Így néz ki a Half-Life: Alyx VR-mentes modja

Link másolása
A játék megjelenése óta dolgoznak a készítők a modon, mely segítségével azok is élvezni tudják a Valve fejlesztését, akiknek nincs VR-headset a birtokukban.

SoMNst azt a célt tűzte ki maga elé, hogy elkészítse azt a modot a Half-Life: Alyxhoz, mely segítségével VR-szemüveg nélkül is játszható lesz a játék. A nagy vállalkozást a megjelenéskor kezdte el, és még mindig szorgosan dolgozik rajta. Időről időre közzétesz egy videót, amiben megnézhetjük, éppen hol tart a mod fejlesztése. Az alábbi videóban ezt leshetitek meg.


A Half-Life: Alyx No VR Mod ugyan még nem tökéletes, és rengeteg munka van vele, de így is egészen elképesztő, hogy hol tart. A videóban megfigyelhető, hogy mennyit javult az elemek mozgatásának folytonossága, új kurzort fejlesztett hozzá a modder, valamint a fegyverkezelés is rengeteget fejlődött a korábbi verziókhoz képest. A No VR Mod ugyan még nem letölthető a nagyközönség számára, viszont bízunk benne, hogy ez a közeljövőben változni fog.

31.
31.
crytek
Alakul ez szépen...

https://www.dsogaming.com/mods/half-life-alyx-novr-mod-animation-update-1-is-now-available-for-download/
30.
30.
Ramzy
#28: Olyan nem lesz, mert látod, én full hülye vagyok :D De ezt már korábban is megírtad :D

Attól még a vr teljesen fölösleges, ha csak nem akar valaki kisgyerek játékokkal játszani, amíg meg készülnek modok a normális játékokhoz, pláne nem kell vr. Ellenkezőjét nem sikerült bizonyítanod. Ahogy senkinek sem. Az, hogy "vegyél mert búza vagy" az nem indok.

Azon kívül, hogy "vegyél, mert az jót tesz a vr-t gyártó cégnek", más indok nincs a vásárlása mellet.. Persze, ha valaki tele van mint a pap g..ivel, akkor vegye, de az ilyen ember sok mindent meg szokott venni amit nem használ, mert megteheti.
Költsd a pénzed, kedves egészségedre, másra ne akard rákényszeríteni ezt a sz*rt, mert láthatod, hogy nem érdekli. Aki akar, vesz vr-t. Aki nem, az nem :D A dolgok ilyen egyszerűek :D
Én sem kezdek el neked olyan dolgokat tolni ami téged nem érdekel, de engem igen. Mert nem vagyunk egyformák és mert pont le***rom neked mi tetszik és mi nem :D

Amiből ez kiindult: Jó ez a mod, hasznos ez a mod és kész. Ennyi.
Akinek van vr-ja, ez a cikk teljesen irreleváns. Nem is értem mit foglalkozik vele.

még egyszer: ha valaki olyat ír ami neked nem tetszik, ne vedd magadra, lépj rajta túl. Az ostobákkal nem kell foglalkozni ;) ugye? :D
29.
29.
Overseer
Hát nemtudom, én is nézegettem ezeket a vr dolgokat de nekem egy 34 colos 3440x1440 es 1500 r es hajlitásu monitor fényévekkel jobban fekszik, pénz van rá de engem nem fogott meg, skaoc ne essünk túlzába hogy sok a tartalom rá a javarésze kb egy homemade hobbi alkotás, ( r9 5900x, 6900xt, 4x16 giga corsair dominator platinum 3600 as cl 18 as ram) alapjáraton érdekes dolog de nem világrengető, persze ember függő, van akinek ez jön be van akinek az bár a tényeken nem változtat, a nagy cimek javarésze az átlag, monitoros közöségnek készülnek. (mint ahogy van sli re optimalizált játék is de nincs tultolva xd, egy jo ideig 2db 2080s em volt nvlinkel, mondanom se kell, nem volt sok értelme)
28.
28.
Norbert06111982
#27: Majd ha sikerül megtanulni a szövegértelmezést, akkor vedd fel velem a kapcsolatot....
27.
27.
Ramzy
#26: Steamet én már kb a legelejétől használtam, még akkor amikor 1 steam profillal többen is tudtunk játszani 1 játékot multiban :D - régi szép idők.

