Necrobarista - szellemekkel suttogni egy kávé fölött

  • Írta: gorien
  • 2020. július 16.
  • Bejelentés
Link másolása
A Route 59 a Necrobaristával igyekszik megmutatni, hogy lehet még tágítani a visual novelek határait. A történet egy olyan ausztrál kávézóban játszódik, amely egyáltalán nem hagyományos: a holtak és az élők földje itt összeér.

A visual novelek műfaja viszonylag kötött, ha az ismérveit nézzük: különböző karakterekkel csevegünk, mindezt rajzok és egyéb állóképek kísérik, a legtöbb akciót pedig a „tovább” gomb nyomkodása jelenti részünkről. A Route 59 új fordulatot kíván hozni a zsánerbe: habár a Necrobarista lényegében visual novel, vannak benne belsőnézetes felfedezős részek, míg a karakterekkel való interakcióhoz különböző kulcsszavakat kell gyűjtenünk, hogy megértsük őket.

A Necrobarista története egy eldugott sikátorban található kávézóban játszódik, ami igazán különleges: a holtak itt még eltölthetnek egy napot, hogy kapcsolatba lépjenek az élőkkel. Ezt a kávézót örökli meg a kezdő nekromanta Maddy, aki egy csapat különböző figurával igyekszik megfejteni, hogyan és miért köti össze őket a kávézó.

A játék július 22-én jelenik meg PC-re, amit 2021-ben PlayStation 4-es és switches változat is követ majd.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...