Akcióba lendülnek a Marvel's Midnight Suns hősei

  • Írta: Baloo
  • 2021. szeptember 2.
  • Videó
Link másolása
A korábbi ígéreteknek megfelelően tegnap bemutatkozott a Firaxisnál készülő Marvel's Midnight Suns játékmenete. Egy rövidebb és egy hosszabb gameplay-anyag érkezett a taktikai játékból.

Az idei Gamescomon mutatkozott be a Marvel's Midnight Suns, ami gyakorlatilag az XCOM-játékok és a Marvel-univerzum eltitkolt szerelemgyermeke. Az RPG-elemekkel tarkított taktikai játékban a jól ismert hősökkel vívjuk majd a körökre osztott csatáinkat, hogy megállítsuk a démonok anyját, Lilithtet.

Tegnap este egy rövidebb és egy hosszabb gameplay-bemutatót is kaptunk az anyagból, amelyekből többek között kiderült, hogy egy kártyákat használó harcrendszerrel lesz dolgunk. A menetek során három hőst vihetünk majd magunkkal, akik véletlenszerűen összeállított képességkártya-csomaggal indulnak csatába. A kártyák folyamatosan fejleszthetőek majd, és nem csak az ellenfeleket támadhatjuk velük, hanem a környezet adottságait is kihasználhatjuk: például ha egy üzemanyagtartályba lövünk, a robbanás nagyobb sebzést okozhat.

A harcok során fontos lesz a csapattagok képességeinek összehangolása és a közös támadások kihasználása; a megfelelő hatékonyság érdekében természetesen okosan kell kiválasztanunk, hogy mely hősöket szeretnénk bevetni. Ezek a képességek szintén fejleszthetők, méghozzá azokban a szegmensekben, amikor szocializálódhatunk a karaktereinkkel - egy központi hubnak tűnő helyszín is felbukkant a videókban, ahol feltételezhetően a hőseinkkel pihenhetünk meg két bevetés között.

A Marvel's Midnight Suns megjelenése valamikor 2022 márciusában várható PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re és Nintendo Switchre. A fejlesztők leszögezték, hogy nem lesznek loot boxok és a kártyás mechanikához köthető mikrotranzakciók a játékban, kizárólag kozmetikai kiegészítőket vásárolhatunk majd valódi pénzért. 

7.
7.
Darkenkhal
Ez komoly? Kártyás....?Kár érte :(
6.
6.
hedzsooo
#5: Dittó, röviden! :-)
5.
5.
JohnSpartan
Nah ez 100x jobban nèz ki ès èrdekel mint az a csöves avangers kamu hulladèk.
4.
4.
Hanoi
#3: ekszkjúzmí.
Mi az értelmezhető forrás? Kotaku, metacritic vagy rokpépersotgán?
(:
1.
1.
Zuzmo
Nem tudom, hogy a szuperhősös témára mennyire lehetne ráhúzni egy a terepet, fedezékeket jobban kihasználó játékmenetet, de ebből a gameplay videóból úgy tűnik, hogy nagyon egyszerűek lesznek a pályák. Egy négyzet alapú tér, amibe bedobálnak némi tereptárgyat és ellenséget. Az xcom-oknak és a hasonló játékoknak elég fontos összetevője a lopakodás, fedezékben mozgás, előny szerzés a terep adottságait kihasználva. Ebből itt annyi látszik, hogy nekivágják az ellenséget a falnak, közben meg öt másik rosszarc van körülöttünk. Mutatnak még összeláncolt támadást, vagy olyat, amiben egy vonal mentén több ellenséget ér a csapás, szóval, lesz itt taktika, csak kérdés, hogy milyen mélységű, és mennyire változatos. Az ötlet és a kinézet amúgy jó.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...