Rekordnyereséggel zárta az évet a Capcom

  • Írta: fojesz
  • 2021. május 10.
  • Biznisz
Link másolása
A Capcom is közzétette az aktuális pénzügyi helyzetjelentését, a japánok pedig ezúttal sem panaszkodhattak: zsinórban ez a negyedik év, amit rekordnyereséggel tudhattak maguk mögött.

Március 31-gyel lezárult a Capcom legutóbbi pénzügyi éve, a cég 95,3 milliárd jen (875,8 millió dollár) bevétellel és 34,6 milliárd jen (318 millió dollár) nyereséggel zárta az elmúlt tizenkét hónapot, ami rendre 16,8, illetve 51,6 százalékos növekedést jelent. Ez már sorban a negyedik év, amit rekordnyereséggel tudhatott maga mögött.

A Capcomnak két slágerjátéka született ez idő alatt, a Monster Hunter Rise-ból az üzleti év végéig négymillió példány fogyott (azóta már hatmilliónál jár a játék), míg a Resident Evil 3-nak 3,9 millió eladott kópiára futotta. Jól szerepeltek még a korábbi sikercímek, így a Monster Hunter World: Iceborne és a Resident Evil 2, és állítólag jól teljesített a Devil May Cry 5 next-gen verziója is. A koronavírus-járvány miatti lezárások alapvetően a Capcom üzletére is pozitív hatással voltak, egyedül a játékterem-üzemeltetéssel foglalkozó részlegnek tett be a pandémia - itt a forgalom 18,4, a profit pedig 87,7 százalékkal csökkent.

A japánok egyébként az aktuális pénzügyi évet még jobbra várják: 100 milliárd jen bevételre és 42 milliárd jen nyereségre számítanak, ami a Resident Evil: Village sikerei mellett akár össze is jöhet.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...