Jól teljesít a kasszáknál a Resident Evil 3

  • Írta: Baloo
  • 2020. április 13.
  • Biznisz
Link másolása
Nem volt zökkenőmentes a rajt, de így sem kell szégyenkeznie az eladásokat nézve a Resident Evil 3 újrakevert részének. Az eladott példányok felét a digitális értékesítésnek köszönheti konzolon és PC-n is.

Öt nappal a megjelenés után, több mint 2 milliós eladási példányszámmal büszkélkedhet a Resident Evil 3 remake, nem sokkal lemaradva a tavalyi Resident Evil 2 remake-től, amelyből ugyanennyi idő alatt 3 millió talált gazdára.

Úgy látszik, a történelem megismétli önmagát, ugyanis a 1998-as Resident Evil 2-ből 4,96 millió példányt adtak el, míg az őt követő 1999-es Resident Evil 3: Nemesisből 3,5 milliót - egyelőre a remake-ek tökéletesen replikálják az elődeiket.

Külön érdekesség, hogy a Resident Evil 2 remake eladásai 6,5 millió egységnél járnak, nem csoda tehát, hogy a Capcom fontolgatja a negyedik rész újrázását is.

63.
63.
flydomi
Egy remake nem fog tortenetben mast "elmeselni",mint az eredeti.
A remake egy kisebb valtozason atesett feldolgozas az eredeti muhoz kepest.
Ha a tortenetett akarnak megvaltoztatni,akkor az mar reboot lenne.

A 3-ik resznel inkabb a penzszerzes volt a cel,ahol a koltseg minimalis lehet.Ergo:aranyaiban a bevetel megfelelo-jo kozott egyensulyoz,ami ilyen tekintetben sikeres.
62.
62.
#58: Nem tudod sehogy megvédeni ezt a játékot. Hiába a magyarázkodás, az előző részekkel világszintű elismerés volt, itt meg elég nagy elégedetlenség. Nem lehet kimagyarázni, mert oka van. Előtte nem volt, most meg van. A másik meg, hogy jó kis "egy cédém van otthon" módjára ismételgeti valaki a játékot, attól az még nem lesz hosszabb sem. Tőlem a megtett métereket, vagy lépéseket is megszámolhatják és az ellőtt lőszer mennyiségét is, az új resi 3 sosem lesz része a resident evil sorozatnak, mert ennyi erőből kiadhattak volna egy kibaszott autós játékot is resident evil 3 címen.
61.
61.
Ps fanboy
#58: "Akkor most gondolhatjátok mennyi lesz kb a bef. idő."

Sok, én fogtam inkább és megvettem azt az Umbrella stukkert és azzal megyek, mert már a tököm ki van. Na mondjuk azzal sem egyszerű....
58.
58.
JohnSpartan
Leon A-B és Claire A-B-t is végig vittem 2 x (standard-harcore fokozaton) és + a 3 megjelenése elött még 1x Clairt biztos ami biztos. 1 szóval jellemezve "elégszer" hogy mindent vágjak a játékban. És még most is szivesen neki állok a játéknak de hagyom kicsit avasodni...

Nah már most, az RE2-ben nincs sokakkal több fejtörő vagy játék idő mint az RE3-ban, max a kulcsok száma és elhelyezkedése és azok megszerzése tünik elsőre bonyolultnak de nem az... és a 2 is ugyan olyan akció dús mint a 3 annyi különbséggel hogy a 3-ba bevezették a kitérést. Ennyi... semmi több. A 2-ben azért tünik úgy hogy hosszab és több a megoldandó feladvány mert oda vissza rohangálsz a ládàd és a felvehető cuccok között............. Speed run-ban a 2 jàték 3 perc eltérést mutat. Akkor végül is mindenki aki rinyál a 3 miatt hogy milyen rövid az konkrétan 3 perc miatt teszi ezt. XDDDDD

