Microsoft: legyen ingyenes a next-gen frissítés!

  • Írta: fojesz
  • 2020. július 8.
  • Pletyka
Lapértesülések szerint a Microsoft mindent elkövet azért, hogy a játékosoknak ne fájjon plusz pénzbe, ha az Xbox One-os játékukat Xbox Series X-es változatra frissítenék. Az NBA 2K21-féle bundle még belefér, a fizetős patch már nem.

Az utóbbi időben egyre több megbízható infót szállító VGC most arról számolt be, hogy a Microsoft mindent elkövet azért, hogy a játékosok ingyenesen frissíthessék az Xbox One-os játékaikat az Xbox Series X-es kiadásra. A GamesIndustry.biz csapata hasonló füleseket kapott.

Egyrészt ott van erre neki a Smart Delivery kezdeményezés, amelynek a lényege, hogy az Xbox-játékokat elég egyszer megvásárolni, cserébe megkapjuk az adott cím Xbox One-os és Xbox Series X-es verzióját is, ráadásul azok tökéletes szinkronban lesznek egymással: a mentéseink és az achievementjeink egy az egyben átemelhetők, és természetesen a cross-play is adott lesz a két platform között.

A Smart Delivery azonban nem kötelező, a kiadók és a fejlesztők döntése, hogy élnek-e a rendszer nyújtotta lehetőségekkel. A Windows Central június végi összesítése szerint eddig tizennégy játék esetében erősítették meg a Smart Delivery-támogatást, ezek között pedig olyan nagyágyúkat is találunk, mint az Assassin's Creed: Valhalla, a Cyberpunk 2077 vagy a Marvel's Avengers.

Ez alapján tehát jó eséllyel kijelenthetjük, hogy a játékcégek inkább a Smart Delivery mellett döntenek majd, akadnak azonban renitens vállalatok, amelyek üzleti okokból nem kérnek ebből.

A VGC jelentésének a lényege az, hogy a Microsoft szerint mindent lehet, amíg a frissítésért nem kérnek közvetlenül pénzt a készítők mondjuk egy DLC formájában: így belefér az Electronic Arts Dual Entitlement rendszere, amely időkorlátot szab a frissítésnek (a Smart Deliverynél nincs ilyen), és az is, hogy a két verziót egy drágább bundle-ben árulják, ahogy teszi azt a 2K Games is az NBA 2K21 esetében. Azt sem tiltja semmi, hogy a meglévő játékosoknak akciósan kínálják a next-gen verziókat.

Érdemes lehet azonban a Smart Deliveryre voksolni, ha a cél teljes kompatibilitás: a hírek szerint egyedül a Smart Delivery rendszere teszi lehetővé, hogy egy játék két változata között minden adat akadálytalanul vándoroljon, ezért fordulhat elő, hogy az EA Sports-játékokban csak a cross-play lesz elérhető, bizonyos mentési adatok megosztása már nem.

Ezenkívül azt sem árt tudni, hogy a Smart Delivery utólag nem patchelhető bele a játékokba.

