Hearthstone - íme, a Rastakhan's Rumble részletei

  • Írta: szlav
  • 2018. november 3.
  • Hír
Link másolása
Hearthstone-fanok, figyelem! Hamarosan indulhatunk a dzsungelbe trollkodni! A Gurubashi Aréna ismét megnyitja a kapuit, ezúttal a kártyajáték hősei előtt. Kilencen lépnek be, a végén azonban csak egy maradhat!

A Battle for Azeroth során találkozhattunk King Rastakhannal és a Zandalari birodalom büszke trolljaival. Ideje őket és a többi törzset egymásnak ereszteni! És mi is lenne erre megfelelőbb helyszín, mint a Stranglethorn Vale szívében fekvő Gurubashi Aréna? Ismerjük meg a trollok különös kultúráját, a dzsungel vad istenségeit és miért ne tehetnénk mindezt egy kiadós pofozkodás közben? 

A Hearthstone következő expanziója 135 új kártyával, egy vadonatúj keyworddel és a Kobolds and Catacombs vagy a Witchwood dungeon runjaihoz hasonló egyjátékos móddal bővíti a gyűjtögetős kártyajátékot. Emellett nem maradhatnak el persze az ekkor már megszokott új Tavern Brawlok, kártyahátlapok, vagy harcterek sem. Vegyünk át mindent szépen sorjában!

A trollok vallása nagyban eltér Azeroth többi népének kultúrájától. A törzsek ugyanis különféle loákat, többnyire állat formában megjelenő vad istenségeket követnek. Az arénában megküzdő classok bajnokai pedig ennek megfelelően választanak maguknak védelmező szellemet. Nem meglepő tehát, hogy a paladinok a büszke tigrist, Shirvallaht követik, a sötét mágiát használó warlockok pedig a kegyetlen denevéristent, Hir'eeket tisztelik. Ezek a loák képviselik tehát a kasztok legújabb legendás kártyáit. 

A loa szellemek pedig komoly hatással lehetnek a játék végkimenetelére. A leginkább totemekre emlékeztető, egy körig Stealth-ben lévő kártyák a hozzájuk rendelt class erősségeire játszanak rá. A színpadon példaként a Spirit of the Shark Rogue kártyát mutatták be, amely ha játékban van, megduplázza az összes lapunk Battlecry és Combo képességét. Az ehhez hasonló effektekre pedig bizonyára komoly szükségünk lesz nem csupán a ladderen, vagy az arénán, hanem az új egyjátékos Rumble Run során is.

Egy fiatal, kezdő trollt képviselve léphetjük át a Gurubashi Aréna kapuját, ahol a már jól ismert roguelike-szerű felállásban küzdhetünk meg nyolc félelmetes ellenféllel. Miután kiválasztottuk kedvenc kasztunk bajnokát, nincs más dolgunk, mint sorra legyűrni az egyre nehezedő akadályokat. Időközben persze újabb értékes kártyákkal bővíthetjük a paklinkat - olyan kártyákkal, melyek némelyikén a legújabb keyword szerepel: az Overkill. 

Csak egy dolgot kedvelnek jobban a trollok az öldöklésnél: ha azt minél látványosabban tehetik. Az Overkill pontosan ezt a kegyetlen, nagyzoló magatartást örökíti meg. Na de hogyan is néz ez ki a gyakorlatban? Ha egy Overkill feliratú kártyával úgy likvidáljuk az ellenfél minionjait, hogy a támadási erőnk meghaladja az áldozatunk életpontjait, akkor aktiválódik a kártyán olvasható effekt. Ennek hála a kevésbé optimális, de mégis badass húzások sokkal kifizetődőbbek lesznek. Na meg ne feledkezzünk meg a legnagyobb bónuszról sem, hiszen minél nagyobb az Overkill, annál jobban henceghetünk a szemben ülő fél előtt.

Túl sokat pedig nem kell várnunk arra, hogy földbe tiporhassuk az ellenfeleinket. A Rastakhan's Rumble ugyanis egy bő hónap múlva, december 4-én élesedik. Míg maga a kiegészítő természetesen most is ingyenes, a kártyacsomagokat előrendelők speciális hátlapokat és egy vadiúj Sámán hőst, magát Rastakhant kapják ajándékul. Az se búsuljon, aki ingyen szeretné megúszni a történetet - az első login alkalmával a markunkat üti majd egy garantált legendás loa-kártya, két spirit-lap, valamint hat ingyenes Rastakhan's Rumble kártyacsomag.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...