Csak elmodnom hogy nem rég kezdtem bele a 3-ba nightmare fokozaton és valami elképeztőn nehéz... 1 órát szoptam azzal hogy eljussak a 2. mentès pontig ami lent van a kajàldában................... persze nem úgy hogy ott hagyom a zombikat.... nem... mindet levadásztam (ahogy szoktam, nem hagyok ott semmit). Akkor most gondolhatjátok mennyi lesz kb a bef. idő.
54.
54.
Ooorky
#53: Örülök, hogy befejezted, mert szörnyű volt végigolvasni az autista vergődésed aminek a hivatkozott beszélgetéshez szinte semmi köze nem volt.
41.
41.
Ps fanboy
#40: Ja és ha a lángoló helit nem oltottad ki, akkor még az örsről sem juthattál ki, mert nem is tudom hogy mondjam, hát az van, hogy az is dettó ugyanúgy van mint a 1 run ban, ha nevezhetem így.
38.
38.
Ps fanboy
#37: Ja és még annyi, hogy a laborban ahogy leérsz, szinte egyből megkapod azt az elektromos zárnyítót és már úgy mész az északi szárnya, hogy nálad van, ez nagyban leegyszerűsíti és lerövidíti a dolgokat, de ugyanez igaz az örsre is, mivel ahogy írtam a kertben kezdesz, ahol a erővágó is van (a szokásos helyén), és miután felveszed és bejutsz az örsre ezután ott is eleve úgy mész már az északi szárnyba, hogy nálad van ez a kellék és nem kell felesleges köröket futnod. Nem véletlen 2 run a neve ennek a módnak, nem bonyolították túl, csak rohadt gyorsan végig lehet benne szaladni. Egyébként egyik karakter sem találkozik egyik módban sem a másik karakterhez csapódott társal, tehát nem is értem, hogy ezt minek írtad le.
37.
37.
Ps fanboy
#26: Annyi a különbség, hogy a 2 run ban a kertben kezdesz, nem az utcán, ott szöszmötölsz egyett a kapu kulccsal (ez mindkét karakternél ugyanúgy zajlik le), azon kívül minden karakter kap egy másik pisztolyt lent a kisszobában, de azon kívül a fegyverarzenál marad ugyanaz, van egy plusz fejtőrő a biztosítékkal ahogy bejutsz az örsre, de csak Claire nek plusz, mivel Leon amúgy is arra megy, csak 2 run ban ez már az elején lezajlik, emellett Mr X elöbb fut be a történetben és nem a becsapódott helikopternél, hanem a Stars szoba folyosóján, nameg nem találkozunk Marvin al sem, csak zombi formában, és a végén mindkét karakter megnyeri a stage 5 féle Birkin papát a vonaton. És ennyi, ezenkívül minden fejtörő ugyanaz, ugyanaz a sorrend, és minden item a szokásos helyén található, nincsenek plusz karakterek, egyszerűen semmi olyan ami nagyban befolyásolná a dolgokokat a megszokottól, egyedül talán az, hogy Mr X elöbb kezd el zaklatni minket az örsön, de vele is ugyanúgy zajlik le minden.
29.
29.
#19: Ez valóban igaz, végig konzol fókuszú volt a cím. De egy örök játékélmény számomra és még sosem mondtam a régi trilógiára azt, hogy konzolos szar, hiába volt az a fókuszban. Meg 3D kártyák is csak a mesékben léteztek még akkor, de nekem nem volt. Az első részt PS-en nyomtam. Gondolhatod, hogy anno ez a render háttér + 3D-s figurák dolog milyen bitang durván jónak számított és akkor még csak az első részről beszéltem. Szóval ezek nagy becsben álló játékok nálam.

Magam is értem és végső soron nem a világ legaljának tartom az új Resi 3-at, meg szóval én aránylag jól elvoltam vele. Mert jó volt a régi kockás fejeket újra látni. Nikolai pl jól nyomta minden téren a full parasztot és hogy lehet Nemesis-szel szopózni az meg jó dolog. Na, szóval megvoltak az up-ok is benne, de a kórházas zombie shooter, meg a szopatós-pókos-kapcsolós-keresős-respawnlolós és hasonló részek nettó resi 6 konzolos szar minőség és érthetetlen, hogy ez kinek kellett bele. De annyira, hogy ezek a dolgok ebbe a játékba még szerintem a 13 évnél idősebb konzolosoknak sem hiányoztak és ez 100 % !
26.
26.
#24: Pl Leon sosem találkozik a kislánnyal, sem a rendőrfőnökkel, míg Claire-nek Ada-val nincs dolga. Pl. De vannak más apróbb különbségek is.
24.
24.
Ps fanboy
#23: A B útvonalon más szereplők a Remake-ben? Kik, hol és mikor? Hacsak a vonatos boss-t nem tekintjük annak, amit csak a B-ben ad be a végén a Birkin stage 5, de az is csak egy.
20.
20.
JinjeR
#18: Köszi a választ! :)

Én élvezem nagyon amúgy:D (csak a fejtörőket hiányolom egy kicsit.)
19.
19.
JohnSpartan
#18: Mindig is full konzolos "szar" volt a Resi... de mind1. XD

Az hogy PC-re is kikerüt meg más platformokra attól még mindig konzolos játék lesz és marad is.

A másik meg ha a rendőrséget kivàgták volna a 2-ből akkor egy laza másfél órás játék lenne.
18.
18.
#16: Nehéz megmondani, hogy mennyit. Kb, mint ha a rendőrség nem lenne benne a 2-ben. Maga a Clock Tower és a Park kisebb hely külön-külön, mint a 2-ben a rendőrség, de az utcák szerkezete, mérete és legfőbbként játékmenete az óratoronnyal együtt adja meg *azt* a klasszik resi feelinget. Az újban erről szó sincs, néha azt hittem, hogy a 6-tal játszok. El lehet vele többnyire lenni egy elsőre akár 6-8 órás menés során és persze lehet ismételgetni is, de műfajilag és felfogás szintjén az új 3 nem klasszikus Resi játék, hanem ilyen (elnézést) full konzolos szar.
16.
16.
JinjeR
Én nem játszottam az eredeti résszel,meg tudja mondani valaki hogy mennyit vágtak ki belőle?
Csak kíváncsiságból kérdezem, amúgy nekem rohadtul bejön.
15.
15.
Dízel
Persze, hogy jól fogy, mert nincs hozzá törés.
13.
13.
Tokodboy
Azért ne írjunk már hülyeségeket, hogy nem sokkal lemaradva. Pontosan még 50% eladás kellene, hogy utolérje a 2 eladásait. Azért az elég sok szeirntem.
10.
10.
JohnSpartan
Gizda volt ez a rész is mint az előző remake is. A kitérés valami hatalmas mikor belassítva szét tudod késelni meg ha fegyverrel csinálod a fejére húz a pontos és gyors likvidàlás érdekében, shop-ban tudsz felszereléseket venni a pontokból amit kaptál és ezek megkönnyíthetik az életedet nightmare fokozaton, a boss fight-ok valami brutálisak lettek és a story is sokkal hitelesebb. Kicsit tényleg meg van rövidìtve de ez van... én is tudnèk még olyan elemeket belekivánni amit hiányolok de semmi értelme... nekem megérte a jàték a teljes árat? Igen! Ennyi...
8.
8.
Caleon
#2: Inkább egy csőjáték, mint egy n+1-edik open world nulla narratívával.

