Már GeForce Now-val is játszhatók a Microsoft játékai

  • Írta: szlav
  • 2023. május 18.
  • Hír
Link másolása
Phil Spencernek nem csak a szája járt, amikor azt állította, hogy minél több platformra el szeretnék juttatni a Microsoft játékait. A redmondiak első nagy partnere ebben az Nvidia saját felhős szolgáltatása.

A Microsoft a felhők közt látja a jövőt. Ebből évekkel ezelőtt sem csináltak titkot, mára pedig már a gyakorlatban is alaposan megalapoztak a cloud gaming jelenjének és jövőjének. Habár az Activision Blizzard felvásárlása kapcsán éppen ez a vélt piaci pozíció okoz jelenleg gondot, a redmondiak azt is bebizonyították, hogy nem ismeretlen számukra a híres mondás: "Oszd meg és uralkodj!" A mai napon ugyanis meglépték az Nvidiával kötött, tíz évre szóló partneri szerződésük első lépését azzal, hogy a GeForce Now felhőalapú szolgáltatásán is játszhatóvá tették a saját belsős játékkönyvtáruk egy részét.

A legelső körben a Gears 5, a Deathloop, a Grounded és a Pentiment válik játszhatóvá az Nvidia rendszerén. Ezek közül a Gears 5 már a mai napon elérhető, a többi játék pedig május 25-én csatlakozik a listához. Érdemes megemlíteni, hogy egyelőre csupán a Steamen vagy az Epic Games Store-on vásárolt kópiák lesznek játszhatók a GeForce Now szolgáltatásával, a fejlesztők azonban már javában dolgoznak azon, hogy néhány hónapon belül a Microsoft Store-on vásárolt játékok is működjenek a rendszerrel.

Mindez pedig csak az első lépés a Microsoft részéről. A jövőben több belsős játék is elérhetővé válik majd a GeForce Now szolgáltatásán, ráadásul a redmondiak hasonló megállapodást kötöttek a Boosteroid, a Ubitus, az EE és az Nware felhős rendszerekkel is, vagyis a cél tényleg az, hogy a lehető legtöbb képernyőre eljussanak a Microsoft-stúdiók által fejlesztett játékok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...