Since Steam had an average of 132 million monthly active users in 2021, the SteamVR user base of 1.89 percent equates to about 2.5 million users with SteamVR-enabled VR headsets connected to their PC in April.

The current Steam Hardware Survey does suggest that 2.12% of users are in VR, though. The post also points out that Quest 2 made up more than a third of VR headsets used on Steam last year.

Itt is az össz vr tulajt írják, vagyis annak a 2.5 milliónak a pár százaléka játszik vele, a többieknek a polcon pihen.
De ha megnézem a játékokat amikkel steamen játszanak, a top 100 gaméban nincs vr game... egy sem.
Számokkal és tényekkel én is tudok jönni. Official helyekről linkelve.

Azé' ezektől nem vagyok annyira elájulva (számoktól)
https://steamdb.info/graph/?tagid=21978

Majd amikor ilyen számokat produkál, akkor beérett a gyümi
https://store.steampowered.com/stats/Steam-Game-and-Player-Statistics

Semmi nem igazolja azt amit írsz :D
elkelt x millió darab? Hánnyal játszanak? 5000-rel?

Értem én, hogy nem tetszik, hogy valaki azt fikázza amiért te oda és vissza vagy, de nőjél már fel (ha már nem vagy 12 éves) és tedd ezen túl magad!
Nem mindenkinek tetszik és jön be az ami másnak igen. Ilyen a világ, mindig is ilyen volt. Ezek a "viták" már régen is voltak, amd vs intel, nvidia vs ati meg hasonlók...

Attól, hogy degradálsz engem, még nem lesz igazad... és mielőtt még felnősz, tégy le erről a rossz szokásodról. Ha már felnőttél akkor késő...
Minden jót!
26.
26.
Norbert06111982
#24: A steamnek mint releváns platformnak 450 millió a regisztrált felhasználója, aminek kb 5-6 % kamu, vagy másodprofil! állandó online felhasználó 20 és 30 millió, amiből 3-6 millió játszik is éppen abban az időben. A steam 2003-ban indult és nem lett olyan dolog amit az egész világ használna, Az oculus Questből 1-ből elkelt 4 millió darab, a quest 2-ből több mint 15 millió darab 2020 novembere óta és a játékosok több mint 50%-ka aktív és az online játékok tele vannak! A steam halott viszonylag ,azt nem kell bizonygatni hogy nem, de egyszerűen igen...bődületesen érződik az idiotizmussal átitatott butaság az irományodból
25.
25.
honest guy
#19: Ezt te írtad: "Nehéz megérteni, hogy miért akarja ezt valaki vr nélkül játszani! ... nem értem az egész no vr mod létezésének az értelmét."

Kaptál is rá néhány értelmes választ. Leparasztozva meg a stílusod miatt lettél. Senki nem sznobozott téged. Igyál egy sört, attól talán megnyugszol.
24.
24.
Ramzy
#23: Nem haragszom :D
Ha csak azért vagyok buta mert nem nyalom körbe vr-os szarokat, akkor bevállalom. Én egy rettentő buta, ostoba, alul iskolázott, sőt, csóró ember vagyok, aki nem képes élvezni a vr nyújtotta hatalmas nagy élményt amit már 6 milliárdan napi szinten élnek a világban és nem tud magának venni egy 200-300k-s papírnehezéket otthonra...

Bevállalom :D :D :D
Szerencsére a valóságban ez abszolút irreleváns és lényegtelen dolog - maga ez a vita, maga a vr...

23.
23.
Norbert06111982
#22: Tényleg ne haragudj, de nagyon buta vagy a témához!
22.
22.
Ramzy
#15: Nem mindet próbáltam ki, de próbáltam vr játékokat már... ahogy írtam, nem vagyok tőle elájulva, nekem ezek kisgyerek játékok. Persze, biztos van olyan ami véres, de akkor is, ez egy gagyi platform. Oké, neked tetszik, el vagy tőle ájulva, én meg nem. Na bumm.
Örülök neki, hogy a vr használat miatt feljebb emeled magad másoknál :D Lehet hogy én panelproli vagyok (bár nem panelban élek), de attól még te egy arrogáns f@sz vagy. A semmire...
Jelenjen meg a mod, megvesszük a játékot, végig toljuk aztán annyi. Valami steam sale-kor 3-4-5 euroért jó lesz, többet amúgy sem ér ez a pár órás kaland, ami azért pár óra, mert iszonyat lassú... rettentően... egyébként 2-3 óra lenne kb egy normál tempóban. Nem várok tőle kb semmit sem, végig néztem a végig játszásokat, max a gyűjteménybe jó lesz és végül is a sztorit is láthatom "élőben".

