Több stúdió is a Stadia-játékok és -profilok kimentésén dolgozik

  • Írta: szlav
  • 2022. október 1.
  • Hír
Link másolása
A jövő év elején végleg lehúzza a rolót a Google Stadia, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden játék és mentés megy majd a levesbe. A Ubisoft, a Bungie és az IO Interactive már dolgoznak az ügyön.

A minap szomorú, de sajnos előrelátható hírként érkezett a Google bejelentése, miszerint jövő januárban nyugdíjazzák a Stadia szolgáltatását. Akik beneveztek a mindössze három évet megélt felhős streamingszolgáltatásra, és esetleg vásároltak is hardvert vagy játékot közvetlenül a Google-től, azok szerencsére mind visszakapják a pénzüket.

Ez persze sovány vígasz azoknak, akik rendszeresen élvezték az egyébként teljesen remekül működő rendszert, és komoly óraszámot beletettek már egy-egy onnan streamelt játékba. Gondoljunk csak arra a srácra, aki közel 6000 órát ölt bele a Red Dead Redemption II-be Stadián, most pedig arra kéri a Rockstar Games csapatát, hogy hadd menthesse ki a profilját PC-re.

Habár a Rockstar egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, néhány stúdió már most bejelentette, hogy dolgoznak a stadiás játékok, profilok és mentések átvitelén. A Ubisoft kifejezetten előnyös helyzetből indul, hiszen ők proaktívak voltak a platformok közti mentések átvitelében. A Ubisoft Connect rendszerén keresztül nem csupán a profilokat és játékállásokat, de a Stadián vásárolt játékokat is átvihetik PC-re a felhasználók.

A Bungie egy lépéssel ugyan le van maradva, de már ők is felvették a kapcsolatot a Google szakembereivel, így ha minden jól megy, még a lezárás előtt a Destiny 2 játékosai is kimenthetik majd a profiljaikat. Így tesz továbbá az IO Interactive is, akik a Hitman-trilógia kapcsán kezdtek hasonló tárgyalásokba.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...