A Codemastersnél maradnak az F1-jogok

  • Írta: Shifty
  • 2019. október 31.
  • Bejelentés
A versenyjátékairól híres brit stúdió és kiadó, a Codemasters hivatalosan is megerősítette, hogy sikerült megállapodniuk a Forma 1 jogtulajdonosával, és 2025-ig ők készíthetik a hivatalos játékokat.

A Codemasters még 2008-ban kezdte meg a közös együttműködést a sportággal, aminek eredményeként 2009-ben mutatkozott be első játékuk. A brit stúdió és kiadó ráadásul a mobilokon is szerencsét próbált, így 2018-ban bemutatták az F1 Mobile Racinget, ami a mai napig az egyik legnépszerűbb mobilos versenyjáték, köszönhetően annak, hogy közel 12 millióan telepítették készülékeikre.

Emellett komoly eSportot is felhúztak a sorozat köré, jelenleg harmadik szezonjánál jár a New Balance F1 Esports Pro, aminek második szezonját közel 5,5 millió néző követte. A liga jövőbeli tervei között szerepel, hogy Kína felé is nyitni szeretnének.

Ezek után nem meglepő, hogy a Codemasters és az F1 jogait birtokló Liberty Media meghosszabbította korábbi megállapodásukat, aminek értelmében 2025-ig a brit kiadó és stúdió rendelkezik a játékjogokkal. Ráadásul a csapatnak van egy két évre szóló opciós joga is, vagyis 2025 után a 2026-os és 2027-es szezonra is elsőként csaphatnak le.

33.
medson
#31: Nem fáj, csak viccesnek találom
31.
Ooorky
#29: Ez miért fáj neked?
30.
crytek
#29: Nem kell túrni létezik kereső.

És nem fogok elnézést kérni mert jelzem,hogy minél több emberhez eljusson...
29.
medson
#27: Képes voltál feltúrni egy lassan 1 éves cikket hogy ezt bejelentsd?
27.
crytek
F1 2018 HUMBLE oldalán FREE

https://www.humblebundle.com/store/f1-2018-free-game
26.
Ooorky
#25: Én csak WRX-ben ültem, de a kiváló magyar utakon az is dobálta a seggét :D
25.
user101
#24: Ugyan már, aki valaha ült Fx autóban vagy látott olyat aki már próbálta, az tudja, hogy átlag ember el sem tud vele indulni... Külön tanóra és külső segítség kell egyáltalán az elinduláshoz, nem, hogy egy kanyart be tudjon venni bármennyivel. CM-F1-es játék, mint etalon? Azért ez nagyon erős... :)))
24.
Kawada
#15: Egy iRacingben pedig a boxból nem tudnál a pályára kimenni. :)
22.
user101
Nekem ezzel csak annyi gondom van, hogy ez egy teljesen más konstrukcióban lenne fair, nem pedig a minden évben vedd meg teljes áron... :( Mert tulajdonképp az első óta, csak DLC-ket adnak ki ... :(
21.
Ooorky
#20: Ahha, szóval te itten trollkodsz itten te.
20.
Falcon
#17: Csak komolyabb szintü mint egyébb tankos játék
17.
Ooorky
#16: Huha, rendeznek bajnokságot.
Ez alapján world of tanks is tankszimulátor.
11.
godach
#8: Nem önreklám, csak a mondandódból úgy gondolom lehet érdekelne
https://www.gamekapocs.hu/tag/godach/blog/11302/akkor_es_most_extreme_sports_video_games
10.
godach
"A Codemastersnél maradnak az F1-jogok"
Nem is baj.
Két tábor van.
1 aki megveszi ha Code ha nem.
2 aki sose venné meg, de minden hír alatt csak vergődik holott ha a világ legjobb játéka lenne, akkor se venné meg.
Szóval ismétlem magam.
Nem is baj :D
9.
Falcon
#3: Hál isten hogy nem náluk van és ezt komolyan mondom már tùl nőt a 8 -adik rész a dirt rallyn és mondhatom hogy sok szarral játszottam már de inyennel hogy olyan bug van a játékba hogy eltűnik a motor hang és nem tudják javítani a dirt 2.0 ba ilyen gagyit még nem lattam ezek nem érdemlik meg a wrc jogokat
8.
csoki0619
Az itt a baj, h sajnos itt közületek sokan nem tanultak meg értékelni dolgokat.
Én, és rajtam kívül, még sokan imádjuk az extrém sportokat. Hány gördeszkás vagy bmx-es játékkal találkoztatok mostnanában? Szeretem a teniszt. Valaki mondjon már egy jó tenisz szimulátort ami nem 4-5 éves. Szeretem a boxot, de hiába keresgélek, a Fight Night Champion óta nem jött ki értelmes box játék. Na most ti minden évben kaptok egy aránylag egész jól kidolgozott szimulátor játékot a kedvenc sportotokból, és nektek még ez sem elég.Ezt még egy Fifa-nál úgy.ahogy megértem, de egy Forma 1-nél? Mit lehetne ehhez az egészhez még hozzátenni, h azt mondjátok, h na ez igen? Női sofőr vagy sztori mód bi főszereplővel, marsi futamokat, esetleg box utca szimulátor, ahol a jobb stick-el irányítod az üzemanyag pisztolyt. :-)
5.
joshfeed
#4 Igen az nagyon jó ötlet.
Csak jó lenne ha a játék ára úgy lenne meghatározva hogy ne DLC-kkel húzzák le az embereket hanem az járjon hozzá utólag automatikusan.
4.
DarkLord
Amúgy szerintem el lehetne gondolkodni az összes sport játéknál, hogy 2-3 évente adnának ki egy új részt és inkább támogatnák a meglévőt... tudom ez így nagy pénz bukta, de ha végignézzük az összes sportjáték kb. haldoklik és a szájhúzás megy csak mindenhol, pénz lehúzás az összes.
3.
joshfeed
Jó lenne ha a WRC és ERC jogok is hozzájuk kerülnének végre.

#1 Részeben értelek, de kinek adnád át ? Mondjuk talán az Assetto Corsa-sok (Kunos Simulazioni) akik szóba jöhetnének fejlesztés szinten.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...