Új erőre kapott a The Witcher 3: Wild Hunt

  • Írta: fojesz
  • 2020. január 2.
  • Hír
Link másolása
Alaposan megnőtt az érdeklődés a The Witcher 3: Wild Hunt iránt a Steamen, a játékkal többen játszanak mostanában, mint korábban bármikor. Úgy tűnik, a netflixes sorozatadaptáció és az év végi akciók megtették a hatásukat.

Rekordot rekordra halmoz a The Witcher 3: Wild Hunt a Steamen, ami egy 2015-ben megjelent single player játéktól kifejezetten meglepő. Az ehhez hasonló fejlesztések általában a premierjüket követően kapják a legtöbb figyelmet, az RPG-vel azonban a napokban többen játszottak, mint eddig bármikor - legalábbis a Steamen biztosan.

A Steam Charts számai szerint az eddigi rekordot a megjelenésének napján érte el a játék, akkor 92 ezren játszottak egyszerre a címmel. Ezt a csúcsot már négy nappal ezelőtt sikerült megdönteni, azóta pedig tovább szárnyal az anyag: a minap elérte a 102 ezret a számláló, amivel a játék a hatodik a Steam toplistáján, és olyan címeket előz meg, mint a Destiny 2, a Rust, a Path of Exile vagy a Football Manager 2020.

A jelenségben több tényező is közrejátszik: egyrészt éppen karácsony előtt került fel a Netflix kínálatába a The Witcher-sorozat, másrészt mind a Steamen, mind pedig a GOG-on rendkívül olcsón lehetett hozzájutni a játékhoz az ünnepek során.

42.
42.
delphijos
#41: Hogy pontositsak, akkor tényleg úgy volt ahogy a cikk is írja, hogy keresni se lehetett “nem magyar” tartalomra. Engem mondjuk nem izgat, jó az angol ( azért a feliratot -mármint az angolt- néha bekapcsolom ) szóval azóta nem próbáltam.
41.
41.
delphijos
#40: Hát a fene se tudja akkor. Ez a cikk foglalkozik vele, és akkor kipróbáltam, így volt. Aztán lehet hogy változtattak, mert amúgy ez elég nagy marhaság.

https://www.hwsw.hu/hirek/60915/netflix-lokalizacio-magyar-nyelv.html
40.
40.
xanatos0911
#39: Ezt azért nem értem, mert ha én itt atallitom magyarra akkor semmi nem változik, ugyanaz a kínálat csak a magyar szinkron és felirat is megjelenik választható opcióként. Ha visszateszem angolra, akkor semmilyen tartalom alatt nem tudok magyar nyelvet választani de a kínálat mégis ugyanaz. Ha a főképernyő altal felajánlott filmekre/sorozatokra érted, hogy eltűnnek a lokalizacio nélküli ajánlott tartalmak, azt megértem, de attól meg maga a Netflix kínálata/tartalma nem változhat meg, mert ugyanúgy be lehet potyogni a keresőbe az adott címet. Ezen kívül, ha hazamegyek akkor látom, hogy van különbség a felhozatal között, vannak filmek amiket csak itt tudok elérni és vannak amiket meg csak Magyarországon (konstans angol nyelvbeállítás mellett). De teljesen pointless erről vitatkozni, mert a kiinduló kérdés amúgy is az volt, hogy az illető tud-e magyarul filmet Németországban nézni a Netflixen, amire a válasz: Igen, ha az adott filmhez készült magyar felirat vagy hang és azzal együtt jelent meg a Netfixen, ha nem akkor semmi megoldás nincs.
39.
39.
delphijos
#38: Ennyi írtál : “A nyelv átállítása nincs hatással a kínálatra”. Erre írtam hogy ez nem igy van, ha Magyarra állítod, akkor az történik amit írtam. Függetlenül attól hogy ez nem lokalizáció alapú szűrés. Nem “szűrsz” külön semmire, de ha Magyar a nyelv, akkor automatikusan eltünteti a nem Magyar lokalizációs tartalmakat.

Amúgy meg:

“for countries within the European Union, we provide the same content as your home country”

Az USA dolgot meg onnan szedem, hogy a Magyar account-om nem ment kint, bármit is mondanak. Belépni be tudtam, de nem engedett semmit nézni. UK sok szempontból állatorvosi ló még EU-ban is ( már ameddig még EU tag ), lehet ott van sok tartalom belüli különbség is , de a kontinensen nekem mindenhol ment rendesen.
38.
38.
xanatos0911
#36: Dede. Én arra utaltam, hogy attól, hogy atallitod az account nyelvét magyarra külföldön, attól meg nem kapod meg a magyar kínálatot, továbbra is IP cím szerint kapod a filmeket és sorozatokat. Amiről Te beszélsz, az a hang és felirat alapján való szűrés, én pedig az account nyelvének atallitasarol beszélek. Az account nyelvének atallitasatol függ az, hogy milyen szinkron és felirat elérhető. Ezen kívül tudsz szűrni adott nyelv alapján. Négy éve van Netflixem, kint elek a UK-ben és haza is járok, szóval tudom, hogy mi változik és hogyan. Az EU-USA dolgot sem tudom, hogy honnan szedted, az sem így van. Barhol tudsz Netflixet nézni ha van egy accountod, internet elérésére és az adott országban a Netflix szolgáltatása elérhető, az egyetlen ami változik az a tartalom.
36.
36.
delphijos
#27: Ez nem így van. Direkt cikk is volt róla , hogy jött a magyar UI, de ha arra állítod, akkor CSAK azokat mutatja, amihez van VALAMILYEN lokalizáció.

