VR-szemüveg nélkül is játszható a Half-Life: Alyx

  • Írta: pandaril
  • 2023. április 11.
  • Hír
Link másolása
Egy modder csapat készítette el az ingyenes kiegészítőt, így PC-n hagyományos módon is kipörgethetjük a játékot. A mod még nincs kész, az 1.0-ás verzió valamikor az idén jelenik meg.

A 2020-as VR-játékot sok szempontból kategóriájának egyik legjobbjának tartják, még BAFTA-jelölt is volt. Azonban, érthető módon, kizárólag VR-szemüvegben volt játszható. Eddig. Ugyanis egy csapat lelkes rajongó és modder elkészítette a játék NoVR modját. A mod teljesen ingyenes, igaz, még nincs kész. A fejlesztők szerint még számos funkcióra és finomításra van szükség, hogy elérjék az 1.0-ás stádiumot, reményeik szerint még az idén sikerülni fog nekik.

A mod legutóbbi frissítése például a gravitációs kesztyűket teszi teljes körűen használhatóvá VR-eszköz nélkül, de egyre több és több környezeti elemmel lehet interakcióba lépni minden frissítés után. A játék 42 achievementje közül jelenleg 33 teljesíthető, a fennmaradókat az év végéig szeretnék implementálni. Sőt, a Steam Workshopban elérhető olyan más modokkal is kompatibilissé teszik a NoVR modot, mint például Levitation vagy az Overcharge.

27.
27.
crytek
Szépen készülget..

https://youtu.be/tp7vE2CUx9Y?si=KNlp6H34gP8VBxwq
17.
17.
crytek
#15: Látod erről beszéltem.Köszönöm a megerősítést ,hogy megint a pénzt írogatod neked.. :) Nem akarsz stand upolni ott röhögnének biztos?

Sőt azugsággal meg jövőbelátással még meg is fejelted a többi hülyeségedet.

"csak te leszel az első aki majd szétfikázza a HL Alyx-et a novr módban játék után" Halkan jelzem egyik Half Life se volt kimagasló számomra szóval ettől se várok semmit.Engem csak a story érdekel.Hotmindegy milyen lesz meglepetős biztos nem fog érni ha már rendes hloktól se ájultam el. Így fikázni se fogom már csak a te kedvedért sem.

16.
16.
KratoS
#8: Ó dehogynem komám. Olvasgattál már hifis-házimozis csoportokban? Egy 4 kilós hangfalpár kb belépő középkategória. A többit a fantáziádra bízom.
15.
15.
Grabowsky30+
Kőkemények vagytok ti itt ketten! Mint mondtam nem szeretnélek megbántani, de te a szegény hátrányos helyzetű simán lebankározol bárkit aki nem elégedett meg a minimál életével és esetleg tett azért, hogy ne csak a siránkozás maradjon neki egy játékokkal foglalkozó oldalon! Amúgy meg szívesen, mert ha az ilyen "bankárok", (ezen még mindig röhögök) mint én nem vennének meg semmit akkor te sem játszanál a letorrentezett játékokkal és nem néznél filmeket sem! Rohadtul nem nézlek le, de nem lehet veled normálisan beszélgetni, mert folyamatosan sírsz!
Crytek senki nem mondja, hogy szeresd a VR-t ne szeresd nekem teljesen mindegy mit szeretsz, csak te leszel az első aki majd szétfikázza a HL Alyx-et a novr módban játék után, mert a vr-os mechanikáktól ér ez a játék valamit, anélkül semmi extra nincsen benne! Való igaz nincs túl sok vr játék ami jó, de azért ne csináljunk már úgy mintha ez valami földöntúli lóvé lenne egy belépőszintű vr. Az, hogy belépőszintű gamer gép ami mondjuk 1080p-ben, hoz egy közepes grafikai szintet nem hinném, hogy egy hű de nagy dolog lenne 2023-ban, kb ez a vr belépő szint is, egy használt oculus 70-80ezer. Nyilván van akinek ez sok főleg ha nem érdekli, de azért ne tegyünk már úgy mintha ez valami ritka kiváltság lenne. 50-60-at hagyok ott 2hetente az auchanba aztán nem veszek semmi extrát csak kaját!
12.
12.
crytek
#9: Vicces ez az ajnározás. Biztos van erről könyv hogy ha valakinek van valamije akkor miért jó lenézni a másikat azért mert őt nem érdekli illetve totál nincs erre igénye.De igen biztos velük van a baj. Ez amúgy is egy olyan piac ahol többszáz millió fejest adnak el évente és ráadásul 50000-ésvel készülnek rá értelmes játékok.

Anno valamelyik plázában ki lehetett próbálni talán a media markban volt már a tököm se emlékszik. Rendületlenül kivártam a soromat mert voltak páran. Resi 7 ment.. nem estem hanyatt tőle. Grafika is messze elmaradt a "sima" játéktól és egyszerűen ez hogy olyna mintha valóban ott lennék nem ér nem hogy 10 ezret de 400+ ezreket pláne. Még ha azt mondom olyan élmény lett volna hogy mindenkit agyonverek körültöttem hogy had tolhassam tovább de nem. Belenézni jó volt hogy tudjam milyen de ingyen se kéne.

Rengeteg sok VR címet keresgéltem nézegettem. Biztos több ezer van már sok game utólag kapott vr támogatást de jó ha 10-et tudnék említeni ami érdekelne. De ezek kb mind simán is jók volnának vr nélkül is. De persze a fejlesztő baszik rá mert a szarjaikat valamivel el kell adni..
9.
9.
Grabowsky30+
Belemennék, hogy miért nem jó ez a játék vr nélkül, de jönnének azok az emberek akiknek a legfőbb érvük a vr ellen, hogy nincs rá pénzük! Így semmi értelmét nem látom egy ilyen vitába belemenni! Jó szórakozást kívánok, az üvegen keresztül elnyalogatott fagyihoz! :)
8.
8.
Extol
Meg alapvetően a magyarok nincsenek úgy eleresztve hogy pusztán szórakozás okán 3-400 000 Ft-ot fizessenek (vagy akár többet)
2.
2.
crytek
Királyság. Várjuk.. Érdekes hogy ms vr címet le se szarnak ilyen szempontból. Gondolom azok totál nem mokolhatóak azért :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...