A Diablo IV június legkelendőbb játéka volt Európában

  • Írta: pandaril
  • 2023. július 20.
  • Biznisz
Link másolása
A lista a múlt havi lemezes és digitális eladások alapján készült, igaz, a legújabb Zelda-játék csak a fizikai példányok számával szerepel rajta, a Nintendo még nem közölte a digitális eladásokat.

A GamesIndustry.biz adatai szerint a júniusi európai eladások 20%-os növekedést mutattak az előző évhez képest, és ez nagyban a Blizzard játékának köszönhető eredmény. Összesen 15.5 millió példányt adtak el digitálisan van fizikai formában, ezen a mennyiségen osztoznak a listában található címek, az első 10 helyezett a következő:

1. Diablo IV
2. Final Fantasy XVI
3. FIFA 23
4. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
5. Grand Theft Auto V
6. F1 23
7. Hogwarts Legacy
8. Red Dead Redemption 2
9. Street Fighter 6
10. Call of Duty: Modern Warfare II (2022)

A Diablo IV PC-n volt a legkelendőbb, az eladott példányok 66%-át teszi ki a platform. A második helyen a PlayStation 5 áll 21%-kal, míg a harmadikon az Xbox Series-konzolok 9%-kal. A Final Fantasy XVI volt a második legkelendőbb játék a hónapban, azonban az eladási számai 24%-kal elmaradnak a 2020-as Final Fantasy VII Remake-étől.

A fenti listát árnyalja, hogy a Nintendo nem közölt adatokat a digitális eladásokról, így nem kizárt, hogy Link legújabb kalandozása akár a harmadik helyre is felkerülhetett volna. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a Diablo IV még így is csak a második helyen szerepel, ha az éves eladásokat nézzük, itt ugyanis még mindig a Hogwarts Legacy vezet.

Hardverek tekintetében úgy a Nintendo Switch (- 2.3%) mint az Xbox Series X/S (- 0.8%) eladási számai visszaestek tavaly júniushoz képest, ellenben a PlayStation 5 továbbra is uralja az Öreg Kontinenst (+ 116%).

Persze, ezeket az adatokat is érdemes fenntartásokkal kezelni, mivel az adatközlő cégek, országok listája egyik esetben sem teljes, például Magyarország csak a digitális játékeladások esetében szerepel adatközlőként, a konzoleladásokat pedig 10 ország adatai alapján állapították meg (igaz, ezek olyan, mint Franciaország, Spanyolország vagy Finnország).

A Diablo sikere nemcsak az eladott játékok darabszámát illetően egetrengető, de pénzügyi értelemben is: A Blizzard legfrissebb jelentése szerint a stúdió fennállása óta most először érték el a nettó 1 milliárd dolláros negyedéves bevételt. A széria negyedik része még a sokak által kritizált, mobilos spinoff számain is lendített.

13.
13.
Doomsayer
Lövésem nincs, mi a bánat az a Diablo 4, de akit érdekel egy igencsak jónak ígérkező ARPG, az erre vessen egy pillantást:

https://store.steampowered.com/app/1067320/Pathogenesis_Overcome/
12.
12.
Doomsayer
#9: Ugyan ez volt a véleményem nekem is először, mármint, hogy sok "modern gamer" az első adandó alkalomnál megcsinálja a műbalhét meg a látványos hisztit. De aztán nagyon minimálisan utána néztem és valahol érthető a para. Természetesen ez nem változtatja meg visszamenőleg az eladott pldányszámot, vagy ilyesmi, de az is biztos, hogy *valamit* azért jelent. Tehát azért az a hozzáállás, hogy "síró babák pocijának a legendája", még ugyan úgy egy iciri-picirit csücskös.

Ha engem kérdezel, akkor egy kommunikációs hiba lehet az egész alapja arról, hogy máshogy képzelik el a játékosok és a szolgáltató, hogy hol kéne most állni a tartalom feldolgozásában a játékosoknak. És akkor fogalmazzunk úgy, hogy nem szerencsésen nyúltak hozzá a játékhoz. Nem ingyenes játék amúgy és nem azok elégedetlenek vele, akik eddig soha nem játszottak vele. Szóval bár a mostani 2.3 illetve 1.9-es meta átlag nem bizonyít semmit, de azt azért bizonyítja, hogy 2.3, illetve 1.9-es a játék. (...)
11.
11.
DarkLord
Metacritic az tényleg az az oldal, ahol direkt lehuznak mindent , főleg olyanok, akik meg sem vették az adott játékot és az fáj nekik, hogy esetleg nincs tört belőle és akkor alap, hogy 1-es osztályzat, még akkor is ha esetleg jó játékról van szó :D

De ez a szezon 1 , brutálisan gyenge cucc, gyakorlatilag annyi az egész, hogy csináld ugyanazt , mint eddig csak nulláról kezdve és hosszabb ideig, mert ugye a fejlődés le van lassítva rendesen és annyi, hogy esnek ezek a szívek, amiket nem tudsz szezon után használni :D Október 17-ig tart ez a szezon, amit már 2 óra után láttam, hogy semmi értelme sok időt beleölni. Azt ígérték lesz valami quest line, erre kb. annyi volt, hogy a felvezető videó és egyszer találkoztál a csókával, aki elmondta, hogy ez van azt kapd be a fszom kb. ... aki ezzel elszórakozik október 17-ig annak gratula :D