132.
hajbel
#131: Nyilván jelzőként értette, mivel én teljesen más jellegű mentális betegségekről beszéltem előtte. A retardáció és a depresszió, asperger szindróma, szociális személyiségzavar között óriási különbség van.
131.
Nyarlako
#130: hajbel
2020. július 11. 06:28
#113: "17 év alatt meg csak feltűnt volna valakinek ha retardált vagyok nem gondolod?" Nem gondolom, tudom, hogy nem. Egy szélsőséges esetet említve: Ted Bundy.
130.
hajbel
#129: Itt retardációról rajtad kívül senki sem beszélt.
129.
Nyarlako
#128: Akkor csak jól tudom.
A sorozatgyilkosok meg elég intelligens emberek szoktak lenni.
Attól persze lehetnek őrültek de nem hülyék.
128.
Drraco
#126: Nem csak nálad jelenti azt, mivel ez a szó értelme. Értelmi fogyatékos, szellemileg visszamaradott, szellemi fejlődésre képtelen.
127.
hajbel
#126: Legalább utánanézhetnél a dolgoknak ha már ennyire tájékozatlan vagy.
126.
Nyarlako
#125: A retardált nálam az hogy szellemi fogyatékos, csökkent értelmű.
Egy hülye ember meg az első gyilkosság után azonnal lebukna.
125.
hajbel
#122: Az, hogy valaki szociopata már eleve mentális zavar. Sorozatgyilkos épelméjű ember nem lehet. Ez mellett még bipoláris zavart is diagnosztizáltak nála.
124.
Kawada
Hagyjátok már... Egy olyan emberrel vitatkoztok, aki egy mentális problémát egy értelmi problémával mos össze.
123.
Ooorky
#113: 6 évig voltam bakter sérült csigolyával és asztmával, ezek a munkahelyi szűrések sz*rt se érnek.
122.
Nyarlako
#121: Az az ember egyáltalán nem volt retardált csak gonosz.
121.
hajbel
#113: "17 év alatt meg csak feltűnt volna valakinek ha retardált vagyok nem gondolod?" Nem gondolom, tudom, hogy nem. Egy szélsőséges esetet említve: Ted Bundy.
120.
delphijos
#119: Nem, hanem így semmi alapod nincs arra, hogy szóvátedd hogy ismeretlenül ítélkeznek. Mert te is ezt teszed.
119.
crytek
#118: Velem is ezt csinálják akkor mi a gond? Ha visszanyal a fagyi az már gáz de csordába verődve fikázni mást már törvényes alap? Ugyanmár...
118.
delphijos
#117: Ez nem igaz. Többször általánosságban idiótázod / hülyézed azokat akik teszem azt másképp kezelik a pénzt. Mondjuk ha már gamer oldal, akkor “olyan hülyék hogy xy összeget adnak ki egy játékra”...
117.
crytek
#116: O hát én csak az amit kapok adok elvet követem, mivel ha nekik lehet nekem is lehessen már
116.
delphijos
#113: Az hogy állandóan belédállnak a spórolás miatt, szerintem is unalmas és felesleges. Ugyanakkor amit itt lentebb irt valaki, nem ártana neked se figyelembe venni, nevezetesen hogy szóvá teszed ha belédkötnek ( nem értik meg az életmódodat ) de igazából te is folyton pocsokondiázol gyakorlatilag mindenkit aki meg nem úgy gondolkodik mint te. Szóval nem értem hogy ha nem is megértést de elfogadást várnál, de te se vagy valami elfogadó.
115.
Kawada
#97: Leszarom az életed, el se olvastam az utóbbi kommenteket már. Abban hazudsz, hogy magaddal kapcsolatosan "olyan dolgokat adsz a számba", amik nem hangoznak el. Pl. tökéletesen nem érted, hogy mi a gond veled és a jelenségeddel, te beállítod úgy, mintha azért utálnának/utálnálak, mert spórolsz és bundle-ben vásárolsz. Bár ez valószínű nem is hazugság, egyszerűen buta/beteg vagy és sajnos ennyi esik le belőle. Na de ebbe nem kell belemenjünk megint. Egyébként én is diagnosztizáltalak már szociopataként emlékeim szerint, ezt az is alátámasztja, hogy tökéletesen nem érted a morálon alapuló érveket, csak és kizárólag matériákban és konkrét anyagi értékben tudsz gondolkodni. Ezt nem basztatásból vagy bántásból írom amúgy. Na de én lezártam ezzel a dolgot. Majd ha valahol megint fillért baszol, megint beírok és zajlik az élet tovább.
114.
Neotechtr
#113: "mert mindenki csak beleköt a másikba"

