Microsoft: legyen ingyenes a next-gen frissítés!

  • Írta: fojesz
  • 2020. július 8.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések szerint a Microsoft mindent elkövet azért, hogy a játékosoknak ne fájjon plusz pénzbe, ha az Xbox One-os játékukat Xbox Series X-es változatra frissítenék. Az NBA 2K21-féle bundle még belefér, a fizetős patch már nem.

Az utóbbi időben egyre több megbízható infót szállító VGC most arról számolt be, hogy a Microsoft mindent elkövet azért, hogy a játékosok ingyenesen frissíthessék az Xbox One-os játékaikat az Xbox Series X-es kiadásra. A GamesIndustry.biz csapata hasonló füleseket kapott.

Egyrészt ott van erre neki a Smart Delivery kezdeményezés, amelynek a lényege, hogy az Xbox-játékokat elég egyszer megvásárolni, cserébe megkapjuk az adott cím Xbox One-os és Xbox Series X-es verzióját is, ráadásul azok tökéletes szinkronban lesznek egymással: a mentéseink és az achievementjeink egy az egyben átemelhetők, és természetesen a cross-play is adott lesz a két platform között.

A Smart Delivery azonban nem kötelező, a kiadók és a fejlesztők döntése, hogy élnek-e a rendszer nyújtotta lehetőségekkel. A Windows Central június végi összesítése szerint eddig tizennégy játék esetében erősítették meg a Smart Delivery-támogatást, ezek között pedig olyan nagyágyúkat is találunk, mint az Assassin's Creed: Valhalla, a Cyberpunk 2077 vagy a Marvel's Avengers.

Ez alapján tehát jó eséllyel kijelenthetjük, hogy a játékcégek inkább a Smart Delivery mellett döntenek majd, akadnak azonban renitens vállalatok, amelyek üzleti okokból nem kérnek ebből.

A VGC jelentésének a lényege az, hogy a Microsoft szerint mindent lehet, amíg a frissítésért nem kérnek közvetlenül pénzt a készítők mondjuk egy DLC formájában: így belefér az Electronic Arts Dual Entitlement rendszere, amely időkorlátot szab a frissítésnek (a Smart Deliverynél nincs ilyen), és az is, hogy a két verziót egy drágább bundle-ben árulják, ahogy teszi azt a 2K Games is az NBA 2K21 esetében. Azt sem tiltja semmi, hogy a meglévő játékosoknak akciósan kínálják a next-gen verziókat.

Érdemes lehet azonban a Smart Deliveryre voksolni, ha a cél teljes kompatibilitás: a hírek szerint egyedül a Smart Delivery rendszere teszi lehetővé, hogy egy játék két változata között minden adat akadálytalanul vándoroljon, ezért fordulhat elő, hogy az EA Sports-játékokban csak a cross-play lesz elérhető, bizonyos mentési adatok megosztása már nem.

Ezenkívül azt sem árt tudni, hogy a Smart Delivery utólag nem patchelhető bele a játékokba.

123.
123.
Ooorky
#113: 6 évig voltam bakter sérült csigolyával és asztmával, ezek a munkahelyi szűrések sz*rt se érnek.
120.
120.
delphijos
#119: Nem, hanem így semmi alapod nincs arra, hogy szóvátedd hogy ismeretlenül ítélkeznek. Mert te is ezt teszed.
119.
119.
crytek
#118: Velem is ezt csinálják akkor mi a gond? Ha visszanyal a fagyi az már gáz de csordába verődve fikázni mást már törvényes alap? Ugyanmár...
118.
118.
delphijos
#117: Ez nem igaz. Többször általánosságban idiótázod / hülyézed azokat akik teszem azt másképp kezelik a pénzt. Mondjuk ha már gamer oldal, akkor “olyan hülyék hogy xy összeget adnak ki egy játékra”...
117.
117.
crytek
#116: O hát én csak az amit kapok adok elvet követem, mivel ha nekik lehet nekem is lehessen már
116.
116.
delphijos
#113: Az hogy állandóan belédállnak a spórolás miatt, szerintem is unalmas és felesleges. Ugyanakkor amit itt lentebb irt valaki, nem ártana neked se figyelembe venni, nevezetesen hogy szóvá teszed ha belédkötnek ( nem értik meg az életmódodat ) de igazából te is folyton pocsokondiázol gyakorlatilag mindenkit aki meg nem úgy gondolkodik mint te. Szóval nem értem hogy ha nem is megértést de elfogadást várnál, de te se vagy valami elfogadó.
114.
114.
#113: "mert mindenki csak beleköt a másikba"

