Itt az újabb felvásárlás: a kínai NetEase megvette a Quantic Dreamet

  • Írta: fojesz
  • 2022. augusztus 31.
  • Biznisz
Link másolása
Idén alacsonyan szállnak a méretes felvásárlások, és itt van a következő: a kínai NetEase megvette a kalandjátékairól ismert Quantic Dreamet.

Beigazolódtak a korábbi pletykák, a kínai NetEase, amely korábban csak befektetője volt a Quantic Dreamnek, most teljes egészében felvásárolja a fejlesztőcsapatot.

A vételárra nem derült fény, de az biztos, hogy a franciák a jövőben is függetlenül működhetnek tovább David Cage irányítása alatt, valamint folytathatják a fejlesztői és kiadói tevékenységüket. A Quantic Dream lesz a NetEase első európai stúdiója, a kínaiak az utóbbi időben inkább Japán felé kacsingattak.

A fejlesztők legnagyobb projektje jelenleg a Star Wars: Eclipse, emellett úgy néz ki, játékot csinálnak a The Dark Sorcerer techdemóból is. A kiadói szárnyuk jelenleg a Dustbornt és az Under the Waves című projektet terelgeti.

3.
3.
Kamukaze
Ehehhe. 10 éven belül máshogy fogják hívni. Arasaka Gaming Empire :D
2.
2.
nemfontos
Ez az a cég ami a Sony nélkül sehol sincs. Hülyeség volt hogy annó "szakítottak" velük.
1.
1.
hedzsooo
Na, igen. Hamarosan nem csak az epices Fortnite + az EGS, vagy 1-2 JRPG kapcsan fog a kinai jatekipar emlitesre szert tenni... Illetve akik jobban kepben vannak, azok szamara mar eddig sem ugye. EA+Ubisoft is kapni fogja a konkurenciat egyre jobban a keleti piacrol... Ami a korabbi evtizedekben nagyon sok alkalommal annyira nem koncentralt meg a nyugati piacra, de a trendek valtoznak, erdekes lesz latni mit hoz a kozeljovo...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...