Én is direkt belekötöttem ma reggel valakibe, erre nem válaszolt. Nem is nagyon tudom feldolgozni. Nem vágom, hogy most nekiálljak már ilyenkor inni emiatt, vagy hogy legyen.
113.
crytek
#112: A real élet és a fórumos karakter teljesen más. Szóval ne menj át dr House-ba felesleges.Gyógyszergyár miatt elég sokszor vizsgáltatnak minket ...17 év alatt meg csak feltűnt volna valakinek ha retardált vagyok nem gondolod?
Itt a fórumba kibekurt játékokról van szó és vitákról amik 100%-ig abból adódnak ,hogy mivel mindenki ember nem tudja elviselni, hogy a másik máshogyan él mint ő és még győzködik egymást .... Melóban meg a meloról van szó és ha van idő beszélgetni akkor meg a világról... ki hova ment mit látott, történetek, viccek, tőzsde ,politika minden egyéb... Jó a hangulat, poénkodunk ,ökörködünk....
Itt meg állandóan csak a moslék van mindig,meg mert mindenki csak beleköt a másikba...
112.
hajbel
#108: Ezek alapján elég valószínű, hogy jobbik esetben az asperger szindróma (átlagos vagy magasabb intelliguenciájú ember, aki antiszociális, cserébe rendszerben sokkal jobban lát, mint érzelmi intelligenciával megáldot társai, voszont az esetek túlnyomó többségében sportokban gyengébb, ill. kevésbé ügyes), rosszabb esetben antiszociális személyiségzavar áll fenn. Az első örökletes, a második trauma által fejlődik ki, de előbbi is több fóbia és más betegség forrása lehet, leggyakrabban depresszióé. Nyilván szociális élet hiányában és az ebből kialakult hiányérzetet más sikerélményekkel próbálod kompenzálni, ezért a munkát helyezed előtérbe, valószínűleg az intelligenciád is megvan hozzá, valamint a fent említett okokból a motiváció is megvan benned. Nem szoktad úgy érzeni, hogy a szociális életet élő emberek szabályait nem érted, nem tudod megfejteni mások érzelmeit? Mindenképpen azt javasolnám, hogy mivel emberekkel dolgozol együtt, keress fel egy pszichológust, hogy megállapítsa a spektrumon milyen súlyossági szinten állsz és talán segíteni is tud kezeléssel. Nehezen tudom elképzelni, hogy ne beszélnének a hátad mögött, inkább nem veszed a jeleket. Sheldon pl. asperger-szindrómás, de már-már autizmushoz közeli helyet foglal el a spektrumon. Mivel általában a nyelvi fejlődés normális ütemű, ezért nehezen ismerik fel ezt a metális rendellenességet, pl. 25 éve tudják csak diagnosztizálni tudtommal.
109.
Ooorky
Ez egy gamer oldal elvileg gamer témáknak.
Sztem senkinek semmi köze a másik magánéletéhez, főleg, hogy kivel és miért él együtt.
Undorítóak vagytok.
108.
crytek
#107: Nagyon sok mindent rosszul tudsz,de azért vagyok hogy kijavítsalak:

"35 évesen az édesanyáddal élsz egy putri panellakásban"

+ mamámmal. Sajnos az anyukám tanár létére felelőtlen. A mamámnak kb 2 éve otthonban lenne a helye,de ő nem akarja beadni. Kb a világát nem tudja már főleg nem azt hogy mi kik vagyunk folyton itt kell lenni vele mert csinálja a faszságokat. Költözés keco vásárlás mindennapos terv,de amíg nem lehet ez miatt itthagyni addig ez van

"40 millió forint megtakarításod van" - stimmel

"Nem költesz semmire, nincsenek barátaid, nincsen barátnőd (akár fiú, akár lány), de még egy szaros kutyád se." - Ismerősnek hívóm őket mert a barátok összejárnak beszélgetnek egymással stb. Tömbházba meg kutyát tartani hát...kösz nem

"Életedben egyszer került hozzád közel hús-vér nő, akkor is csak azért, mert valaki neked lökte a tömött villamoson. A legfontosabb hobbijaid az "internet" és a "játék". Teszed mindezt egy 4 éves, középkategóriás gépen, napi 12 órában. Normális felsőfokú végzettséged nincs, és mivel még magyarul sem tudsz rendesen, kétlem, hogy bármilyen idegen nyelvet beszélnél."

