Véget vetettek az egyik ősi Silent Hill 2-es rajongói elméletnek

  • Írta: sirdani
  • 2022. október 24.
  • Érdekesség
Link másolása
Sokan a világ legjobb horrorjátékaként tartják számon a Silent Hill 2-t, melynek egyik legfontosabb és egyben legtöbbet firtatott része a játék nyitányaként is funkcionáló tükrös jelenet. Ezzel kapcsolatban egy régi teóriát cáfoltak meg a fejlesztők.

Aki valaha is tett legalább egy próbát a Silent Hill 2-vel, egészen biztosan emlékszik az intró utáni első pillanatra, amikor a játék főhőse, James Sunderland a saját képmását szemléli egy kamionos megálló mosdójának tükrében. Az elsőre faék egyszerűségű jelenet gyönyörűen elkapta azt a bizarr furcsaságokra és misztikus különösségekre építkező, kissé Twin Peaks-szerű hangulatot, ami olyan naggyá tette az alkotást.

Az egyszerű animáció miatt ugyanis nem volt egyértelmű a jelenet mondanivalóját kihámozni, leginkább csak a játékban haladva voltunk képesek utólag értelmet keresni benne. Így például interpretálhattuk úgy, mintha James csak azért érintette volna meg az arcát, hogy meggyőződjön arról, hogy a valóság veszi-e őt körül, de a tengernyi értelmezés közt volt egy elterjedt teória, mely szerint James a negyedik falat lebontva a játékosra bámul a tükrön keresztül.

A múlt heti Silent Hill-hírcunami óta a teória ismét életre kelt, főleg azért, mert a frissen bejelentett Silent Hill 2-remake trailerében is újból felbukkant a legendás jelenet, ezúttal már lényegesen részletgazdagabb grafikai megjelenítéssel - így egyértelművé vált, hogy James bizony nem kacsint ránk a monitoron keresztül.

A teóriát viszont leginkább Masahiro Ito tweetje döngölte a földbe, aki nem csak az átvezetők megkomponálásán, hanem a konkrét animációkon és a világításon is dolgozott. Elmondása szerint semmilyen szándékuk nem volt a negyedik fal lebontására, és James egyáltalán nem próbálja meg tekintetével a játékost fürkészni. Mindennek igazolására még megosztott egy túlexponált képet is az eredeti verzióból, amin jól látható James szeme.

Masahiro Ito egyébként ismét visszatért a munkába a Silent Hill 2-remake miatt, szóval ki tudja... lehet, hogy a felújított verzió számos rejtett meglepetést fog még tartalmazni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...