Félórán át pörög a PC-s Halo: Reach

  • Írta: Shifty
  • 2019. november 16.
  • Videó
A hétvégi X019 speciális Inside Xbox-eseményén a Microsoft megerősítette, hogy decemberben érkezik meg a Halo: The Master Chief Collectionbe a PC-n is nyúzható Halo-előzmény, a Halo: Reach. Nézzünk is bele!

Azt már egy ideje tudjuk, hogy a teljes Halo: The Master Chief Collection Windows 10-re tart, azt viszont jó sokáig homály fedte, hogy a kollekció első darabja, az események előzményeit felskiccelő Halo: Reach mikor debütál PC-n. A hír az xboxosok számára is érdekes, hiszen ez a rész az Xbox One-os csomagból is kimaradt.

Most már azonban ez sem titok, most csütörtökön ugyanis hivatalossá vált, hogy december 3-án rajtol el a játék PC-n és Xbox One-on, amit számítógépen akár 4K-ban, 60 fps társasága mellett is élvezhetünk. Arról, hogyan is fest jelenleg a játék PC-n, ti is meggyőzödhettek, hiszen érkezett egy közel tízperces bemutató a Firefightból, illetve kaptunk egy közel 24 perces bemutatót a kampányból is.

39.
Nyarlako
#35: Nyugodtam legyél én megmondom hogy nem csak hogy szarul fut a Bloodborne, de még el is van baszva a chromatic aberrationnel meg a túl sok motion blurral, DS1 meg vállalhatatlan szemét volt tech téren de bossokban meg főleg visszalépés Demons souls után.
DS1 remaster meg csúnyább mint az eredeti de legalább jól fut. Belekötök én a saját kedvenceimbe is amikor van mibe akkor is ha szeretem őket.
Én meg az UC trilogiat Ps3mon nyomtam és az első pl egy hulladék, érdekes sehol sem említettek a nagy régi 9-10 pontos tesztekben meg díjaknál hogy screen tearing van. Az egyetlen ps3 játék ahol valaha screen tearinget láttam és borzalom zavaró.
38.
godach
#34: Pedig egy Call of Juarez 1-2 és Gunslingert még be kell vállalnod, ha jót akarsz magadnak :P
37.
godach
#35: "Ha pedig valami már eleve kevésbé szimpatikus, beleköt mindenbe azzal kapcsolatban" Való igaz. Én ezt megpróbálom úgy megoldani, hogy nem is megyek olyan hír alá :P

Amúgy az UC2 PS3-an is álleejtős volt. Egy tömör 1:30-as gameplas elég volt, hogy azt mondjam kell egy PS3. Számomra mai napig a legjobb PS3 ex. A többi viszont meh kategória. Főleg a négy, ami alapból nem lett volna rossz, de úgy felfújtá(tok) hogy valami világmegváltóra számítottam. Mint ahogy a HZD-nél is. Szóval ezeknél nem kifejezetten a játék hibája.

Dark Soulssal is egyetértek. 25+ éve játszom és az elsőnél mintha önálló életre kelne a játék és nem azt csinálná amit én akarok. Nem mellesleg, hogy a fantasy se nagyon jön be. De ott a TheSurge 2 amit szemellenző nélkül inkább The Surge 1.5-nek mondanék, és valóban egy AAA középszar game, mégsem bírom letenni.
36.
kryszisz
#34: Én Nier: Automatával voltam így:D Nagyon nem vonzott ez az egész japán szexrobotos style, aztán haverom megvette nekem szülinapomra, és annyira elkapott, hogy simán benne van nálam a generáció legjobbjai között:D Igen, RDR2 atmoszférája és karakterei egyszerűen fenomenálisak, kompenzálják a kissé nehézkes lövöldözést. De mihelyst sikerül beújítanom egy PC-t beszerzem arra is, és akkor már a célzással sem lesz gond:)
35.
Kawada
#30: Még szerencse, hogy a Dark Souls vagy a Bloodbourne "rocksolid"-an hozta a 20-24 fps-t is amikor megjelentek... :)

