Spelunky 2 - hamarosan már PC-n is multizhatunk

  • Írta: gorien
  • 2020. november 21.
  • Letöltés
Link másolása
Annyi probléma volt PlayStation 4-en a Spelunky 2 egyik legnagyobb újításával, a kooperatív multiplayerrel, hogy a fejlesztők inkább kivették azt a PC-s változatból a megjelenés előtt. Szerencsére már közel vannak ahhoz, hogy pótolják.

Az eredetileg 2009-ben megjelent Spelunky folytatása az ősszel futott be, előbb PlayStation 4-re, majd nem sokkal lemaradva PC-n is. Az utóbbiból hiányzott azonban egy fontos funkció: a kooperatív multiplayer. A multinak komoly gondjai voltak a PlayStationön is, és a fejlesztők, hogy ne kelljen egyszerre kétfelé toldozgatni, inkább elhagyták a PC-s verzióból. Szerencsére azonban már nem kell sokat várnunk rá.

A fejlesztők a Steamen jelezték, hogy reményeik szerint december elején már implementálhatják a multit a PC-s változatba. Több oka is van annak, hogy a javítás eddig váratott magára: egyrészt más post-launch tartalmon is dolgoznak, másrészt a PlayStation 4-en talált hibák sokkal mélyebbre vezettek, mint eredetileg gondolták, így alaposabban újra kellett dolgozniuk a rendszert.

Ha a csapat tudja tartani magát a korábbi ígéretéhez, akkor amint megjelenik a PC-s multi, a cross-play rögtön elérhető lesz a playstationösökkel is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...