115 millió példánynál jár a Grand Theft Auto V

  • Írta: fojesz
  • 2019. november 8.
  • Biznisz
Link másolása
Remek negyedévet tudhat maga mögött a Take-Two, amelyben vastagon közrejátszott az is, hogy még mindig remekül teljesítenek a Rockstar játékai. Nem csak az online szekcióból dől a pénz, maguk a játékeladások is pörögnek.

Elképesztően jól sikerült a Take-Two szeptemberrel véget ért negyedéve, a kiadó bevétele 74 százalékkal, 857,8 millió dollárra nőtt, míg a nyeresége részvényeként 63 cent volt - ez 186 százalékos növekedés. Természetesen a digitális csatornákon befolyt bevételek még mindig oroszlánrészét teszik ki a teljes forgalomnak, 695 millió dollárról van szó.

A remekül sikerült negyedév főszereplője a Borderlands 3 volt, amelyből több mint 7 millió példányt szállítottak le a megjelenése óta, de továbbra is jól teljesítenek a Rockstar játékai: a Red Dead Redemption II 26,5 millió, a Grand Theft Auto V pedig 115 millió leszállított példánynál jár. (A GTA V ezzel egyébként a világ harmadik legkeresettebb játéka, már "csak" a Minecraft és a Tetris előzi meg.) Miközben az NBA 2K19 még mindig termeli a pénzt a kiadónak, az NBA 2K20 is hozza a számokat, továbbá a mobilos Social Point csapatának teljesítményét is kiemelte a cég.

A kiadó a következő negyedévre is jó számokat vár: a bevétele 915-965 millió dollár lehet, amit nem kis mértékben a The Outer Worldsnek köszönhet a vállalat. Habár az Obsidian szerepjátéka kapcsán nem mondott számokat a Take-Two, az RPG meghaladta az elvárásait, és remekül teljesít a kasszáknál és a kritikusoknál egyaránt. A Switch-verzió 2020 első negyedévében érkezik majd.

A Take-Two a pocsékul sikerült WWE 2K20 kapcsán is megszólalt: a cég elnöke, Karl Slatoff szerint csalódottak a visszajelzések miatt, de a játékot fejlesztő Visual Concepts már kiadott egy javítást, ami megoldja a problémák egy részét, a jövőben pedig újabb frissítések várhatóak. Ők alapvetően bizakodóak.

Végül egy szomorú hír a jelentés végére: sajnos a Kerbal Space Program 2 már nem jelenik meg ebben az üzleti évben, csak a következőben, vagyis valamikor jövő április és 2021 márciusa között érkezik a játék.

2.
2.
crytek
#1: Sajnos még nincs :(
1.
1.
Őrnagy
Akkor még nincs mindenkinek a Földön? De gyenge...
:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...