Íme, a Capcom legjobban teljesítő címei

  • Írta: sirdani
  • 2020. február 13.
  • Biznisz
Link másolása
A japán kiadó frissítette a Platinum Titles minősítésű, vagyis az egymillió példányban elkelt játékainak a listáját, melynek köszönhetően rengeteg érdekesség napvilágot látott. Az új felállás szerint 94 platinajátékkal rendelkezik a Capcom.

A Platinum Titles-lista az alábbi oldalon tekinthető meg mind a 94 címével, ahol hatalmas előnnyel a Monster Hunter World áll az élen a maga 14,9 millió leszállított példányával - ez azt jelenti, hogy október eleje óta 800 ezer eladást hozott össze a játék.

A frissítés alapján a Resident Evil 7: Biohazard a szeptember 30-án mért 6,8 milliós eredményre 200 ezer példánnyal licitált rá, míg a Resident Evil 2 az ősszel mért 4,9 milliós példányszámot mostanra 840 ezer újabb eladással növelte meg, így könnyen elképzelhető, hogy a tavaly remake-elt klasszikus hamarosan lenyomja a belső nézetre kihegyezett jóval modernebb alkotást. A zombis franchise-on belül egyébként talán egészen meglepő módon a Resident Evil 5 foglalja el az első helyet 7,6 millió példánnyal.

Hasonlóan érdekes újdonság, hogy a Devil May Cry 4 - Special Edition is felkerült a listára az 1,4 milliós eladásaival, míg a Devil May Cry 5 jelenleg 3,1 milliónál tart -  a szám az elmúlt fél évben 400 ezer példánnyal gyarapodott.

A Capcom következő sikervárományosa egyébként az áprilisban érkező Resident Evil 3 remake lesz, illetve azt pletykálják, hogy fejlesztés alatt áll egy új számozott rész is, ami ismét belső nézetes élménnyel várja majd a zombivadászokat.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...