Tényleg nem akarom, hogy marakodjunk. De valljuk be, az ember olyan, hogy ha valami tetszik, hajlandó elnézni gyengeségeket. Ha pedig valami már eleve kevésbé szimpatikus, beleköt mindenbe azzal kapcsolatban (ezzel én is vagyok így... nem másokra akarom kenni a szart... :) ). Te így vagy az Uncharteddel. Fingom nincs milyen volt a PS3 verzió megjelenésekor az UC2. Én amikor és ahol láttam, alléejtős volt számomra, de én magam PS4 Pro-n játszottam a felújított verziókat végig. De hirtelen nehezen képzelem el, hogy technikailag például sok szarabb játék jelenne meg a From Software dolgainál, és ott valahogy nem merül fel részedről, pedig azok még szarul is néznek is (szerintem... eleve nem tetszik a világa, a dizájnja, de ez szubjektív). :) Pedig azokba szerintem beleraktál annyi órát, mint én az összes játékba, együtt az elmúlt 4 évben...
34.
Nyarlako
#33: De úgy volt és bottal se piszkálnám volna ha nem ajándékba kapom aztán valahogy elkapott. Gunplay elég gyenge de a hangulat meg a történet nagyon bejönnek.
Infamous meg ja, az egy erős hatos.
33.
kryszisz
#32: Hey, nem úgy volt, hogy te nem komázod a westernt? Hazug disznó:P Az UC nem annyira kiemelkedő voltát pedig szerintem az egész világon csak ketten osztjuk, úgyhogy sanszosan bennünk van a hiba:'( De tetézem, én az inFamous: Second Sont sem tartom 6/10-nél többre, pedig sokak szerint az is a "húha" kategória. De az RDR 2-höz jó szórakozást, az az analógok rossz kalibrálásán kívül kb. tényleg hibàtlan, már ha vevő vagy a lassabb, merengősebb játékmenetre:) Ha nem, akkor neked is egy lovaglószimulátor lesz, mint sokaknak:D
32.
Nyarlako
#31: Fogok, de most RDR2 aztán meg az első.
31.
Ultimate
#30: Nem fogok belemenni veled,felesleges pláne ha magyarázni kell. Darkszószozzál.
30.
Nyarlako
#27: Akkor magyarázd el miben volt kiemelkedő. Jatekmenetben nem az fix. A sztori se nagy eresztés, a szép grafika ára meg alacsony felbontás és framerate volt.
29.
godach
Még mindig itt tartotok? xD
28.
Ultimate
#25: Ami valljuk be nevetséges.
27.
Ultimate
#21: Maximum a te elbaszott értékrendszeredben.
26.
Kawada
#25: Az egész szériáról van szó és szerintem utalva volt rá, hogy single a szempont, de ja... Én vagyok fanboj klub. De hogy maradjunk a tényeknél ha már undorító vagyok. Írd be hogy halo 3 awards meg, hogy uncharted 2 awards és számolgass. Amúgy pont a Halo3 volt kb. Az utolsó normális Halo. Ennek 12 éve...
25.
Yami
#22: Csak a Halo 3 több díjat nyert mint az első három uncharted együtt, de gondolom az sem számít, mert mindenki hülye, csak te vagy helikopter.
Engem nem zavar ha nem tetszett a Halo, vagy ha te vagy az uncharted fanclub elnöke, de azt undorítónak tartom ahogy itt megpróbálod megmagyarázni, hogy akinek az uncharted középszer, annak játszania se lenne szabad, de persze a Halo az objektíven középszer, és aki nem ért egyet, azt csak elvakítja a marketing, amin csak az olyan felvilágosultak látnak át mint te.
24.
Kawada
#23: Én a 3-ra pipa voltam mert elég sok buggal és irányítási gondokhoz kötödő problémával találkoztam. Legalábbis a felújított verzióban.

Nem gondolom én se, hogy 11/10 lenne. Az Uncharted egy habkönnyű akció-kaland szórakozás, ami nélkül valószínű a Tomb Raider sem tudott volna megújulni (na engem például azok hagytak hidegen. Egyszerűen nem tudott lekötni annyira, hogy végigvigyem). Nem várom el, hogy bárki istenként tisztelje, én sem teszem. Egyszerűen objektíven érzem butaságnak, hogy középszer lenne. :) Persze, az akció szekvenciák teljesen átlagosak. Én is jobban örülnék több fejtörőnek, összetettebb platformnak és kevesebb akciónak. De még ezzel együtt is egy Gears of Wart nem tudok egyhuzamban 20 percnél tovább játszani, mert lövöldözés közben alszom el a monotonitásában és a buta átvezetőkben. Az Unchartedet soha egy pillanatra nem untam személy szerint. És mire a tököm tele lett volna egyes részekkel, jött új helyszín, vagy eleme a játéknak. A GoW-ot nem fikázás miatt kevertem ide, hanem mert az egy tipikus példa akcióközpontú játéknak, aminek személy szerint nem érzem erősebbnek az akció részét annyival, amennyivel számomra szórakoztatóbb ezer más szempontból az Uncharted. Egyébként a Lost Legacy-t nemrég pótoltam és ott meglepően élveztem az akciót is. :)
23.
kryszisz
#20: Egy szóval sem mondtam, hogy nem tetszenek, különben nem vittem volna végig őket, és abban is egyetértek, hogy részről-részre fejlődött (nekem speciel a 3. adta a trió közül a legjobban, mert abban volt a legkevesebb idegesítő szekvencia, és azok is jobbára a vége felé). Épp csak nem az a 11/10 játék, aminek az emberek többsége tartja, ahhoz túl sok hibája van, és volt a maga korában is. És nem, hiperrealizmust sem várok tőle természetesen, de egy játék, ami a fejlesztők szerint a kalandfilmek nyomán halad ne írja már ki félúton, hogy trophy-t kaptam az 500. megölt ellenfélért, mert erre a mennyiségre még egy Doom is kalapot emel. És - többek között - ezért is tartom ezerszer jobbnak a 4. részt az összes többinél. Ott az akció-platformer/sztoritájm arány kb. 40-60% volt (és az akció nagy részét is ki lehetett beckelni normálisan működő lopakodással), nem pedig 80-20, mint az elődökben. Ha lövöldözni akarok arra 1000 másik játék is van, amik sokkal jobbak benne.
22.
Kawada
#21: Persze, azért zsebelte be a díjak felét a Game Developers Choice Awards-on 10 éve. A fejlesztők sem értenek hozzá.
21.
Nyarlako
#15: Márpedig az Uncharted 2 középszer.
20.
Kawada
#17: Mondjuk ezeknek a 80% ízlésbeli kritika, amit itt felhozol, de biztos van 150 másik játék ahol észre sem veszel ilyesmiket. Le is rakom a Fallen Ordert mert van rohamosztagos, akibe hármat is bele kell vágni a fénykarddal. És többet Battlefieldet sem játszom mert nem esik össze egy lövés után az ember. De gondolom Lara Croft és Indiana Jones kalandjai sokkal jobbak a hiperrealizmus végett. :)