Én is direkt belekötöttem ma reggel valakibe, erre nem válaszolt. Nem is nagyon tudom feldolgozni. Nem vágom, hogy most nekiálljak már ilyenkor inni emiatt, vagy hogy legyen.
109.
109.
Ooorky
Ez egy gamer oldal elvileg gamer témáknak.
Sztem senkinek semmi köze a másik magánéletéhez, főleg, hogy kivel és miért él együtt.
Undorítóak vagytok.
108.
108.
crytek
#107: Nagyon sok mindent rosszul tudsz,de azért vagyok hogy kijavítsalak:

"35 évesen az édesanyáddal élsz egy putri panellakásban"

+ mamámmal. Sajnos az anyukám tanár létére felelőtlen. A mamámnak kb 2 éve otthonban lenne a helye,de ő nem akarja beadni. Kb a világát nem tudja már főleg nem azt hogy mi kik vagyunk folyton itt kell lenni vele mert csinálja a faszságokat. Költözés keco vásárlás mindennapos terv,de amíg nem lehet ez miatt itthagyni addig ez van

"40 millió forint megtakarításod van" - stimmel

"Nem költesz semmire, nincsenek barátaid, nincsen barátnőd (akár fiú, akár lány), de még egy szaros kutyád se." - Ismerősnek hívóm őket mert a barátok összejárnak beszélgetnek egymással stb. Tömbházba meg kutyát tartani hát...kösz nem

"Életedben egyszer került hozzád közel hús-vér nő, akkor is csak azért, mert valaki neked lökte a tömött villamoson. A legfontosabb hobbijaid az "internet" és a "játék". Teszed mindezt egy 4 éves, középkategóriás gépen, napi 12 órában. Normális felsőfokú végzettséged nincs, és mivel még magyarul sem tudsz rendesen, kétlem, hogy bármilyen idegen nyelvet beszélnél."

Ezt is már írtam a nők nem érdekelnek mivel mint mondtam gépezek és melozok ilyesmire nem lenne időm. + melós papucs munkatársak életét látva SOHA nem is kéne olyan kapcsolat. Végzettségem érettségi + vegyi-gépész technikus. A gép korának semmi köze a játékszenvedélyhez (remélem nem gáz ha tőlem tudod meg). Nyelvek nem érdekelnek ,mivel soha nem utazok külföldre így számomra felesleges lenne.

"Egész hónapban egyszer keményedik meg a kis pöcsöd, amikor jön a havi akciós semmit nem érő "játékcsomagod". Most komolyan ez a legnagyobb örömöd? " A pöcsöm akkor keményedik amikor akarom. Igen öröm amikor egy jó game vagy több bekerül egy bundleba annak örülök. Sajnos sírni nem tudok rajta. Ha nem jók pause-ra teszem ennyi.

"Mivel a való életben egy senki vagy, és mindenki átnéz rajtad" Ebben nincs egy igaz szó sem. Nem ismersz engem a neten kívül , szóval ebbe kár belemenned.

"Most már nem csak a kollégáid, a szomszédaid és az utca embere röhög rajtad,"

Ismét hallucinációk gyötörnek téged. A kollégáim és a melo az meló nem netes oldalak. Tudod aki csődtömeg az nem lesz 20 évesen csoportvezető a munkahelyén olyanokat irányítva akik már 20-30 éve ott dolgoznak és az év végi ~ 500 ezres prémiumokat se szórják ám mindenkinek...

