Visszatér Xboxra a Twitch-integráció

  • Írta: szlav
  • 2021. október 27.
  • Letöltés
Link másolása
Habár az Xbox One megjelenésekor közvetlenül streamelhettük a játékunkat Twitchre, ezt a funkciót a Microsoft később elvette a játékosoktól. A legújabb rendszerfrissítéssel visszakapjuk ezt a lehetőséget.

Volt egy páréves időszak, amikor a Microsoft elhatározta, hogy megváltja a világot a saját streamingplatformjával, a Mixerrel. A redmondiak olyan komolyan vették a dolgukat, hogy az Xbox-konzolokból négy évvel ezelőtt kigyomlálták az addig létező natív Twitch-integrációt - habár egy külön alkalmazás segítségével továbbra is streamelhettünk ide, az Xbox One beépített eszközkészletével kizárólag Mixxerre sugározhattuk az élő játékot.

Azóta persze jól tudjuk, hogy mi lett a történet vége: a Mixer bedőlt, a Twitch pedig maradt a legnépszerűbb streamerek otthona. Az Xbox-konzolok (beleértve az azóta megjelent Series-családot is) viszont nem kapták vissza a beépített Twitch-integrációt - legalábbis mostanáig. Az Xbox Insider program résztvevői már kipróbálhatják a konzolok legújabb rendszerfrissítését, amelyben visszatér az évek óta hiányzó funkció, valószínűleg nem kell tehát sokat várnunk arra, hogy mindenki máshoz is begördüljön az update.

Az új rendszerfrissítés a számos hibajavítás mellett egyébként hoz még egy-két érdekességet. Ilyen például az a tesztelés alatt álló funkció, melynek segítségével Xbox One-on is játszhatunk majd kizárólag Xbox Series X/S-re kiadott játékokat. Ez az új rendszer is a Microsoft cloud gaming technológiájára támaszkodik majd. Az érkező újdonságok teljes listáját erre találjátok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...