De hogy vonjuk párhuzamot a szériák között. Bár ezek szerint neked nem tetszettek, de az Uncharted folyamatosan fejlődött (még akkor is, ha a 3 szerintem gyengusabb volt mint a 2, mégis kategóriáján belül egy kimagaslóan jó cucc összességében, igen, még akcióval is, ami egyébként nem súlytalan, hanem a játék többi részével ellentétben nem kimagasló, csak átlagos...). Kibontott karaktereket és bár nyilván nem egy hejjdenagy írói teljesítmény, de amit vállal, azt jól csinál. Hozza a minőséget, a korszakoknak megfelel. Egyik résznél sem éreztem, hogy "menjetek a picsába ezzelk a rókabőrgyárral". A Halo ezzel szemben SZERINTEM egy rég lélegeztetőgépen tartott halálos beteg, akit úgy tartanak életben mesterségesen, hogy még van aki abban reménykedik, hogy olimpián lesz top3-ban a szerencsétlen.
19.
adamsfamily
A Halo 3-ból is csinálhatnának egy Anniversary kiadást,mert 2 éve lett 10 éves a játék és a MCC-ben elég vállalhatatlanul ocsmányul néz ki.
18.
Aanash
#11: Ahogy írtam csak a sztorija nem érdekel, a pvp része viszont nagyon jó, ami érdekelt és azzal játszottam.
Nem értem ezzel mi a baj.
A Battlefield-nél sem a kampány érdekel hanem a pvp.
17.
kryszisz
#15: Epic volt az tuti, ezzel nem is vitatkozom. Valamint a narratíva, a pályatervezés, és a karakterek is jók voltak. Csak épp minden pozitívumra jutottak olyan dolgok, mint a súlytalan lövöldözés, nem működő lopakodási rendszer, idióta természetfeletti szál (ami már az első részen is csak rontott), némi identitásbeli probléma (elvileg a sztori a kalandfilmek nyomán halad mégis hadseregeket pusztítunk el benne), megmosolyogtató bossfightok trikóban futkosó, mégis golyóálló ellenfelekkel (utóbbi egyébként az összes létező enemyre igaz volt). Azt a bizonyos vonatos részt meg azzal a tervezővel kellett volna megetetni, aki kitalálta. De legyen részben igazad, nem középszer, viszont akkor a jónak a leges legalsó szintje, messze van attól a kiválóságtól, aminek mindenki beállítja a mai napig. A Thief's End, bár nem volt annyira epik ez igaz, mégis köröket ver az első 3 részre együttvéve is, és nem csupán a generációs különbségek miatti technikai fölénynek köszönhetően. Hanem mert az tényleg egy olyan kalandfilm élményt adott, amit az előzőeknek is kellett volna, plusz kigyomláltak minden idegesítő dolgot is, ami addig jellemezte a sorozatot. Halo-t meg ha lesz gépem pótlom teljes egészében, mert tetszett az első rész (én is PC-n toltam, de akkor még szerintem bőven nem számított elavultnak, hisz az olyan címek, mint a Far Cry, Doom 3, Half Life 2 még a kanyarban sem voltak), nem mondom, hogy életem FPS-e, de a gunplay és az AI kiváló volt (és az a mai napig), és a történet is tetszett.
16.
godach
#15: Nekem az összes uc közül a kettő tetszett a legjobban. A negyedikben majdnem kiugrottam a bőrömből az autós jelenet alatt de annyi volt a max. Nem is emlékszem szinte semmire belőle csak arra mennyire istenítették az autókázást benne. Nekem az sem tetszett. Felejthető, főleg egy 2013-as Tomb Raider mellett. (számomra)
15.
Kawada
#14: Az uncharted 2 sokkal epicebb és jelentősebb cucc mint a 4. És tényleg fanbojizmus nélkül mondom, hogy aki szerint az középszer, az inkább ne játszon semmivel. És hasonlítsuk össze a launchok körüli cécókat, mert nem tudok plázákban szaladgáló drake-ekről, ellenben master chiefekről. :)

A halo 1-et pc játszottam. 2 évvel a megjelenése után jött ki arra, addigra egy elavult fps volt a többi között (pc-n). Az uncharted 2 még ma is egy kurva jó játék, főleg a remastered.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...