Ha van még valami fájdalmad kételyed hazugságod írd le bátran itt vagyok válaszolok
107.
107.
Kieztemóni?
#92: Foglaljuk össze amit eddig tudunk:

35 évesen az édesanyáddal élsz egy putri panellakásban. Teszed mindezt úgy, hogy elmondásod alapján 40 millió forint megtakarításod van. Nem költesz semmire, nincsenek barátaid, nincsen barátnőd (akár fiú, akár lány), de még egy szaros kutyád se. Életedben egyszer került hozzád közel hús-vér nő, akkor is csak azért, mert valaki neked lökte a tömött villamoson. A legfontosabb hobbijaid az "internet" és a "játék". Teszed mindezt egy 4 éves, középkategóriás gépen, napi 12 órában. Normális felsőfokú végzettséged nincs, és mivel még magyarul sem tudsz rendesen, kétlem, hogy bármilyen idegen nyelvet beszélnél. Beszűkült látókörű szociopata vagy. Saját magad mondtad, hogy igényed sincs még a legalapvetőbb társas kapcsolatokra se. Egész hónapban egyszer keményedik meg a kis pöcsöd, amikor jön a havi akciós semmit nem érő "játékcsomagod". Most komolyan ez a legnagyobb örömöd? És te osztod az észt itt - és sajnos máshol is - felnőtt, egészséges embereknek? Anyu - apu testvérek voltak, vagy mitől ment ennyire félre az életed?

Tudod nem is az a legnagyobb baj, hogy ekkora csődtömeg vagy. Az a gond, hogy a fórumokon éled a szánalmas életed, és a jelenléteddel generálod a felesleges vitákat. Mivel a való életben egy senki vagy, és mindenki átnéz rajtad, online próbálsz kompenzálni ezzel a nevetséges renitens szereppel. De láthatod, hogy nem jön össze, mert ezzel a fillérbaszó mentalitással csak még nagyobb hülyét csinálsz magadból, mint amilyen valójában vagy. Most már nem csak a kollégáid, a szomszédaid és az utca embere röhög rajtad, hanem az összes fórum, ahol valaha megfordultál.

Kihagytam valamit?
106.
106.
godach
#105: Eddig ez volt a legszimpatikusabb és legőszintébb komment tőled.
Innentől én megígérem, hogy soha az életbe többé nem állok beléd :like:
105.
105.
crytek
#98: Mivel az én életemről volt szó és az nem érdekel ,hogy más megmondja hogy mire kéne a pénzem költeni mit kéne csinálnom. Picit erős lenne ha érdekelne nem gondolod?

#100: "Nem akarsz közösséghez tartozni blablabla" már te is kezded ? Ilyet sehol sem írtam. Itt van vissza tudod olvasni. Mivel gépezek meg melózok nem járok el se bulizni se sehova így nem kell barát..Minek kéne? Régen még próbáltak hívni szilveszteri bulikra diszkóba stb de letettek róla tudják én gépfüggő vagyok sose fogok megváltozni...

