Már több mint tízmillió PlayStation 5 talált gazdára

  • Írta: Baloo
  • 2021. július 28.
  • Biznisz
Link másolása
Hatalmas sikernek örvend a Sony újgenerációs gépe, ami nemrég újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett, és ezzel együtt továbbra is magabiztosan birtokolja a leggyorsabban fogyó PlayStationnek járó trófeát.

Készlethiány ide, készlethiány oda, a PlayStation 5 ennek ellenére is jobban fogy időarányosan az elődjéhez képest: július 18-án elérte a tízmilliós álomhatárt a konzol, egy hónappal hamarabb, mint anno a PlayStation 4.

Hasonlóan szép számokat produkál a Marvel's Spider-Man: Miles Morales is, hiszen a cross-genes pókemberes kalandból már több mint 6,5 millió kópiát értékesítettek világszerte. A PlayStation 5-exkluzív Returnalból 560 ezer példányt vettek le a boltok polcairól, míg a nemrég debütált Ratchet & Clank: Rift Apart már átlépte az 1,1 millió eladást.

A konkurencia oldalán a Microsoft hasonló jó hírekkel szolgált, és habár pontos adatokat nem közöltek, ők is megerősítették, hogy a korábbi gépekkel összehasonlítva az Xbox Series S és az Xbox Series X a leggyorsabban fogyó konzoljuk jelen állás szerint.

26.
26.
delphijos
Én is úgy vagyok vele hogy ha másért nem már az SSD miatt megérte az SX. Tény hogy mindkét konzolgyártó masszívan kihasználta a megjelenéskor meglévő BC-t, nem annyira sürgős így csak az új gépre fejleszteni. Tapasztalatom szerint az SX se hibátlan , előfordul hogy nem indul el valami , és újraindítás kell, a wireless headset-el is voltak gondok, van hogy a store app is vacakol ( hibaüzenet, vagy nem töltődnek be az elemek ) de összességében én nem bántam meg a váltást. Semmi se tökéletes, egy újabb revízió se lesz az. Természetesen megértem ha valakinek nem sürgős, de azért ennek sokszor anyagi része van ( nem feltétlen az hogy egyáltalán nincs rá pénz, hanem hogy egyelőre sajnálja rá az ember ) meg a hiány.
25.
25.
nemfontos
#23: Bármilyen szempont lehet az enyémen kívül természetesen, de semmi eső nem volt. Ezt a mondást másra használjuk.

Azért szedjük szét a dolgot. A konzolokkal nem sok baj van, sem az ms -nél, sem a sony -nál, sőt még a nintendo -nál sem. A baj a contollerekkel van, és az mind a három cégnél (még az elit kontrollerek is érintettek), mert a nagy cégek pár dollár spórolásért gagyi kapcsolókat szereztek be mindannyian. (részletes leírásokat találhatsz róla hogy pontosan miért, ha érdekel).

A butítást pedig félreértetted. Nem azt mondtam, hogy az eddig megjelent játékokkal teszik ezt (azok csak némi pluszt kapnak, ha kapnak egyáltalán. Amúgy marad a boost, amit a játékba nyúlás nélkül is meg lehet csinálni). Azt mondtam, hogy az újakat már az új rendszerekre készítik, azok az elsődleges platformok ezen túl, és a régi konzolok kiszolgálása már nem úgy zajlik hogy keresik a legjobb megoldást mindenre, hanem úgy, hogy visszabutítják a lehető legegyszerűbb, így legolcsóbb módon a programokat arra is, hogy megvehesd te is. Ez már csak így megy.

