The Witcher-franchise - 50 millió eladott példány

  • Írta: gorien
  • 2020. május 29.
  • Biznisz
2007-ben valószínűleg még a CD Projekt RED sem gondolta, hogy a The Witcher-sorozat ekkora jelenséggé növi ki magát. Ami egy jól összerakott szerepjátékként kezdte, mára a videojáték-ipar sokak által imádott szupersztárja lett.

A The Witcher-franchise több mint tíz éve van a piacon, és valószínűleg keveseknek kell bemutatni. 2007 óta trilógiává bővült az alapjáték, a Gwent önálló kártyajátékká vált, aztán jött a Netflix Vajákja, és újra fellángolt az egyébként sem sokat lankadó érdeklődés a játékok (meg persze a könyvek) iránt. A The Witcher 3 nemrég ünnepelte az ötödik évfordulóját, így a hír nem is jöhetett volna jobbkor: a franchise túl van az 50 milliomodik eladott példányon.

Ennek a gyönyörű számnak több mint felét a The Witcher 3: Wild Hunt szállította, a maga 28 millió értékesített kópiájával. A trilógia harmadik része óriásit kaszált tavaly (ami a második legerősebb éve volt 2015 után), részben a sorozat népszerűségének, részben a Nintendo Switchre kiadott változatnak köszönhetően.

Habár most minden szem a szeptemberre várható Cyberpunk 2077-re szegeződik, hiszen ez lesz a CD Projekt RED első komolyabb elkalandozása a franchise-tól, de a sikerekre való tekintettel valószínűleg a The Witcher világához is visszatérnek utána a lengyel fejlesztők.

38.
godach
#37: Ez a rohadt autocorrect
37.
godach
#36: Ez nem teljesen valós adat, illetve nem mérvadó. Én is megvettem gog-rá támogatás céljából, de rá se néztem. Sőt az első részt is év elején nyomtam végig, steamen. A második is oda is megvan, ott is fogom végigjátszás pedig ezeket is megvettem gog-ra a fentebb említett okokból.
32.
Ps fanboy
#14: Viszont meg merem kockáztatni, hogy a listából, amit felsoroltál, a Witcher 3 az a játék, amit a legtöbben félbe hagytak a picsába...
31.
Amiről megjelenés után még 5 évvel is beszélnek /ok a sorozat dobott rajta/ az azért kiemelkedő.Pláne, ha műfajában senki nem nem tudott ezen idő alatt felmutatni, még megközelítőt sem.Read Deaded ne vegyétek ide , ég és föld.Próbál hasonlítani, de .... ... .Igaz ízlések és pofonok.
Más nincs.
28.
CitromH
#21: Lehet meglesem majd egyszer ismét, modokkal is. Köszi a tippet.
27.
Ooorky
#26: Nem tudom mi bajuk van a harcrendszerrel, én mindent felrobbantottam a g*cibe (extra critical-os cuccok + olyan ruha amitől a bombákra is hatnak a buff-ok).
21.
Criminalheadz
#19: A Fallout 4-edet annyiban kiegészíteném, hogy: A Vanilla önmagában tényleg egy trágyadomb, de +250 moddal azért viszonylag már eléggé fel lehetett annyira pimpelni, hogy jóval jobb érzés legyen vele játszani. Én legalább is bele tudtam így pakolni vagy 300 órát egy végigjátszásba még tavaly. Azóta nem piszkáltam meg, de aki teheti és van gépe alá és szereti is a sorozatot mindenkép modolja meg totálisan más élményt fog kapni. Hiába vagy ugyanazon a térképen.
18.
Cloudbreaker
#17: Én pont hogy szeretem a rétegjáték kifejezést, mert szembe megy a pejoratív felhanggal és a az számadatokkal, eladási statisztikákkal.
Mert benne van az a jelentése hogy "azért mert kevesen játszották ez nem szar játék, csak olyan célcsoportnak szól akiknek más az ízlése". Tehát pont hogy nem egy negatív felhang, hanem csak hogy eltér a mainstream-től.
Pl szerintem a Ps4 legjobb rpg-je a Tales of Berseria, valszeg rohadtul nincs rajta semmilyen listán de ez nem a minőségének szól hanem mert tényleg egy rétegnek készült.
Ez persze csak saját meglátás, én gyakran használom ezt a szót.
14.
Neotechtr
#10: Az a baj, hogy tényleg nem mindenki szereti a hasonló játékokat, mint a W3 és láthatóan vannak emberek, akik úgy akarnak rá emlékezni, hogy szar volt, meg biztos csak divatjáték. Ezt a megjelenés után 5 évvel az 50 milliomodik eladott játék után, nem tudom, hirdetni. Szerintem felesleges külön védeni a játékot a hasonló vélemények ellen, mert kvázi mindenki tudja, hogy milyen volt a játék. Ha egy semmi lett volna, nem várnánk a mai napig, hogy valami megugorja és senki nem beszélne róla.

Egyébként a mai napig (wikipedia alapján) a wicser 3 a harmadik legtöbbet eladott játék PS4 konzolra 11 millióval. Az UC4 16M és a Marvel Spider-Man 13.2 van előtte, utána jön a Dad of War, Horizon és a Remastered of Us 10-10-10 millióval. A geraltharcfikázók által kurva jónak tartott harcrendszerű Bloodborne 2 millió és érdekességképp a Persona 5 3.2 millió példányban ment el ezen lista szerint.
9.
NECROSMOKE
Szép szám. Megérdemlik.
8.
Oldman
Nyarlako!
Igen, a harcrendszer valóban egyszerű volt a Witcherben nem tagadom, sőt a rengeteg kraftolási mizéria kissé még vontatottá tette nem egyszer a küzdelmeket. Olajozás, javítgatások, ilyen-olyan ruhák, rúnakövek, kardválasztás italok stb. Viszont nem kimondottan a kûzdelmekért szerették sokan a Witchert, hanem a történeti/mellékküldetések összetettségei miatt, a humoros magyarul is olvasható szöveg, az akkoriban tapasztalható szép grafikai megjelenítés végett. A játék hossza meg rátett erre egy lapáttal..
A Cyrpunk esetében a változatos szép tájakat szerintem elfelejthetjük, az egy idő után unalmassá váló épületek/belterek nem tudom mennyire fogják hosszabb távon lekötni a játékosokat. Belső nézeti harcoknál meg lövésem sincsen, hogyan lehet azokat élvezhetővé tenni. Na meglátjuk.
2.
Oldman
A witcher 3 meg kiegészítő dlc-i volt az a játék hosszabb évre visszatekintve számomra, amiben nem csalódtam. Kicsit tartok tőle, hogy a Cyberpunk a témája, szereplők extremitása miatt kevésbé lesz népszerű játék, mint a Witcher széria. Sőt, biztos vagyok benne! De kívánom, hogy a készítők anyagilag legyenek majd megelégedve idővel, mert megérdemlik hogy hosszú ideig talpon maradjanak a piacon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...