Megjelenek mert mint írtam függő vagyok ez az életem napi 17 órákat ülök a gép előtt ha szabadnapom van ,nem bírom ki ha látok egy hírt ami érdekel ne kommenteljem.. Ha beugatnak azt meg gondolom senki se szereti még szép hogy leállok vitatkozni..
102.
102.
godach
#96: Én ma olvasgattam de irkálni már nem igazán volt időm.
Viszont ahogy néztem, kurva irigy lettem rád.
Sosem láttam még, hogy szánt szándékkal vagy burkoltan is megbántanál valakit.
Ellenben itt nagyon sok emberrel köztük velem is, akiknél elgurul
a gyógyszer.
Nem igazán szoktam ilyet mondani, de bárcsak te lehetnék néha...
100.
100.
godach
#97: "ma is leírtam az életem egy részét."
Én is olvastam, de az is hazugság. Nem nekünk, hanem magadnak hazudsz.
Nem kellenek barátok, blablabla. Nem akarsz közösséghez tartozni blablabla.
Mégis megjelensz nagyon sok fórumon és beszélgetsz. Elmondod a véleményed és ha másnak nem tetszik, akkor válaszolsz. Magyarázkodsz, érvelsz, sértegetsz tök mindegy. A lényeg, hogy tudat alatt is érdekel, hogy más mit gondol. Ha azt hazudod magadnak, hogy nem akkor is. Ezért magyarázkodsz, válaszolsz, érvelsz ahogy azt fentebb is írtam.
Nincs ezzel gond, én pl sokkal jobban megtalálom az összhangot itt fenn a neten (mert arról beszélgetünk ami engem érdekel és olyan fórumokon ami ezzel kapcsolatos.) mint a való életben, pedig ott sincs gondom kapcsolatot teremteni. Az egész ott bukik meg, hogy te tagadod mint az állat. :D
99.
99.
#96: A világ legszánalmasabb dolga eljátszani a nagyokost, amikor meg válaszol a személyeskedésedre, akkor meg moderátorért vonyítani. Senki nem fog megmenteni. Az a szabály, hogy ne írj olyannak szart, akitől nem szeretnéd olvasni a választ.
98.
98.
godach
#92: Ha annyira nem érdekel, miért jársz közösségbe?
miért magyarázod, miért mutatod be a felfogásod?
Ha nem érdekel, más mit gondol akkor miért akarod őket meggyőzni a drága idődből?
Vlahol csak érdekel akkor, mert ellenkező esetben nagyon sántít a dolog.
93.
93.
kryszisz
#92: Ez a baj látod. Akiknek meg lenne szarnak bele magasról. Moderáció at it's finest...
92.
92.
crytek
#91: Pont ez a jó benne én életem pont leszarom ki mit mond rá :) Aggathatsz rá jelzőket NEM TUD ÉRDEKELNI sem te sem más véleménye.Ameddig az a legnagyobb bajom az életben hogy szar az éppen aktuális havi bundle csomag addig ezt fogom folytatni, ha fáj neked és bárkinek ha nem ugyanis nincs beleszólásotok.
91.
91.
#88: Relative új vagyok.Egyedül te vagy akit való életben is.... .Van még 1, de szegény sík hülye.Az inkább politikai pofon lenne.
Nem értem hogy tudsz így élni.Ha neked ok, nekem is.De ne reklámozd ezt a szar evőséget.A nagy orrúakra szoktuk ezt mondani.Nem véletlenül..... .
90.
90.
#88: Tudni kell kezelni, hogy itt az emberek legtöbbször nem azt nézik, hogy milyen egy játék, hanem ők maguk alkalmazkodnak a játékhoz, hogy ugyan az lehessen a véleményük, mint a többieknek.

Ez nem szomorú, hanem béna/hiteltelen/átlagos.

De gondolom te is kedveled őket/minket, ha már egyszer itt vagy, csak éppen jobban teszed, ha megtanulsz a sorok között olvasni és a dolgok mögé látni, valamint legfontosabb: (a helyén) kezelni az ilyen helyzeteket.