Vegyétek a vr-t, ami láthatóan hatalmas siker, azért jelennek meg rá ezrével az AAA címek, ezért van már minden háztartásban kettő :D
Nem pénz kérdése feltétlen, persze, mert ha ki KELL adni valamire pénzt, akkor ki kell adni... Pl ha most behalna a vga-m, akkor kéne egy másik. De ez KELL, mert nem megy a gép... nem tudok játszani... vr szeműveg nélkül meg ahogy látom, köszönöm, nagyon jól megvagyok :D De érted... ledszalaggal sincs körberakva a szobám csak azért mert van és menő... ahogy nincs is rgb-s házam sem... pedig aztán az is nagyon menő... - pont leszarom a menő dolgokat, ami nekem kell azt veszem meg.
Azért nem veszek semmit sem, hogy másnak megfeleljek ;)
Mindenki arra költi a pénzét amire akarja, ameddig vannak ilyen kreatív emberek akik csinálnak ilyen modot, addig nincs probléma - kivéve a vr fanoknak, mert kb ők azok akik itt hisztiznek... ez a hír amúgy sem nekik szól, mert nekik van szemüvegük. Ez pont a másik oldalnak szól :D
21.
21.
crytek
#20: Már bocs ,de szerintem (szerintünk) meg ti vagytok a full buták akik azt hiszitek hogy ez a VR kütyü egy privilégium csak és kizárólag a kiválasztottak juthatnak hozzá.

De #18ba már leírtam...

