Bajban van a The Last of Us multis mellékága

  • Írta: szlav
  • 2023. május 27.
  • Hír
Link másolása
A Naughty Dog régóta készíti a The Last of Us-franchise multiplayeres standalon spin-offját, a játék azonban nem vett részt a PlayStation Showcase adásán. Úgy tűnik, közel sem megy simán a fejlesztés.

Nem titok, hogy a Naughty Dog gyakorlatilag már a The Last of Us: Part II-val is párhuzamosan fejlesztette a franchise multiplayeres mellékágát. Okkal várhattuk tehát, hogy Neil Druckmann és csapata egy év csend után újra színpadra vigyék a játékot a PlayStation Showcase alkalmából. Ez ugyebár végül nem történt meg, a Bloomberg mindig jól informált újságírója, Jason Schreier pedig utána járt a dolog miértjének. Mielőtt azonban a riporter előállhatott volna a tényfeltáró cikkel, a Naughty Dog őt gyorsan megelőzve kiadott egy nyílt közleményt.

A rajongóknak szánt üzenetből megtudhattuk, hogy a stúdió tagjai nagyon büszkék a játék eddigi alakulására, de a fejlesztés még javában zajlik, az pedig mára világossá vált, hogy a vártnál több időre lesz szükség ahhoz, hogy tökéletes formára gyúrják az anyagot. Emiatt nem került tehát a műsorba a The Last of Us multis mellékága, a fejlesztés azonban továbbra is szakadatlanul folytatódik. Sőt, a stúdió dolgozói egy vadonatúj singleplayer projekten is munkálkodnak, erről azonban csak később osztanak meg további részleteket.

A Naughty Dog tehát a hivatalos csatornáin diplomatikus választ adott, mézesmadzagként belengetve egy új single playeres címet is. Az utóbbi mindenképp izgalmas hír, de mielőtt elfelejtenénk, kanyarodjunk vissza a Bloomberghez és Jason Schreier riportjához, az innen érkező infók ugyanis közel sem festenek ilyen rózsásan.

A Bloomberg cikke szerint ugyanis drasztikusan lelassult a multis The Last of Us-játék fejlesztése, miután a készítői (illetve a Sony öltönyösei) elvesztették a bizalmukat a játék hosszabbtávú létjogosultságát és a minőségét illetően. Jelenleg egy meglehetősen alacsony létszámú csapat dolgozik az aktív fejlesztésen, miközben a vállalat újraértékeli a projekt haladási irányát.

Az eredeti The Last of Us Factions multiplayer módjából sarjadó, de a The Last of Us: Part II rendszereire építő spin-off a Sony live service-portfólióját erősítené, a Bloomberg riportja szerint azonban állítólag a vállalat kikérte a Destiny 2-vel hatalmas sikereket elérő Bungie álláspontját is az ügyben, a válasz pedig sorsfordítónak bizonyult. A hírek szerint a témában igen gyakorlott stúdió képviselői megkérdőjelezték azt, hogy a Naughty Dog készülő játéka valóban képes lesz fenntartani a játékosok érdeklődését hosszabb távon. Ezt az álláspontot a SIE felsőbb döntéshozói is komolyan vették, így került jelenleg átértékelésre a projekt sorsa és iránya.

16.
16.
delphijos
#15: Saját bevallása szerint valami gyógyszergyártó cégnél “nem csinál semmit”. Tanár ? Ne viccelj már… ez sértés az egész tanári hivatásnak :)
15.
15.
Sophisticated Karen
#13: +1.

Crytek el se tudja képzelni hogy idegesség nélkül is lehet valamivel nem egyet érteni. Remélem nem rendőr vagy tanár...
14.
14.
crytek
#13: Az hogy te feszült vagy és idegeskedsz a kommentjeim miatt az sajnos nem az én bajom.
13.
13.
delphijos
#12: Ja, hát az elfuserált logikád mentén akkor pl. bullying sincs….Ha minden nap elmondom hogy egy dagadt szarzsák vagy, aki csak púp az emberiség hátán, az is csak “vélemény”, mi ? Végül is a rasszizmus is csak az…. Hát nem. Van olyan véleménnyilvánítás ami káros a közösségre. A tied itt konkrétan trollkodás. Csak a feszültség keltés a célja. Mert konkrétumot megint nem tartalmazott amit írtál….
12.
12.
crytek
#11: Pedig igenis egy vélemény..tudom fáj neked mert látom. De ez a vélemény ilyen ki kell jönni.
11.
11.
delphijos
#9: Te állandóan azzal takarózol hogy amit leírsz az csak “vélemény”. De az hogy ha valami téged nem érdekel, akkor bárcsak ne is lenne, az nem vélemény, hanem igenis szimpla trollkodás.
10.
10.
Sophisticated Karen
#9: Ide is ide fingtál? Te tényleg egy nemzeti ereklye vagy. A semmiről szóló tájékozatlan és igénytelen véleményedet meg tartsd meg magadnak.
9.
9.
crytek
#8: Trollkodás "lényének" azért nézz utána még egyszer.

Ez egy sima vélemény nyilvánítás a részemről. Neked f**ság, nekem pedig a véleményem. Te is minek kommentelsz ennyi erővel szintén f**ságot ugyanúgy nem érdekel engem? Ja várj ugyanazt tesszük hooly jesus mik vannak
8.
8.
delphijos
#1: Tényleg röhej amúgy hogy állandóan háborogsz hogy téged nem értenek meg,meg csak a savazást kapod de persze ide is kommentelned KELLETT mert JOGOD VAN, ráadásul megint f@szságot, mert ugye ami téged nem érdekel, az pusztuljon. Mert ha van, az neked ki tudja milyen kárt okoz. Neked nő sem kell, de a többi normális ember másképp van bekötve. Fogadd el, és legalább néha fogd be a szád, és ne trollkodj oda mindenhova.
7.
7.
Blackhard89
Mi ez a hír? Mekkora a valóság alapja? :D Pl a Gamestar valahogyan egészen máshogy értelmezte Bloomberg szavait. :D
6.
6.
Blackhard89
#1: Jaj mi történt? Lelőtek multiban és ment a hiszti? Biztos mindenki csalt :D:D:D
5.
5.
zoli12i
#3: Az ND mindig jó kis multiplayer módokat rakott össze az Unchartedekben. Potenciál lenne ebben is.
3.
3.
Low Noise
Egy ilyen jó csapatot kár multiplayer fejlesztésére pazarolni.
2.
2.
NathanDrake
#1 Téged is kikéne tiltani az összes közösségi oldalakról, de sajnos nincs az az isten.
1.
1.
crytek
Hála a magasságosnak. Bárcsak a süllyesztőbe kötne ki de sajnos nincs olyan isten
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...