Nézd, vagy vállat vonsz, vagy helyreteszed őket. Itt téged is meghallgat valaki, bármilyen #normális# gondolataid legyenek. Nekem is sokszor volt, hogy nem is tudtam már, hogy mit mondjak, olyan szinten felidegeltek a full böszmeséggel, de másnap ugyan azzal a karakterrel tök jót dumáltam. És persze érdemes figyelembe venni az életben azt is, hogy másnak lehet, hogy pont az a világ legnagyobb böszmesége, amiről te tudod és érzed, hogy teljesen igaz és egy okosság is egyben. Ez így megy.
89.
89.
kryszisz
#88: crytek szerint a világ (rövidített verzió)

Ha bárki egy cseppnyi kritikát, megjegyzést mer tenni az übermensch, kikezdhetetlen életszemléletére: "jajj, hát most miért nem lehet elfogadni a másik világnézetét, olyan köcsögök vagytok, hüpp-hüpp"

Ha valaki egy kicsit is másképp viszonyul a világ dolgaihoz, mint őfelsége: "LOOOL, idióta agyhalott barmok, költsétek csak a pénzeteket, így teszitek tönkre az életeteket, meg is érdemlitek, én addig csücsülök a 40 millámon rajtatok röhögve, LOOOLxD. Ja, meg még annyit, hogy az Epicnek a kurva anyját!!!"

Még dolgozom picit a scripten, aztán megkeresem vele a Netflixet, hátha:D gondolom nem zavar, ha esetleg feka játszik majd.
86.
86.
kryszisz
#85: Mondja ezt egy másik debil... végülis fontos az egészséges önérzet. Ha bent tudsz értelmes módon viselkedni az persze örvendetes, máskülönben lennének gondjaid az életben. Szerintem a saját testi és lelki épséged miatt is jól tetted, hogy a fotelharcos életet választottad hivatásul;)
85.
85.
crytek
#84: Állandóan gépe előtt ülök így nem kell barát.. szóval nincsen csodálkozás :)

Meló és a fórumozás kurva más.... itt debilek vannak akik nem értik amit a másik is és miért tesz ott pedig munkatársak vannak akik a munkával foglalkoznak ahogy bent én magam is.. A kettő nem ugyanaz szóval senkit nem basznál te pofám barátocskám :)
84.
84.
kryszisz
#83: Mondjuk ha a melóhelyen is ilyen attitűddel rendelkezel (sanszosan), és így is megbecsült, jól kereső ember vagy, az 2 dologból eredhet: 1: csupa idióta dolgozik ott, akik közül egy picit azért kiemelkedsz, mert hülye azért nem vagy, csak kissé arrogáns és idegesítő. 2: szemből szembe szeretnek, amúgy meg a hátad mögött naponta el vagy küldve az anyádba vagy 100x. (Ez a valószínűbb). Én legalábbis ha a vezetésed alatt dolgoznék, és agyhalottnak lennék titulálva pl. azért, mert adok borravalót (amit ugyebár ha nem is kötelező, de illik, tanítják a iskolába), vagy mert ha többet nem is, de 4-5k-t merek költeni a hobbimra, hát bizonyosan pofán vertelek már volna. Csak egyszer, mert utána a rendőrség visz el, de az az egy baromi nagy elégedettséggel töltött volna el az tuti. És ez most nem a személyed, hanem a viselkedésed ellen irányult, nagyon remélem, hogy az előbbi azért nem ilyen. Mindenesetre azon azért ne csodálkozz, hogy nincsenek barátaid...
83.
83.
crytek
#81: Nem kell tippelgetned ilyen soha nem lesz ilyen.A munkahelyen megbecsült ember vagyok fasza fizetéssel. Ami soha nem csökken évről évre növekszik..

"Kíváncsi lennék mennyi csulás kaját ettél már meg." kaját nem rendelek szóval amit én főzök azt eszem... Buszon sofőr is ha zsebre akar dolgozni kérek jegyet, ne rajtam gazdagodjon meg senki amikor van fizetése. Ugyanis ez lopás.

Hozzám se jön oda senki hogy itt egy százas jól működik a fogamzásgátló amit gyártunk....van fizetésem azért dolgozok. Aki sír a borravaló miatt az nagyon elkurta keressen más melót ne kunyeráljon..

Attól hogy te hülye vagy és szóród a pénzed (számomra ez az agyhalottság) másnak még nem kell követni ezt a birkaságot

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...