Az EA eltávolította a korábbi FIFA-játékokat a digitális boltokból

  • Írta: zoenn
  • 2023. szeptember 27.
  • Gyászhír
Link másolása
Pár nappal az EA Sports FC 24 megjelenése előtt az EA masszív tisztogatásba kezdett a digitális boltokban: többé már nem lehet megvásárolni a korábbi évek FIFA-játékait. Egy közel 30 éves történet ért véget.

Alighanem a nap legmegosztóbb híréről van szó, hiszen az EA minden figyelmeztetés nélkül az összes FIFA-játékot törölte a digitális áruházak kínálatából. Ha ezután az elmúlt évek focis címeit szeretnéd megkaparintani, akkor egy használt lemezes verzióba kell beruháznod.

A FIFA 14-től a FIFA 23-ig terjed az eltávolított focis címek listája, amit először MauroNL3 nevű X-felhasználó szúrta ki. Az állítás igaznak bizonyult: a PlayStation Store-ban kizárólag az EA Sports FC 24-et lehet megvásárolni, a FIFA-játékokat nem listázza a bolt. Ugyanez a helyzet Xboxon is, noha a Game Pass-ben szereplő focis anyagok ugyan megjelentek, de nem lehet a Play-gombra kattintani.

A Steamen pedig egy közlemény fogadja a játékosokat: "A kiadó kérésére az EA Sports FIFA 23 nem szerepel a Steam áruházában, nem is fog megjelenni a kereséskor.". Egyedül az EA Play listázza a FIFA-címeket egyelőre.

Nem világos, hogy az EA pontosan mikor döntött a törlés mellett, de nem lehet véletlen, hogy közvetlenül az EA Sports FC 24 küszöbön álló megjelenése előtt történik mindez . A kiadó tavaly, több mint 30 éves együttműködés után szakított a FIFA márkával.

3.
3.
Sakee
#2: De kemény vagy . De te árulnád azt tovább miből már nem úgy vagy nincs bevételed? Üdv a kapitalizmusban. Látni mennyire értesz hozzá.
2.
2.
Spazz Maticus
#1: Lehet hogy igy van, akkor oké, de ha nem, remélem jó nagyot buknak a 24-el...
1.
1.
delphijos
Élek a gyanúperrel hogy a lejárt licensz miatt volt szükség erre, és ez most nem az EA genyósága, nem volt más választásuk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...