A gamer pc -sek szívják meg egyébként a legjobban. Generációváltásoknál ugyanis elég nagy az ugrás teljesítményben. Pl ha évekig használható gamer pc -t akarsz, akkor jelenleg jól teszed, ha legalább 8 magos cpu -ban, 24 gb ramban (ugye ott terpeszkedik egy komplex operációs rendszer benne ami mellett játszanod is kéne a 16gb -ra optimalizált játékokkal) és egy középkategóriás, minimum 2000 -es sorozatú nvidia vagy azzal egyenértékű vga van benne. Hangsúlyozom hogy most a minimumról beszélek. Nyilván a wot és a fortnite továbbra is elmegy bármin, de a AAA piac a konzol kód + olcsó port híve, és nem fogja neked rágyúrni a 4 magos, 8gb ramos, 6 éves vga -s gépedre az új játékait. (a kur***a anyját amúgy az összes bt bányásznak)

Szóval ennyi a történet. Lehet várakozni, lehet maradni akár x360 -on is, nincs ezzel gond. Ha neked így a jó, akkor használd egészséggel amid van.
24.
24.
nemfontos
#20: Senki nem mondta hogy kötelező. Én azzal az állítással vitatkoztam, hogy a fél generációs konzolokkal jobban járna az ember. (Már csak azért is, mert eddig volt pontosan egy esetben fél generációs konzol, és senki soha nem mondta hogy megint lesz)
Minden esetre én megvártam még egy jó barátom szerette volna megvenni a ps4 pro -t, eladtam neki, és vettem egy 5 -öst. Szerintem jó gép. A kontoller is hatalmas ugrás. Hidd el nekem. Én jól szórakozom majd ezzel 3 - 4 évig, aztán ha esetleg akkor mégis váltani akarnék, akkor majd megteszem. Mellékesen jegyzem meg, hogy az árkülönbözetből amit fizettem érte, egy irodaigagyi kategóriás vga -t sem kapnék manapság. Ezért is szoktam le arról, hogy az erős pc -be tegyek külön vga -t.
23.
23.
Fata Morgana
#19: Akkor a te szempontodon kívül más nem létezik, mert te azt mondtad???
A magyarázat első fele olyan "eső után köpönyegnek tűnik" még igaz is lehetne, de nem az. Az első szériás konzolok Xbox360FAT (xenon, zephyr), PS3 FAT (CECHAxx-CECHHxx magyarán a 90nm technológiával készültek mára 95%-ka halott a többi köszi még működnek persze némi odafigyeléssel).
Most sincs ez másképpen, igaz nem nagyon publikálják, de vannak bajok az új konzoloknál kontrollereknél vannak a yt-on videók és ugye 6 hónapos masinákról beszélünk.

Önmagam nézve sokat játszom, és a kedvenceim java része XO és PS4-en van.
A butítás meg egy nagy bull-shit mivel a régi játékok kapják a patch-eket hogy csillogjanak az új konzolokon + fps-ben jobbak, de nem érzem hiányát ezeknek mert így is "játékban vagyok".
Lehet neked így hibátlan a konzol hogy néha eszedbe jut és nyomod a játékot, nálam 0-24-ben működik épp az amin játszok PS4/XO szinte biztos, hogy bármelyik új konzolt nyúznám ennyire tuti, hogy valami hínár előjönne vagy egy HDMI port vagy chip hiba vagy kontroller, szóval én csak bepróbált konzolt veszek mert azzal nem nyúlok mellé, ennyi.
22.
22.
Magicnightfall
PS5-re keresek játékosokat. Vegyen fel bárki csumi csoki PSN ID Magicnightfall
21.
21.
Neo1989
#14: Lekerekítem egyszerűbben.Minek veszel bármit ha egyszer úgy is meghalsz.
Tusfürdőt se vegyél azért is kár.
Am meg kitakarodhatsz a pénztárcámból köszi.
20.
20.
kryszisz
#19: Nekem van még vagy 100 játékom Pro-ra, amihez hozzá se szagoltam, tehát én speciel bőven ráérek váltani, pláne, hogy hol van kedvem játszani mostanság hol nincs. Plusz használgatom a Cloudot is mellette, úgyhogy egyáltalán nem érzem sürgetőnek a váltást, és ezzel szerintem sokan vannak így. Az meg sosem mozgatott, hogy rögtön premierben tudjak játszani a legújabb címekkel, pláne olyan árcédula mellett, amit a Sony aggat az új címeire, az nekem albérlet mellett már bőven a nope kategória.
19.
19.
nemfontos
#18: Teljes tévedés azt gondolni, hogy az esetleges nem feltétlenül létező fél generációs konzol hibátlan volna, az alapgép pedig nem. A valóság az, hogy a specifikáció -n kívül egy konzol életciklusa alatt számos revíziót, apróbb nagyobb ráncfelvarrásokat kap. Néha azért hogy olcsóbb legyen gyártani, néha azért, mert általad soha meg nem ismert problémák is voltak vele. Tökéletes pedig egyik sem lesz. Elméletben akkor kapod a legjobb gépet, amikor már épp kifutóban van, de akkor meg már minek....