A kérdésre meg, EU-ban tudod használni a saját account-ot, de pl. USA-ban nem megy.
26.
26.
xanatos0911
#23: A Netflix kínálata attól függ, hogy Te milyen országban tartózkodsz és hol nézed éppen, nem pedig attól, hogy hol lett regisztrálva az account. Ennek megfelelően tehát nincs 100% garancia arra, hogy ami otthon fent van azt Németországban is tudod nézni és ez fordítva is igaz. Ettől teljesen függetlenül: A nyelvet viszont külföldön is át lehet állítani magyarra, így a kezelő felület magyar lesz és megjelenik a magyar felirat és magyar hang lehetősége, DE csak akkor, ha az a film vagy sorozat úgy lett feltöltve, hogy tartalmazza is. Ha nem tartalmazza, akkor sem a régió sem a nyelv változtatása nem fog segíteni. Tehát összegezve: Fölösleges otthon előfizetni, mert az aki előfizet neked az a magyar kínálatot fogja látni, Te pedig a németet. Tehát mindez amit kérdeztél a vak szerencsetol függ. Az egyetlen megoldás ezek után a VPN ahogy azt lentebb is említették.
24.
24.
Heldengeist
#23: Szerintem ne, azt fogja figyelembe venni, melyik régióból jelentkeztél be. Nem tudom, hogy a nyelvek is régiófüggők-e, de ha most nem érhető el, amihez van, gondolom igen. Ha meg így van, akkor VPN.
23.
23.
Őrnagy
Kicsit off kérdésem volna:
Németországban élünk, lenne pár film a Netflixen, amit magyarul szeretnék megnézni.
Ha egy ismerős előfizet Magyarországon, és létrehoz nekem egy profilt, tudom nézni Németországban?
Köszi előre is.
22.
22.
delphijos
Nekem az volt a bajom a sorozattal, hogy kicsit olyan érzés volt, hogy szándékosan “húzzák” benne az időt. Szupi viszont egész jóféle Geralt.
19.
19.
kopic
#13: En sword/sign kombot nyomom, de a sword tree van felfejlesztve legjobban. De azt rengeteg fórumon olvastam, hogy tényleg a sword/alchemy build a legerosebb.
18.
18.
kopic
#4: Tenyleg ennyire jó az Igni?
Nalam inkább a Quen megy legtöbbet, utana az Igni, amit mostanában kezdtem el jobban használni és azért nem rossz...
17.
17.
kopic
Krva életbe már...
Bekene végre fejezni. :/ kb 2 éve megvan a game, de csak most járok a legvegenel kb, plusz még a DLC-k is ott vannak. Ahhhh Nagyon jó játék pedig, ezért is rostellem hogy nem nyomtam vegig.
16.
16.
Ooorky
#10: Már nem emlékszem, de asszem a klasszikust, volt amikor a végefelé kb. 15 mocsári szörnyet csináltam ki egy támadással.
15.
15.
Unknown
Még jó hogy elérhető gamepass-el, 1,5 év után kedvet kaptam hozzá :D btw elérhető a GTA V gamepass-el.
14.
14.
DarkLord
A sorozat is igazán jóra sikerült. A főszereplő Henry Cavill szerintem egész jól hozta Geralt szerepét. Megnéztem angolul és magyarul is és még azt kell mondjam, hogy a szinkron is jól sikerült (nem, mint anno a játék első részéhez :D bár jó néhány gyöngyszem köszönhető annak a szinkronnak...). Én, mint aki jól ismeri a játék világát teljesen jól értelmezhető volt minden, de a készítők igyekeztek a "szüzeknek" is kedvezni , aki nem játszott/olvasott eddig soha semmit az is beletudja magát élni a sorozatba. Kár, hogy 2021-ben folytatják csak ez az egy baj :D
13.
13.
KőbányaKispest
#10: Hagyjad az ignit. Sword mastery-Alchemy a legjobb a játéékban bárki bármit mond. Most nem emlékszek régen játszottam vele, a piros meg a zöld skillek keveréke. Kegyetlen erős. A jel használó witcher legnehezebb szinten elvérzik, semmit nem ér.
12.
12.
Ooorky
#8: Egy elit terrorista elhárító kommandó jelképe minden csak nem full gagyi :-P
11.
11.
hedzsooo
Mert megérdemli, ennyi! :D A 10-es évek legjobb játéka open-world RPG-kat.-ban! Ahogyan a Cyberpunk 2077 meg a nagyszerű 20-as éveink nagy kedvence lesz remélhetőleg, hamarosan!!! :-)))
10.
10.
PapaYeti
#4: Én most játszom így nagyon érdekelne hogy tápoltad az ignit ? A modosított egy emberre folyamatos lángszorót használtad vagy a klaszikust ?
9.
9.
godach
#8: Tudom. A karakterem úgy irányítom, mint amilyen én vagyok :P
8.
8.
#7: Vannak mentéseim. De a legkeményebb az a full gagyi tetkó a 2-ből, ami a 3-ban is rajtad lesz :)

Ja tényleg Godach, ha már tolod, egy jó tanács: amikor a játékban haverokkal, vagy idegenekkel fullra be lehet piálni, mindig kötelező bumm-fullra inni magad, mert minden részben mindig ritka mélyrehatóan értelmes dolgok kerekednek ki belőle.
7.
7.
Ooorky
#6: Sőt, ha a gépen vannak a mentéseid akkor a későbbi játékokra hatással vannak a korábban hozott döntéseid, meg olyan apróságok, mint ha az első részben megszerzed a legendás kardot akkor a 2. rész elején is nálad lesz, ha megmented Adát (megint) akkor Radovid emlékezni fog rá stb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...