Kamu kérdésekkel zajlott a Diablo IV kérdezz-felelekje

Link másolása
A Diablo IV fejlesztői válaszoltak a rajongók kérdéseire, azonban néhány felhasználó igazán specifikusan érdeklődött a hamarosan megjelenő játékról. Nem véletlen: a kérdéseket nem valódi rajongók küldték.

A Diablo IV fejlesztői nyilvánosságra hoztak egy olyan kérdezz-felelek videót, amiben a rajongók kérdéseire válaszolnak a hamarosan megjelenő akció-RPG-vel kapcsolatban. Az ötlet fantasztikus, azonban a megvalósítás már kevésbé: a Kotaku hírszerkesztő-csapata hívta fel rá a figyelmünket, hogy ezek a kérdések túlságosan is specifikusra, már-már bizarra sikerültek. Nem véletlen, hiszen a kérdezz-felelek kérdéseit gyakorlatilag meghamisították.

Múlt héten jelent meg a videó, amiben a Diablo IV-en dolgozó két vezető fejlesztő: Joseph Piepiora Associate Game Director és John Mueller Art Director szerepel. A Q&A házigazdája a Future Games Show volt, így maga a videó is a rendezvény YouTube-csatornájára került fel. Az előre megírt, komplex kérdések megválaszolása látszólag jól alakult, azonban a Twitteren hamar futótűzként terjedt el a híre.

Az információk, amik a napvilágra kerültek, természetesen érdekesek és hasznosak voltak a videójáték-sorozat rajongói számára, az azonban mégsincs rendjén, hogy egy rajongói Q&A-t nem valódi, beküldött kérdésekből állítottak össze - annak ellenére, hogy ilyenből akadt bőven az összes közösségi médiafelületen. Ehelyett vagy a Future Games Show vagy a Blizzard szervezői kamu accountokról "küldték be" és válogatták össze a kérdések jelentős részét. Erre egyébként a Blizzard-játékok népszerű streamere, Quin69 jött rá először, miközben a szóban forgó videóra reagált a streamje során.

A Diablo IV június 6-án érkezik PC-re és konzolokra. Két remek bétakör és a játékot övező őrületes hype után igen kérdéses, hogy a Blizzardnak miért lehetett szüksége arra, hogy egy ilyen fiaskóval negatív fényt vessen a saját játékára.

11.
11.
delphijos
#9: Az ellenfelek eddig is veled erősödtek, szerintem ez nem újdonság. Hazudnék ha azt mondanám hogy Pro Max Ultra fan vagyok, de én szerettem a D3-at, a sztori kifejezetten élvezetes. Tény hogy az már nem kötött le "évekre", de bennem azért akkor tüske nincs miatta mint sok emberben.
10.
10.
Obi Wan Kenobi
Úgy tűnik már annyira kínai lett a Blizzard a Hong Kong-os kommentelő srác bannolása után, hogy már nem csak cenzúráznak, hanem alákérdeznek is maguknak. Mondjuk ez talán itthon se ismeretlen.
9.
9.
DarkLord
#8: A 3-nál nem nehéz jobbat csinálni :D El volt vele az ember egy ideig nem mondom, hogy nem, de soha nem érezte az ember, hogy valami igazi Diablo feeling áradna belőle. Nem mellesleg a 4. rész bétája után volt bátorságom újra feltelepíteni 1-2 év után a gépemre és ledöbbentett, hogy milyen "gagyi" az egész a 4. rész után. Töröltem is a francba.

A 4. rész nem sikerülhetett rosszul, hisz én is 2 bétát végigtoltam és én is élveztem az egészet. Pár dologtól féltem előre, mivel hardcore-ban nyomom. Az egyik, hogy veled együtt emelkedik, mindig az ellenfelek erössége is és ez soha nem fogja azt biztosítani számodra, hogy te erősebb vagy náluk. Erre az egyik tesztben pont kitértek és megerösítették, hogy kb. olyan 40 feletti szintnél kezdi el érezni az ember, hogy erősebb a szörnyeknél. A másik , ami pont engem a legjobban érdekel a történet, erre pedig már 3 tesztet végignézve is mindenhol a játék leggyengébb elemének mondták. Emelett soha nem szoktam hinni semmilyen teszteknek csak magamnak, mert mindenkinek más a látásmódja egy-egy játékról. Reménykedem, hogy azért a sztori sem lesz gagyi (amúgy az összes rész közül volt olyan, aki simán rámondta, hogy ennek a leggyengébb a sztorija, ez sok jót nem jelent, de majd meglátjuk).
8.
8.
Hab
#4: Én játszottam D4-gyel a bétákban és sokkal jobbnak tűnik, mint a 3. Akik tesztelték a teljes verziót, azok is nagyon pozitívan nyilatkoznak róla. Szóval én úgy gondolom sikerült a blizzardnak egy jó játékot összedobnia.
7.
7.
PapaYeti
Külcsín és a nosztalgia faktor eladja majd milliószámra, de a Blizzard már rég nem az ami volt.
Az új Zelda viszont tényleg szuper ;)
6.
6.
markoci555
az egy dolog amikor szét kell moderálni, mert annyi a negatívan rávilágító kérdés, de csak találtak volna pár normálisabbat... ez nagyon gáz
5.
5.
Chdz
#4: Én nagy D fan vagyok, a 3 is gyűjtőiben van, a D2-t is már megjelenéskor toltam, de viszont kb. 2010-12 óta nagy mélyrepülésben vannak nem csak renoméban, hanem minőségben is. Én is kivárok inkább... Már bennük sem igazán bízok.
4.
4.
hedzsooo
...Az FGS amugy a YT-video alatt mar kituzott a kommentek fele 1 magyarazkodast, allitolag a Blizzard tagjai nem is tudtak elore ezekrol a kerdesekrol, + hogy igazabol kiktol is erkeznek... Nem'tom, szerintem hintsuk csak meg az egeszet soval, aztan csak varjuk ki szepen h milyen is lesz a jatek valojaban a megjelenesekor
3.
3.
hedzsooo
#1: +1 Amugy igen, szerintem is
2.
2.
hedzsooo
En csak annyit mondok, aki teheti, az NE rendelje elo ezt a D4-et sem. Mar a Blizzard is parszor megmutatta, hogy nem erdemlik meg a bizalmat annyira.
1.
1.
Grabowsky30+
Ez elképesztően szánalmas!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...