A Huntdown egyenesen a játéktermekből szökött

  • Írta: gorien
  • 2020. május 3.
  • Bejelentés
Az Easy Trigger Games fejlesztőcsapata nagyon rárepült a retróra a Huntdownban. Azon túl, hogy a játék vizuálisan is úgy néz ki, mintha egy játékgépből szökött volna, csak úgy tobzódik benne a nyolcvanas évekbeli macsóság.

A nyolcvanas-kilencvenes évekbe hajló retró továbbra is éli világát, de talán a Broforce óta nem épített semmi ennyire a klasszikus akciófilmek macsókultúrájára, mint a Huntdown. Az előzetes dugig van tömve borzalmasan nevetséges egysorosokkal, az ellenfeleink között találunk motoros és jéghokis bandát is, az egyik főszereplőnek acél állkapcsa van, a másikat meg úgy hívják, hogy Anna Conda. Kell ennél többet mondanom?

A hangulata eléggé a helyén van, és a játékmenet sem néz ki túl bonyolultnak, úgyhogy talán egy jópofa ökörködés legalább kisül belőle. A 16-bites pixel art grafikát kézzel festették, ahogy az animáció is részben kézzel készített, az aláfestést pedig szintizene biztosítja. Lövöldözésben nem lesz hiány, számos bandával kell leszámolnunk a játéknak helyet adó, jövőbeli városban – a co-op funkció segítségével egy barát is csatlakozhat hozzánk.

A Huntdown május 12-én érkezik Nintendo Switchre, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re, bár utóbbin csak az Epic Games Store-ban lesz elérhető egy évig.

6.
Kawada
No. Gondoltam ne a Streets of Rage 4 cikke alatt offoljunk tovább. A 4 bandából (ha jól láttam annyi van) az első meg is van. Ami persze nem nagy teljesítmény, csak mondom... :)

A játék valami marha jó. Nagyszerűek a pályák, alapvetően elég rövid, de remekül felépített pályák vannak. A környezet elég jól kihasználható (be lehet húzódni a falhoz, ládák mögött lehet elbújni) és kell is. Már normál fokozaton sem egy "mész oszt lőssz". A játék és már az első banda utolsó 2-3 bossa is kellemes kihívást nyújt. Merthogy minden pálya ugyebár valami bossal zárul.

3 irányítható karakter van, ezek közül én John Sawyer-t választottam, akivel alapvetően lassan lehet haladni, kell használni fedezékeket, lövünk, granyózunk és van egy bumerángunk is. Az alap fegyver egy pisztoly, ami aránylag erős, de lassú a tűzgyorsaság. Emellett felvehető minden, amit egy ilyen játékban szeretnénk. AK, Uzi (szerű), shoti, gránát, molotov, pajszer, stb. Elméletben mindegyik karakter kicsit más, bár nem próbáltam ki. Van még egy idegbetegnek kinéző néger csaj (gondolom Ultimate vele nyomja) és valami cyborg szerű dolog, nálam egyértelmű volt, hogy az implantolt állú gránátheréjűt fogom választani, de szinte biztos, hogy szívesen neki fogok ugrani még a cuccnak másik karakterrel is. Ha máskor nem, amikor co-op-ban megy majd a menet.

Ahogy már mondtam, a pályák felépítése szerintem remek. Nem sok jóra vezet, ha agyatlanul rongyolunk előre, mert akkor könnyen találjunk magunkat olyan helyzetbe, hogy ránk ugrik 1-2 kutya, szállnak felénk a molotovok és valami ajtón beroppan valami motoros józsi meg a haverja, miközben 2-3 másik mezei józsi lő shotival vagy készül megbökni. Gyakran találjunk szembe magunkat elég sok ellennel, ahol ha elveszítjük a koncentrációt és "bepánikolunk", végünk (checkpoint van elég sűrűn azért, pályánként 2-3). Én sokkal agyatlanabb hentre számítottam és akkor se lett volna semmi gondom a játékkal mert brutál jól néz és ömlik az árkád-shootemup-retro-80as-90es évek feeling az egészből, miközben a design cyberpunkos része is remek és elképesztően részletes, élettel teli és beszédes. De hogy ez a baszott jó dizájn, remek irányítás, jó pályafelépítés, nagyszerű zene még egy aránylag taktikusnak nevezhető harcrendszert is takar, akor ki lehet és ki is kell használni a környezet nyújtotta lehetőségeket... És külön öröm, hogy a boss harcok is remekek. Nem agyatlan hent az se. Kicsit-kicsit soulslike feeling néha, ahol meg kell figyelni a az ellen mozgássorát és utána helyesen végre kell hajtani a dolgokat. És a későbbi bandákban tuti keményebbek is lesznek. :) Úgyhogy fogjatok neki.

Én blaszfémiát elkövetve 10 EUR-ért vettem Epicen, de a 20 EUR/USD-s árat is bőven megéri (aki boxon vagy ps4-en fogna neki). Főleg, ha lesz alkalom local co-op-ban nyomulni valakivel. De egyedül is nagyszerű.
5.
user101
Ezzel az alámondással és zenével nagyon hangulatos, de félek, hogy nélküle baromi üres az egész... :(
4.
DzsonRembó
Tökéletes, engem megvettek kilóra:D!!!!
3.
AbsurdShark
Egyre több játék, film, és sorozat majmolja azokat az átkozott 80-as éveket... És én ezt a tényt imádom!
2.
Kawada
#1: Jaja. :) Csatlakozom.
1.
Neotechtr
Nekem nagyon bejön. Elég agyas játéknak néz ki :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...