The Witcher-franchise - 50 millió eladott példány

  • Írta: gorien
  • 2020. május 29.
  • Biznisz
Link másolása
2007-ben valószínűleg még a CD Projekt RED sem gondolta, hogy a The Witcher-sorozat ekkora jelenséggé növi ki magát. Ami egy jól összerakott szerepjátékként kezdte, mára a videojáték-ipar sokak által imádott szupersztárja lett.

A The Witcher-franchise több mint tíz éve van a piacon, és valószínűleg keveseknek kell bemutatni. 2007 óta trilógiává bővült az alapjáték, a Gwent önálló kártyajátékká vált, aztán jött a Netflix Vajákja, és újra fellángolt az egyébként sem sokat lankadó érdeklődés a játékok (meg persze a könyvek) iránt. A The Witcher 3 nemrég ünnepelte az ötödik évfordulóját, így a hír nem is jöhetett volna jobbkor: a franchise túl van az 50 milliomodik eladott példányon.

Ennek a gyönyörű számnak több mint felét a The Witcher 3: Wild Hunt szállította, a maga 28 millió értékesített kópiájával. A trilógia harmadik része óriásit kaszált tavaly (ami a második legerősebb éve volt 2015 után), részben a sorozat népszerűségének, részben a Nintendo Switchre kiadott változatnak köszönhetően.

Habár most minden szem a szeptemberre várható Cyberpunk 2077-re szegeződik, hiszen ez lesz a CD Projekt RED első komolyabb elkalandozása a franchise-tól, de a sikerekre való tekintettel valószínűleg a The Witcher világához is visszatérnek utána a lengyel fejlesztők.

38.
38.
godach
#37: Ez a rohadt autocorrect
37.
37.
godach
#36: Ez nem teljesen valós adat, illetve nem mérvadó. Én is megvettem gog-rá támogatás céljából, de rá se néztem. Sőt az első részt is év elején nyomtam végig, steamen. A második is oda is megvan, ott is fogom végigjátszás pedig ezeket is megvettem gog-ra a fentebb említett okokból.
32.
32.
Ps fanboy
#14: Viszont meg merem kockáztatni, hogy a listából, amit felsoroltál, a Witcher 3 az a játék, amit a legtöbben félbe hagytak a picsába...
31.
31.
Amiről megjelenés után még 5 évvel is beszélnek /ok a sorozat dobott rajta/ az azért kiemelkedő.Pláne, ha műfajában senki nem nem tudott ezen idő alatt felmutatni, még megközelítőt sem.Read Deaded ne vegyétek ide , ég és föld.Próbál hasonlítani, de .... ... .Igaz ízlések és pofonok.
Más nincs.
27.
27.
Ooorky
#26: Nem tudom mi bajuk van a harcrendszerrel, én mindent felrobbantottam a g*cibe (extra critical-os cuccok + olyan ruha amitől a bombákra is hatnak a buff-ok).
22.
22.
Norbaszki
18.
18.
Cloudbreaker
#17: Én pont hogy szeretem a rétegjáték kifejezést, mert szembe megy a pejoratív felhanggal és a az számadatokkal, eladási statisztikákkal.
Mert benne van az a jelentése hogy "azért mert kevesen játszották ez nem szar játék, csak olyan célcsoportnak szól akiknek más az ízlése". Tehát pont hogy nem egy negatív felhang, hanem csak hogy eltér a mainstream-től.
Pl szerintem a Ps4 legjobb rpg-je a Tales of Berseria, valszeg rohadtul nincs rajta semmilyen listán de ez nem a minőségének szól hanem mert tényleg egy rétegnek készült.
Ez persze csak saját meglátás, én gyakran használom ezt a szót.
14.
14.
#10: Az a baj, hogy tényleg nem mindenki szereti a hasonló játékokat, mint a W3 és láthatóan vannak emberek, akik úgy akarnak rá emlékezni, hogy szar volt, meg biztos csak divatjáték. Ezt a megjelenés után 5 évvel az 50 milliomodik eladott játék után, nem tudom, hirdetni. Szerintem felesleges külön védeni a játékot a hasonló vélemények ellen, mert kvázi mindenki tudja, hogy milyen volt a játék. Ha egy semmi lett volna, nem várnánk a mai napig, hogy valami megugorja és senki nem beszélne róla.

Egyébként a mai napig (wikipedia alapján) a wicser 3 a harmadik legtöbbet eladott játék PS4 konzolra 11 millióval. Az UC4 16M és a Marvel Spider-Man 13.2 van előtte, utána jön a Dad of War, Horizon és a Remastered of Us 10-10-10 millióval. A geraltharcfikázók által kurva jónak tartott harcrendszerű Bloodborne 2 millió és érdekességképp a Persona 5 3.2 millió példányban ment el ezen lista szerint.
9.
9.
NECROSMOKE
Szép szám. Megérdemlik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...