A Blizz elszállt magától, hogy végre sikerült csinálni egy jó játékot, ami igaz is! Csak azóta egyre rontanak rajta, mert észrevették, hogy endgame tartalom az nincs a játékban és emiatt, minden trükkhöz folyamodva lassítottak a játékosokon nerfekkel, xp csökkentéssekkel stb. de tartalom gyakorlatilag semmi nem jött most ezzel a szezonnal. A Battle pass meg khm....szerintem bazi gyenge és legtöbben csak, azért kényszerből játszanak, hamár megvették anno, nyerjék ki kínkeserves játékkal az itemeket :D
10.
10.
delphijos
#9: Nem bizonyít semmit, de ez a patch akkor is elég lehangoló ráadásul vérszegény a Season. Ez kizárólag a Battle Pass miatt jött ki most....
9.
9.
sanada
#1: A metacritic semmit nem bizonyít, a síró babák járnak oda általában lepontozni, ha bibis lesz a pocijuk. Amúgy 6100 vélemény egy sok millió példányos eladásnál...
8.
8.
Doomsayer
#7: Magánvélemény, de szerintem jól tetted és helyesen gondoltad. Egy kis idő eltelik és jobb állapotba kerül amúgy is a játék, meg addigra lekoccol sok játékos, aki csak egyszer végigtolni akarta. A lökedék patch-ek és félkész dolgok sem érintik addig az embert és még az is lehet, hogy később valamivel nem csak készebb, de olcsóbb is lesz a játék. Meg ezzel még az is lehet, hogy bekerül hamar Game Pass-be (hát meg az is lehet, hogy nem), de minden esetre olyan szinten rengeteg és temérdek nagyon jó játék van mindenféle platformon, hogy nagyjából nem is érdemes megvenni ezeket a 2023 színvonalú játékokat. Idén talán csak a Zelda és a rezident gonosz 4 éri meg a vásárlást, de ez utóbbi meg izé ezer éves 8-adik kiadás. Na de legalább működik. A többinek szerintem is jót tesz a várás és nem kivétel ez alól a dió 4 sem.
7.
7.
hedzsooo
#5: ...Amugy ezzel csak egyeterteni tudok. Marmint h teljesen zsakbamacska h kit fog jobban a szerver kidobalni, v. be sem engedni. Vagy csak laggolni esetleg akcio kozben... Ez igy kb. nekem is teljesen elvette ettol a jatektol a kedvem, illetve jegeltem. Mert amugy ismet csak igen, egyet kell ertsek abban is, h a Diablo 3 startja is elegge nagy csalodas volt, ott anno en is beleestem abba a hibaba hogy jatszottam volna a megjelenese napjatol... :)))

Amugy ha offline, DRM-mentesen lehetne kapni, pl. GOG-os verziot, akkor valoszinu akkor nekem is meglenne mar de igy inkabb egyenlore kihagyosnak veltem. Pedig valoban jobban nez ki a Diablo 3-nal, meg a sztori is amennyit neztem/olvastam belole itt sokkal jobb, jobban hozza a hangulatot. De nekem ilyen technikai malorokhoz nincsen turelmem/idom mar, amiket a no offline mod/online only, + a Blizzard szerencsetlenkedesenek a kozos hozadeka.
6.
6.
xanatos0911
#5: Ki volt írva, hogy ma maintenance van, ezért nem garantálják a zökkenőmentes játékot. Egyetértek veled abban, hogy pl. tré, hogy eleve állandó internetkapcsolat kell a játékhoz, viszont nekem elővételben (június 2.) és a későbbi hetekben sem volt problémám a belépéssel, egy-egy lag benézett, de nem volt semmi kibírhatatlan dolog.
5.
5.
gegory
-képtelenek felmérni mekkora szerver kapacitás kell egy ilyen nagy játékhoz ha már kötelező az folyamatos internet kapcsolat?!?
-4 órán át nem tudtam belépni.
- Mikor végre neki indulok, egyes helyszínek közt láthatatlan falakba ütköztem és nem enged tovább.
-és ezért a szarért én kifizettem 24 ezer és csak magamra lehetek mérges mert én vagyok a hülye mert 10 éve is hasonlóan szarul indult a D3.
4.
4.
xanatos0911
#2: - Fixed an issue where players were playing Diablo 4.

- Fixed an issue where Baldurs Gate 3 pre-sales were too low.
3.
3.
hedzsooo
Amugy a maga kat.-ban biztosan nem lett rossz annyira ez a 4. resze de mivel iden jon a BG3 teljes kiadasa, + a Starfield is, reszemrol meg az olvasgatos Action-RPG jobban bejon, mint a folyamatosan klikkelgetos hack'n'slas Action-RPG, igy a D4 most kimarad nalam. :)
2.
2.
DarkLord
#1: Valahol olvastam egy jó kommentet.

Az új patch rejtett adalékai.:

- 50 %-al csökkenti a játékosbázist és 75%-al csökkenti a szezon 1 iránti érdeklődést :D Végülis van benne valami válasznak jött rá valakitől, hogy még ezt is nerfelni fogják :D
1.
1.
Doomsayer
Itt az új patch notes:

https://www.reddit.com/r/Asmongold/comments/154mj3z/d4_patch/

Pár órája még 4 körül volt Metacritic-en, most már csak 2.8 gépen, de PS5-ön 2.4 csak. Jól sikerült a patch... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...