Mobilra tartanak a legnagyobb PlayStation-címek

  • Írta: szlav
  • 2021. április 12.
  • Biznisz
Link másolása
Úgy tűnik, a Sony is egy nagyobb szeletet vág magának a mobilos játékpiacon. A SIE éppen a mobilos branch újraélesztését tervezi, melynek feladata az lesz, hogy a legnépszerűbb PlayStation-játékokat a kisképernyőkre adaptálják.

God of War, The Last of Us, Uncharted - nektek milyen játékok jutnak eszetekbe a "legnagyobb PlayStation-címek" hallatán? Akárhogy is legyen, könnyen elképzelhető, hogy a jövőben a telefonunk aprócska képernyőjén is találkozhatunk majd a konzolexkluzív játékok hőseivel, a Sony Interactive Entertainment ugyanis vezetőt keres a mobilos divíziója élére.

A szóban forgó álláshirdetés szerint a "Head of Mobile" címet viselő illető első számú feladata az lesz, hogy kézben tartsa a SIE játékainak terjeszkedését konzolokról és PC-ről mobilokra, illetve a live service irányába. A vállalat célja ezzel végső sorban az, hogy legsikeresebb PlayStation-címek sikeres adaptációkat kaphassanak a piac ezen szegletén is.

Habár az említettek merőben eltérnek a Sony belsős játékainak múltbéli irányzatától, ez a stratégia konzisztens azokkal a pletykákkal, miszerint a vállalat az új címekkel való kísérletezés helyett a már jól bejáratott, sikeres IP-kra építene a közeljövőben, illetve azzal a teóriával, miszerint a kékek aktívan keresik a választ a Microsoft multiplatformos előretörésére és az Xbox Game Passre.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...