Én nem érek rá várakozni. Nem játszom sokat, de amikor igen, akkor miért ne használjam az újabb masinát? Miért kellene a ps4 pro -t még 3 - 4 évig megtartanom? Úgyis az következik mostantól, hogy megcsinálják az újabb konzolokra, és rommá butítják neked esetleg az előzőre. Így hogy semmilyen tartalmat nem is veszítek el, - mint a pc esetében is - csak előnyöm van belőle ha megveszem az újabb gépet.
18.
18.
Fata Morgana
#14: Nem kell értetlenkedni, teljesen igazuk van, azért vegyenek PS5-öt hogy a PS4-es patch-elt játékokkal játszanak?
Teszteljék csak a türelmetlenek a vasakat, majd 2év múlva beruházunk mi is a javított finomított verzióra melyeknek nem lesznek nyűgjeik, és talán addigra lesznek valódi next-gen játékok is amiért már megéri megvenni.
Szóval ez a lényeg ha nem értetted volna.

16.
16.
nemfontos
#7: Én olyat is aki fifat játszik ps4 en és következetesen xbox nak hívja. :)
14.
14.
nemfontos
#5: Igaz.. sőt minek veszel ps5 öt ha később úgyis lesz ps6. Sőt azt is minek ha lesz ps6 slimproeedution...
13.
13.
delphijos
#5: Hát ( persze ha nem nézed az uzsorások felárát ) azért fele ennyibe nem fog kerülni a “slim” se….
12.
12.
kryszisz
#5: Ugyanígy vagyok, szerintem megvárom a Pro verziót ebből is mint a 4-ből, addig igyekszem beújítani egy SX-et, mondjuk jövőre:)
8.
8.
Ooorky
#1: Ha megnézed a PS4-es eladásokat a hardvertulajok elenyésző része vett meg 1-1 exkluzívot, nagy részük CoD-GTA-Bf-Fifa multiplatokat tolja rajta.
7.
7.
Őrnagy
#1: Ismerek vagy 5 embert, akik kízárólag a Fifa miatt vesznek konzolt.
5.
5.
Neo1989
Igaza van Yanez-nek mi a f....-ért vegyem meg az első genes PS-t mikor később úgy is lesz belőle modernebb verzió lásd pl Playstation 3 Fat vs Slim.
Nagyobb háttértár, már kijavított gyári hibák....Ráadásul fele annyiért.

4.
4.
Harcos Pisti
#2: A kedvesem szalonnát szokott a töltöttkápiba rakni
3.
3.
hedzsooo
#2: 6. A 10 millának legalább a negyede a konzol-üzérek kezében kötött ki...
2.
2.
Yanez
#1:
1. Nem mindenkinek fekszik a platformer műfaj.
2. Nem mindenki rohan teljes áron bezsebelni.
3. Vannak akik bőven ráérnek a többi játék mellett.
4. Sokaknak épp nincs annyi fölös pénzük.
5. A töltöttkáposzta sonkával tarkítva még jobb.
1.
1.
Zelgadis187
Tízmillió PS5 fogyott és egymillió Ratchet? Fura ez a különbség. Én ha vennék új konzolt biztos a Ratchet lenne az első játék amit beszereznék hozzá mivel az az egyetlen next-gen próbálkozás eddig.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...