Nem hozta vissza az árát az Outriders

  • Írta: gorien
  • 2022. május 8.
  • Biznisz
Link másolása
A People Can Fly és a Square Enix tavaly áprilisban dobta piacra az Outriderst. A fejlesztők friss pénzügyi jelentése szerint a kiadó a tavalyi évben nem fizetett nekik jogdíjakat, ami azt jelenti, hogy a játék nem teljesített elég jól.

A héten kiderült, hogy az Embracer Group felvásárolja a Square Enix alá tartozó nyugati stúdiókat és velük együtt számos franchise jogait is megszerzi. Ez jó lehetőséget biztosított arra is, hogy belessünk a függöny mögé néhány játék pénzügyi helyzetének esetén: így például megtudtuk, hogy a Tomb Raider-játékok jól fogytak, míg a marveles címeken csak bukott a kiadó. És habár a szintén a Square Enix gondozta Babylon's Fallról külön jelentés nem készült, a felfokozott figyelem nyilván nem kerülte el, és kiderült, hogy a héten elért egy olyan pontot, amikor már egyetlen egy ember játszott csak vele.

Az Outriders azon címek közé tartozik, amelyektől nem válik meg a Square Enix, de a People Can Fly looter-shootere sem dicsekedhet szép számokkal. A fejlesztőcsapat friss pénzügyi jelentése szerint a 2021 decemberével bezárólag nem kaptak jogdíjakat a kiadótól, ami azt jelenti, hogy a Game Passbe is első napon bekerülő játék nem teljesített úgy, ahogy azt a japánok elvárták, azaz nem hozta vissza a kiadói befektetések meghatározott százalékát. Ez különösen az után érdekes, hogy a Square Enix tavaly azzal dicsekedett, milyen jól fut az Outriders, és hogy az könnyűszerrel a kiadó új nagy franchise-a lehet.

A People Can Fly ettől függetlenül dolgozik az Outriders első fizetős kiegészítőjén, de meglátásaik szerint semmi garancia nincs arra, hogy a játék valaha nyereséges lesz.

6.
6.
dcba
#5: Nem kell ennek orulni, nincs azzal gond ha vannak ilyen jatekok mert vannak akik szeretik. En annak vagyok a hive, hogy legyen ilyen is meg legyen csolovolde single player FPS, open world tps mely story-val stb. Legyen opcio mindenkinek, de amugy ertem a kommented mert valoban egyre jobban elmozdulunk abba az iranyba, hogy mindenki akar valami lelketlen online izet ami aztan pumpalja nekik a penzt es ez nagyon nem jo irany sajnos.
5.
5.
crytek
Hah örülök ennek. Remélem sok másik netes hulladék is így jár
4.
4.
Gykrizsi
#3: Ez is igaz, meg azért azt se felejtsük el, biztos nem kis pénzt kaptak cserébe az MS-től.
3.
3.
dcba
#2: Szerintem nem feltetlen a Gamepass a hibas, en sajat tapasztalatbol mondom, hogy pl a Back 4 Blood-ot soha nem vettem volna meg meg 5 euroert sem, viszont egy £1-os Gamepass-t beaktivaltunk egy baratommal, vegig szaladtunk rajta es utana tobbe nem nyultam se a Gamepass-hoz, se a B4B-hez, ha ez az opcio nem lett volnan elerheto, mi ketten pl tuti nem fizettunk volna erte. Nem vagyok nagy rajongoja a Gamepass-nak, de szerintem sok ilyen online jateknak tud segiteni az, hogy az emberek kiprobaljak legalabb, aztan megszerethetik es ha kikerul pass-bol akkor megveszik mert jatszak, illetve fognak fizetni az MTX-ekert meg DLCkert stb.
2.
2.
mephi
Nekem tetszett a játék, PS5-re megvettük, Boxon pedig a GP-ből játszottuk.
Ugyanakkor halkan megjegyzem, hogy a Gamepass rendszer hátrányai itt is jól kijöttek, akárcsak a Halo esetében.
1.
1.
Gykrizsi
Kár érte, mert szerintem egy tök korrekt kis játék volt, én bírtam. És végre valami új IP volt, coop-ban nagy móka volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...