Szerintem mindenkinek van szeme és látja a létező össze piacon lévő vr játékot. remélhetőleg mindenkinek van a génjeiben döntéshozatali készség és el tudja dönteni ezekért a játékokért kell-e neki vr cucc.
Sok embernél ez nem pénz kérdés mivel állítom sok embernek a vgaja többe fáj mint a vr szemüveg és simán vehetne de nem vesz mivel kihasználatlan lenne.
Azt pedig nem hiszem hogy ti nagy menő VR-el rendelkező egyének fogjátok megmondani kinek mi tettszen.
20.
20.
Norbert06111982
Engem tényleg az érdekel a legjobban hogy ha valaki nem teheti meg azt hogy megvásároljon valamit, miért buta kifogásokra fogja?
Elhiszem hogy valaki nem teheti meg, értem én...
De az amikor valaki annyira buta hogy vr felhasználók előtt bizonygatja a butaságát, az már tényleg egy szint!
Nekem több száz vr játék van a könyvtáramban és van kb 15 ami jobb mint a Half Life Alyx és másik pár tucat ami egy szinten van vele. Grafikailag tényleg szép játék, de kérlek...9 óra az egész, miközben egy Asgards Wrath 45 egy lone echo 1-2 meg 20 és a világa sokkal szebb mint az alyxnak, csak ugye mikor ezek nem kerülnek leírásra, onnantól látszik hogy valaki buta , tehát skacok...miért foglalkoztok buta emberekkel?
Gondolom azért halt ki a vr hogy pl az oculus questből eladjanak kis idő alatt 15 millió darabot chiphiány közben, ez idő alatt többet mint xboxból :D Szörnyű ez a magyar "atomfizikusi szak"
19.
19.
Grabowsky30+
#16: Leírok valamit egy játékról, hogy pont a lényegét fogja elveszíteni a VR játék vr nélkül. Erre megjelenik itt pár arc és elkezdik fejtegetni, hogy mekkora szar a vr mert neki nincs rá pénze! Ki a faszt érdekel, hogy kinek mire van pénze? Egy kurva szót nem írtam a pénzről nem én hoztam fel, hogy ki milyen csöves én a játékról írtam véleményt! Erre én lettem a paraszt, mert valakinek nincs pénze VR-ra ezért ész nélkül fikázza! Hatalmas sznob vagyok, mert vettem 3éve 400euróért egy vr szemüveget, ez aztán hatalmas sznobság! Azt próbáltam eljuttatni egyesek szűk agyába, hogy a VR-ra kitalált és optimalizált játék nem fogja megközelíteni az élményt amire ki lett találva! Azt is leszarom ha te ennek ellenére Vr nélkül akarod játszani! Azt meg főleg leszarom, hogy nem veszel vr-t, ne vegyél! Csak ne játszd az eszedet, hogy a VR mekkora szar azért, mert nincs rá pénzed!
18.
18.
crytek
#17: Nem járok külföldi fórumokra mivel dont speak any language ,de azért megnézném szívesen a dolgokat,mert nagyon úgy fest hogy magyar kuriózum ,hogy valaki valamit azért nem vesz meg meg teszem azt nem kell neki nem érzi szűkségét hogy legyen neki olyan csorózást kap :)
17.
17.
Heldengeist
#16: Fölösleges vele vitatkozni. Így néz ki egy sznob proli. Neki mindig igaza kell, hogy legyen és csak azért nem érthetsz vele egyet, mert csóró szar vagy.
16.
16.
honest guy
#15: Hiába parasztkodsz, meg picsogsz, mint egy fürdős kurv@, rengeteg ember van, akit nem érdekel a VR, de egy Half-Life játék meg igen. Na, ők így végig fogják játszani és pont leszarják majd, hogy ki és mit rinyál majd mindenféle chaten.
15.
15.
Grabowsky30+
#11: Te már csak tudod, hogy milyen a VR hiszen kipróbáltad mindet! Nem panel proliknak találták ki nekik a free to play játékok valók! Gondolom söröcskére meg cigire azért telik!
Hogy a témáról is beszéljünk ne csak a panel prolik szociális érzékenységéről..... Megértem ha valaki használt egy vr cuccot tartósan és eladta, mert valóban egy réteg cucc és kevés olyan tartalom van rá ami megüti a mércét nálam is. Részemről én sokat szimulátorozok és ahhoz verhetetlen, 1-2 játékért én sem vettem volna meg, de könyörgöm nem ez volt a téma! Az a téma, hogy a VR-ozás egyik csúcsából ami minden szempontból egy etalon ki akarják ölni a vr-t és ennek tapsikolnak a "VR tagadók" ami egy nettó faszság! Ebben a játékban ez a lényeg az egész játék menet úgy van kitalálva, hogy VR ban adja azt a pluszt! Már látom előre, hogy mi lesz ennek a vége, megjelenik a végleges mod ráfekszenek a HL fanok aztán meg jönnek majd sírni a chatre, hogy ez milyen szar volt és nem méltó egy HL-hoz stb stb. Na én erről beszélek és kurvára leszarom, hogy van e 2-3kilód vr szemüvegre!
14.
14.
crytek
#13: Pont azt írom akinek van rá szűksége mert úgy érzi kell neki, az simán félre rak.. Mondjuk ez a félrerak olyan debil szó ,mert havonta többet keresünk ennél jóval így félre se kell rakni van azt kész :)