Jól sikerült ez a rész is, a 60 euro miatt meg kár sírni, ha ennyiért nem kell, megveszed majd summer sale-ben húszért...
7.
7.
Ps fanboy
#4: Egyébként az, hogy te mennyi idő alatt vitted végig ezt a gémet az a te vérmérsékleteden múlik. Neked 4 óra volt, nekem 8, másnak lehet, hogy csak kettő, ez egy ilyen dolog. Az viszont tény, hogy enyhén szólva megvágták, így a régi részhez képest kissé szegényebbnek tünik, viszont van azért egy pár olyan elleme is amiben jócskán ráver a régire.
6.
6.
GAMEROD
#5: Itt arról van szó hogy nem sokat tököltek vele. Copy/paste rendőrörs, meg egy minimalistára kidolgozott kórház, hogy azért az mégiscsak ne hiányozzon. Így eladni teljes áron hogy a fele már alapból megvolt, amit hozzácsaptak pedig nulla nem mindenkinek jön át. Könnyebbik végét fogták meg a dolgoknak, és ha ez ennyire látszik akkor az nem túl pozitív egy fejlesztőnek. Lehetett volna ez sokkal de sokkal jobb is és hosszabb is. Félbehagyott munka.
5.
5.
suresz
Jó játék! Nekem bejött! Nem hibátlan, de ha képesek vagyunk elvonatkoztatni az eredetitől akkor önmagában értékes.
Nem lett jobb az eredetinál, ahogy szerintem a resi 2 remake sem lett jobb az eredetinél.
A hardcore rajongók így is úgy is fogják nyomni az eredetikkel!
4.
4.
GAMEROD
#3: A multit is azért rakták mellé, mert rájöttek hogy nem éri meg az árát, el lett kapkodva, eredetileg különállóan jelent volna meg. Az eredeti nem volt csőjáték, mert még 4 óra játék után is kikötött az ember a legelső helyszíneken. Az óratorony kihagyása pedig ami egyébként olyan szimbolikus helyszín, mint a 2-ben volt az RPD (ennyi erővel abból is kihagyhatták volna, kezdődhetett volna mindjárt a csatornákban) csak tetézi azt az érzést hogy magasról sz-rtak bele, és csak a könnyű bevételre mentek rá. Zavaros lett az egész sztori, a chronicles és az orc Nemesis része is megkavarta már a sz-rt az egészben, más szereplők, az egyik nem úgy hal meg, a másik nem is az aki eredetileg stb... nagy összefüggéstelen katyvasz már az egész, ez meg már csak koronázta azt.
3.
3.
Matt94
#2: Ha csak így nézzük tényleg sok érte a 60 euró de multival együtt van. Az már más dolog, hogy szerintem az a rész játszhatatlan. Az eredeti is csőjáték volt, gyerekként 0 angol tudássak végignyomtam. A döntések amik voltak benne arra volt jó, hogy végignyomd még egszer hogy akkor mi lesz, de amúgy nem sokat adott hozzá. Az eredeti sem volt egy hosszú játek, ettől függetlenül nekem nagyon tetszett az is és a remake is.
2.
2.
GAMEROD
Akinek megér ezért a 4-5 óráért kifizetni 60 eurót, szinte nulla újrajátszhatósági faktorral annak jó egészséget hozzá. Csőlátásúaknak csőjátékot. Annyira pedig nem fényesek az eladások, máshol inkább a Capcom magyarázkodását olvasni. Ha annyira jól sikerült volna, és mindent beleadtak volna, hűek maradnak az elődhöz akkor nem kéne magyarázkodni, meg statisztikákkal manipulálni. Az első két hét persze erős, de ahogy eljutnak az infómorzsák a többiekhez is, annál alábbhagy az izgalom. Mindig beleesnek ugyanabba a gödörbe. Ha látják hogy a köztes megoldás beválik mint a 7-ben és a 2 remake-ben tehát nem is túl könnyű, nem is túl nehéz, akkor mi az anyjuk p--ja vezérli őket ugyanazon dolgok elkövetésére amit már eljátszottak több résszel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...