HWSW: Elrajtoltak az Intel új generációs GPU-i

  • Írta: fojesz
  • 2022. április 1.
  • Hardver
Link másolása
Hosszú fejlesztési és előkészítő fázist követően piacra kerültek az Intel első Arc sorozatú grafikus vezérlőchipjei, melyek a chipgyártó eddigi legkomolyabb szárnypróbálgatásainak számítanak a diszkrét grafikus vezérlők szegmensében.

Március végével megérkeztek a boltokba az első olyan noteszgépek, melyek az Intel új generációs grafikus chipjeit tartalmazzák, melyek új fejezetet nyitnak a chipgyártó GPU-termékkínálatában. Az Arc sorozatú diszkrét grafikus processzorokat a későbbiekben az NVIDIA és az AMD hasonló megoldásainak versenytársául szánja az Intel, a sorozat most megjelent két tagja ugyanakkor legjobb esetben is visszafogott ízelítőt ad csak azzal kapcsolatban, mivel tervezi a chipgyártóóriás letámadni a piacot.

A most piacra dobott Arc-3 sorozatú grafikus processzorok ugyanis az abszolút belépőszintet képviselik egyelőre, teljesítményük pedig az Intel saját bevallása szerint is legjobb esetben Iris Xe integrált grafikus megoldás kétszeresét éri csak el. A nagyobb teljesítményű, továbbra is elsősorban noteszgépekbe szánt Arc-5 és Arc-7 sorozatú chipekre az előzetes ütemterv alapján legalább a nyárig kell majd várni.

Az Intel már gőzerővel dolgozik a következő sorozatokon is - további részletek a HWSW-n!

3.
3.
Heldengeist
TDP alapján a csúcs Arc-7 is maximum a középkategória alja. Az RX6600 (vanilla) és az RTX3050 vannak ezen a TDP szinten és nem hiszem, hogy ez így 25 év után első próbálkozásra elérné a szintjüket.
2.
2.
crytek
Laptop fronton egyelőre kalap fos a 6500M agyonveri
Várjuk az erősebb példányokat mit tudnak..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...