Akinek nem kell az még szép hogy nem ad ki érte annyit, ezt kb olyan hogy aki utálja a spenótót értelemszerűen nem vesz és zabálja állandóan..
13.
13.
Ramzy
#12: Honnan veszed, hogy aki össze tud spórolni egy 300k-s vga-ra, az azonnal ki is tud dobni a kukába 200-300k-t egy vr-ra amire nincs szüksége?
Engem speciel földhöz vágna, ha most egy ilyen vr cuccot kéne vennem, pláne mert nem is használnám :D 300k-t ki tudok dobni olyan dolgokra is amiknek még hasznát is veszem, papírnehezék meg van már elég :D
Azért egy vga kell a gépbe, ki is adnék rá 300-500k-t, de egy vr meg mint látható, nem kell.
Én eddig vr-ra csak ezt az alyx-ot láttam. A többi csak töltelék, meg kisgyerekjáték.
Majd amikor olyan lesz a vr mint a "playen one"-ban, akkor majd érdekelni fog, akkor visszatérek a témára - annak van értelme :D
12.
12.
crytek
#11: Réteg cucc valóban, de aki megtud venni egy 185 ezres konzolt pl vagy 300 ezres VGA-t azoknak ez a 300 ezres (csak mondtam valamit sose néztem mennyibe kerülnek ezek) vr cucc se fog földhöz verni. Akinek VR kell az nyilván tudja miért kell neki. Én mióta léteznek VR játékok azóta figyelgetem őket és a sok sok sok év alatt kb 15 -öt ha össze tudnék kaparni amit szívesen kiprobálnék. De nem tudom ezek a kütyük mennyire kompatibilisek egymással mert ahány game annyi szar kell hozzájuk.ezt összefésülni inkább leszarom az egészet :)
11.
11.
Ramzy
#9: Te miről beszélsz? :D
Örülök, hogy neked olyan jól megy, hogy szórhatod a pénzt amire csak akarod, mindenféle szemetet megveszel, de tudod a magyar játékosok többsége nem fog egy 200k-s halott platformos eszközt venni egyetlen egy játékért, hogy aztán többet kb ne is használja - mert egy igénytelen cucc a vr, abszolút gagyi, egyetlen egy játék nincs rá ami miatt érdemes lenne megvenni... még az alyx miatt sem kell mert van rá mod - ha nem lenne mod, nem játszanék vele.
Mondom, a játékosok nagy része sz@rik a vr -ra és az igénytelen élményére. Játszani akarnak, ahogy én is.
Akinek bejön a vr élmény, az vegyen és játsszon vr játékokat. van vagy 3-4 játék rá ami talán említésre méltó lehet... :D
A hasonlatod sem állja meg a helyét... egyáltalán nem.
10.
10.
Heldengeist
#9: Ne idétlenkedj már ezzel a "hátrányos helyzetű fillérbaszó magyar" dologgal. Sehol nem szeretnek az emberek pénzt kiadni hülyeségre. Nem a magyar bérszínvonal miatt döglött meg a VR az egész világon.
9.
9.
Grabowsky30+
#8: Ne keverjük már ide a szegény hátrányos helyzetű magyarokat, meg a fillérbaszást! Veszel egy tuning verdát, de visszabutítod meg sokat fogyaszt? Nagyjából ez a HL alyx vr nélkül!
8.
8.
Heldengeist
#1: Pedig egyszerű az oka. A Half-Life lore része, ha valaha lesz HL3, akkor a története alapulni fog erre. A platform viszont, amire készült, gyakorlatilag halott. Az AAA már kifarolt mögülle. Eleinte túl drága volt, ezért nem terjedt, mivel nem terjedt, a tartalomgyártók nem terjeszkedtek rajta és a tartalom hiánya miatt akkor sem terjedt, maikor elkezdett jóárasodni. Plusz ugye épp amikor elkezdett jóárasodni, akkor jött a bányászláz és a VR képes videokártyák ára teljesen elszállt.

Vagyis eljutottunk oda, hogy abszolút van létjogosultsága a modnak, mert a legtöbbek azok közül, akit érdekel a játék, pláne nem fog pénzt tenni egy halott platformba egy darab játék miatt.
7.
7.
csongor1996
#1: "Nehéz megérteni, hogy miért akarja ezt valaki vr nélkül játszani! A VR-os játékfelhozatal(platform függetlenül) elég gyengus..."

A második mondatoddal meg is magyaráztad :D Szerintem érthető, ha valaki nem akar emiatt VR szemüveget venni...

Hozzáteszem nekem van, nem is bántam meg, de teljesen megértem azt, akit nem vonz, és kb csak az Alyx érdekli. Nyilván nem lesz olyan jó, ezzel mindenkinek tisztában kell lenni, de mindenki eldöntheti maga, hogy vállalja-e így.

Én pl néztem anno Last of Us-t végigjátszást, mert nem volt PS-em. Nyilván jobb lett volna rendesen végigvinni, de jobb volt ez mint a semmi. Vagy persze várhattam is volna néhány évet, mire lett PS-em (vagy jön PC-re), de hát kinek van annyi türelme :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...