, bár szerintem randa :))



http://www.terrasoftsolutions.com/products/ydl/e17/screenshots/intro.jpg


ez a linux ps3-ra optimalizált, JÓVAL gyorsabb mint a videóban szereplő fedora ppc változat.
9.
9.
dareal


"A következő lépés talán az lesz, hogy a PS3-ra telepített XP alól PC-s játékokat fognak elindítani - na akkor fogok egy nagy hátast dobni!"



ilyen nem nagyon lesz. windows-nak nincs ppc változata, ill nt4-ből még volt (talán még 2k-ból is?) de még azokat sem lehetne felvarrni, driverek, stb hiányában. marad az emulálás. kár, hogy nem bővíthető rammal, vicces lenne cedegával windowsos játékokat futtatni :)



ps3-at tuti veszek, felmegy majd rá egy linux oszt lesz egy über konzolom és egy über set top boxom br playerrel ;) potom 150-200 ezerért, woooot ;)



8.
8.
Frosty89
azért persze hogy japán emberke csinálja :D
7.
7.
dareal
üüüü, Trishtan. a videóban qemu-val fut az xp, nem Wine-al / cedegával, az képetelen is full rendszert futtatni. alkalmazásokat tudsz vele futtatni, nem teljes rendszert. Vmware, parallel desktop, ms virtual pc meg teljes rendszereket futtat emulált gépen. az ilyen hw emuláció jelenleg nem tud 3d-t azaz hiába van 8800 gtx a gépben, egy dx7-es játék sem fog elindulni. arra a wine vagy cedega kell, de mint írtam, a 256 mega ram ehhez kevés lesz.



ja, botrány ebből nem lesz, miért is lenne? ez magas nekem :D

sőt, megsúgom, ms is favorizálja a hardware emulációt ;)



íme egy kép, amit igaz nem ps3-on csniáltam (nem vista fut alapból, csak olyanra csináltam ;))



http://img255.imageshack.us/img255/7861/sshot12xp1.jpg


sajna ventrilo wine-al nem 100%-os (nem full duplex, így csak 95% :)), így xp fut ablakban ha kell a ventri :)

6.
6.
nfsman
húú vazz ez a srác nagyon tud!!!
5.
5.
Jedi1007
Ez beszarás!!!(és tuti botrány :) )Azért látszik nem XPre van kitalálva mert kuva lassú!(ettől még a gépem formázás elött tele vírussal és gondal is gyorsabb ,ja 1,7-es procval 256rammal)
4.
4.
Pukhi-zik
Az tényleg komoly ,hogy a microsoft terméke megy a sony gépén.Meg ami várható ezután...
3.
3.
dareal
jaja lassú, de ne feledd! ezt emberünk még saját szakállára tette fel, a sony által favorizált ydl még nem jelent meg (az is fedora alap ;)), szerintem az baromi gyors lesz, lévén arra a gépre lesz optimalizálva ;) ps3-ak között nincs olyan nagy különbség, így remélhetőleg egy nagyon gyors és stabil rendszer lesz.
2.
2.
dareal
egyetlen probléma van, ill több kicsi :) a képen látott windows emulált hw-n fut, 3d támogatás nuku, bár arra jó hogy kedvenc wines progijainkat használhassuk. dx-es játékokat majd cedega/wine segítségével lehet tolni, DE a fő probléma az, hogy 256 mega ram van a gépben, nem bővíthető. ez édes kevés, ahhoz hogy wines játékokat menjenek rajta. ill ahogy nEOfIN is írta, a cell procikat nem tudja (még?) használni.
1.
1.
wasaby44
A következő lépés talán az lesz, hogy a PS3-ra telepített XP alól PC-s játékokat fognak elindítani - na akkor fogok egy nagy hátast dobni!...



Fordítva már működik, remélem úgyis, ahogy te mondod...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...