Brit toplista: tarolt a Fire Emblem: Three Houses

 • Írta: szlav
 • 2019. július 29.
 • Toplista
Egy újabb Nintendo Switch-exkluzív került a brit toplista élére. A Fire Emblem: Three Houses még a hét másik nagy befutóját, a több platformon is elérhető Wolfenstein: Youngbloodot is lenyomta.

Befutottak a brit dobozos játékeladások múlt hétre vonatkozó eredményei, a listát pedig a Fire Emblem-széria legújabb darabja, a Three Houses vezeti. Nem kis kunszt ez, hiszen a japán taktikai szerepjáték kizárólag Nintendo Switchen jelent meg, ráadásul ugyanazon a héten, amikor a négy különböző platformon induló Wolfenstein: Youngblood is.

Utóbbi egyébként a lista második helyét szerezte meg, ezzel egészen a hatodik helyig lenyomva a Marvel Ultimate Alliance 3-at. A dobogó környékén egyébként továbbra is olyan címeket láthatunk, amelyekkel az előző hetekben is találkozhattunk, tehát ismét jól teljesített a Crash Team Racing: Nitro-Fueled, a Super Mario Maker 2 és az örök népszerűségnek örvendő FIFA 19 is.

Érdemes megemlíteni, hogy az eheti top tízben négy olyan cím is szerepel, amelyek kizárólag Nintendo Switchen jelentek meg, ezek a Fire Emblem: Three Houses, a Super Mario Maker 2, a Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order és a Mario Kart 8: Deluxe. Leszögezhetjük tehát, hogy a dobozos játékok piacán nincs miért szégyenkeznie a japán vállalatnak.

 1. Fire Emblem: Three Houses
 2. Wolfenstein: Youngblood
 3. Crash Team Racing: Nitro-Fueled
 4. Super Mario Maker 2
 5. FIFA 19
 6. Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
 7. Grand Theft Auto V
 8. Mario Kart 8 Deluxe
 9. F1 2019
 10. Red Dead Redemption 2
23.
Nyarlako
#22: Ez egy elég undorito trend. De ha te akarsz ammo loot boostot venni meg új asscreedes szintezest a jövőbeli fpsekben egeszsegedre.
22.
grindcore
#21: Vagy csak mesz a trenddel :-)
21.
Nyarlako
#17: A szarról ha látom és érzem a szagát is szerintem meg tudom állapítani hogy nem finom.
20.
Ooorky
Nintendo friss statisztika:

https://www.nintendo.co.jp/ir/en/finance/highlight/index.html
https://www.nintendo.co.jp/ir/en/finance/software/index.html
19.
Ooorky
#18: Így van totál! Totál hülye amiért tájékozódik mielőtt valamit megvesz!
18.
grindcore
#17: De nem is baj, mert miattad es a hasonlok miatt 1-2 honap mulva 30 euro helyett 15-ert siman megveszem es jol fogok vele szorakozni. Ennyit legalabb elertek...
17.
grindcore
#10: Nem is jatszottal vele, de azert mar minden jatekelemet tudod, ez a rohej! :-)
16.
nomcsa
#15: Annyit tudtam a szériáról, hogy létezik valahol messzeföldön. Első Fire Emblem játékom, a külföldi kritikák meggyőztek és alátámasztom amit mondasz, bőven egy súlycsoport a AAA exklúzívokkal, még a stílustól idegenkedők is pozitívan csalódnának benne.
15.
Tidus
Nem lehet,hogy nem a Wolfenstein szar hanem a Fire Emblem lett remek...bár sajnos itthon azt se tudják mi az...de ez ránk nézve picit szomorú ! :D
14.
SLi
#11: sohasem vette komolyan magát, totál ironikus volt már a legelső rész is, primitv játékmenet, primitív "sztori", erre gondoltam, de amúgy szeretem nagyon, életem első játéka volt anno, de még az újak ki vannak platinázva
machine games max shitlib, (komcsi nehezen lehetne) emiatt vannak kínos dumák tényleg benne, de ez mivel maga az egész komolytalan engem nem zavart, de ez valóban jogos kritika
13.
Nyarlako
#12: Talán hogy a maga idejében korszakalkotó volt, azt nem lehet elvitatni, a Return meg zseniális. Más kérdés hogy utána lejtmenet, de ez egyenesen zuhanás a pöcegödörbe.
Ez meg most a legalja az "rpg elemekkel", az ammo loot boost mikrotranzakcióval, a végtelenül unszimpatikus karakterekkel.
12.
Ooorky
#11: Mi volt patinás rajta? :D

Első rész egy dög unalmas tech demo, RTCW tényleg jó volt, coop kiegészítőnek szánt Enemy Territory fejlesztése bedöglött, ezért a kiadó a multi részét ingyenessé tette, a 2009-es reboot meg olyan fos volt, hogy alig emlékeznek rá.
Ezek után kapta meg a Machinegames...
11.
Nyarlako
#8: Amúgy meg a Wolfenstein mint trash shooter...a legöregebb és egyik legpatinásabb név volt a müfajban ameddig a komcsi majom Machinegames stúdióhoz nem került.
10.
Nyarlako
#8: Az a legkevesebb baja hogy kik a föszereplök. A játekmenet alapjaiban el van baszva.
Persze könnyü arra fogni hogy csak a két undomány miatt háborognak az emberek.
9.
Ooorky
#4: Ma reggel a Switch csoportban már lehetett venni használt példányt :D
8.
SLi
#4: egy 30 dolláros, féláras, spin-off, ahhoz képest nem rossz, csak ment már a gamergate-et elengedni nem bíró megmondóemberek részéről a hangulatkeltés hozzáadva a nem tipikus nagy csöcs stb nő főszereplő,
egy amúgy is ironikus trash kategóriás shooter közepes folytatása,
erősen túl van lihegve a dolog
7.
Yanez
#2: Nekem óriási kedvencem az előző két wolfi, de ez a része engem már a hirek és videók után hidegen hagyott. Talán ha majd egyszer ingyen adják a plus-ban, de én zsét tuti nem adok érte.
6.
Nyarlako
#4: És annyit tennék hozzá: Ammo loot boost mikrotranzakció.
5.
Nyarlako
#4: Amit láttam belöle jeleneteket és hallottam milyen mechanikák kerültek bele az förtelmes, abszolút gyalázat, cancer.
Ha az undorító karaktereken és idióta sztorin túl is lépünk a gameplay is fos.
4.
TolokocsisIsBack
#2: Tenyleg ennyire szar? Vagyis gondolom, az de ennyire?
3.
Kawada
Brit és dobozos eladás... Örülünk, mert nem sok eladási listát adnak manapság, de azért messzemenő következtetéseket nem kell levonni belőle. Egyébként tudtommal anyagilag a Wolf 2 sem volt sikeres (szerintem egyébként méltatlanul, de ezen ne vesszünk össze most).

A héten nekem is érkezik a Red Dead Redemtion 2... Rettegve várom. 150 lejért (10e Ft) már elérte azt az árat, amit én is megadok érte.
2.
Nyarlako
#1: Inkább az a szegyen hogy ilyen jo eladásai vannak ennek a szemétnek hogy második helyre került.
1.
kastorhun
Ez eléggé nagy szégyen a Bethesdára nézve.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...