Ezt is már írtam a nők nem érdekelnek mivel mint mondtam gépezek és melozok ilyesmire nem lenne időm. + melós papucs munkatársak életét látva SOHA nem is kéne olyan kapcsolat. Végzettségem érettségi + vegyi-gépész technikus. A gép korának semmi köze a játékszenvedélyhez (remélem nem gáz ha tőlem tudod meg). Nyelvek nem érdekelnek ,mivel soha nem utazok külföldre így számomra felesleges lenne.

"Egész hónapban egyszer keményedik meg a kis pöcsöd, amikor jön a havi akciós semmit nem érő "játékcsomagod". Most komolyan ez a legnagyobb örömöd? " A pöcsöm akkor keményedik amikor akarom. Igen öröm amikor egy jó game vagy több bekerül egy bundleba annak örülök. Sajnos sírni nem tudok rajta. Ha nem jók pause-ra teszem ennyi.

"Mivel a való életben egy senki vagy, és mindenki átnéz rajtad" Ebben nincs egy igaz szó sem. Nem ismersz engem a neten kívül , szóval ebbe kár belemenned.

"Most már nem csak a kollégáid, a szomszédaid és az utca embere röhög rajtad,"

Ismét hallucinációk gyötörnek téged. A kollégáim és a melo az meló nem netes oldalak. Tudod aki csődtömeg az nem lesz 20 évesen csoportvezető a munkahelyén olyanokat irányítva akik már 20-30 éve ott dolgoznak és az év végi ~ 500 ezres prémiumokat se szórják ám mindenkinek...

Ha van még valami fájdalmad kételyed hazugságod írd le bátran itt vagyok válaszolok
107.
Kieztemóni?
#92: Foglaljuk össze amit eddig tudunk:

35 évesen az édesanyáddal élsz egy putri panellakásban. Teszed mindezt úgy, hogy elmondásod alapján 40 millió forint megtakarításod van. Nem költesz semmire, nincsenek barátaid, nincsen barátnőd (akár fiú, akár lány), de még egy szaros kutyád se. Életedben egyszer került hozzád közel hús-vér nő, akkor is csak azért, mert valaki neked lökte a tömött villamoson. A legfontosabb hobbijaid az "internet" és a "játék". Teszed mindezt egy 4 éves, középkategóriás gépen, napi 12 órában. Normális felsőfokú végzettséged nincs, és mivel még magyarul sem tudsz rendesen, kétlem, hogy bármilyen idegen nyelvet beszélnél. Beszűkült látókörű szociopata vagy. Saját magad mondtad, hogy igényed sincs még a legalapvetőbb társas kapcsolatokra se. Egész hónapban egyszer keményedik meg a kis pöcsöd, amikor jön a havi akciós semmit nem érő "játékcsomagod". Most komolyan ez a legnagyobb örömöd? És te osztod az észt itt - és sajnos máshol is - felnőtt, egészséges embereknek? Anyu - apu testvérek voltak, vagy mitől ment ennyire félre az életed?

Tudod nem is az a legnagyobb baj, hogy ekkora csődtömeg vagy. Az a gond, hogy a fórumokon éled a szánalmas életed, és a jelenléteddel generálod a felesleges vitákat. Mivel a való életben egy senki vagy, és mindenki átnéz rajtad, online próbálsz kompenzálni ezzel a nevetséges renitens szereppel. De láthatod, hogy nem jön össze, mert ezzel a fillérbaszó mentalitással csak még nagyobb hülyét csinálsz magadból, mint amilyen valójában vagy. Most már nem csak a kollégáid, a szomszédaid és az utca embere röhög rajtad, hanem az összes fórum, ahol valaha megfordultál.

Kihagytam valamit?
106.
godach
#105: Eddig ez volt a legszimpatikusabb és legőszintébb komment tőled.
Innentől én megígérem, hogy soha az életbe többé nem állok beléd :like:
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...