Facebook Gaming - új mobilapp játékközvetítésre

  • Írta: gorien
  • 2020. április 21.
  • Hír
Link másolása
A Facebook új mobilalkalmazással próbálja meglovagolni a játékközvetítések népszerűségét. Az egyelőre csak Androidon elérhető alkalmazás nemcsak a játékok nézését teszi lehetővé, de a streamerré válásban is segít.

Manapság az egyik legjobban futó biznisz a streamingplatformoké, legyen szó akár filmekről, akár videojátékokról. Utóbbiak közül a Twitch az, ami kimagaslóan jó számokat produkál, mióta a koronavírus-járvány házaikba űzte az embereket, de a megnövekedett érdeklődést a YouTube, a Mixer és a Facebook Gaming is megérezte. Az egyik legnagyobb közösségi oldal épp ezért úgy döntött, nem vár tovább mobilos streamingalkalmazásának rajtjával, hanem máris elindítja azt.

A Facebook Gaming App egyelőre csak Androidon érhető el, de ha az Apple is jóváhagyja, akkor iOS-en is megjelenik. Az applikáció segítségével más játékosokat nézhetünk, a többi nézővel chatelhetünk, a Go Live gomb segítségével pedig azonnal közvetíthetjük mi magunk is az épp futó mobiljátékunkat.

Az alkalmazásban a Facebook saját játékaival (mint a Words with Friends vagy az Uno) is játszhatunk a barátainkkal, és hozzáférhetünk kifejezetten játékos közösségek tartalmaihoz is. A jelenlegi tervek alapján az alkalmazásban nem lesznek reklámok – ehelyett lehet „borravalót” adni a streamereknek, és ezekből kap részesedést a Facebook.

A közösségi oldal egyébként jól teszi, hogy próbál rátelepülni a játékközvetítésekre: habár a YouTube-ot vagy a Twitchet nem éri utol, az elmúlt évben 210 százalékkal nőtt a Facebook Gamingen a közvetítések nézésével töltött órák száma. A Facebookot használó streamerek száma is nőtt 6 százalékkal, köztük olyanokkal is, akiket exkluzív szerződés köt ehhez a platformhoz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...