Letartóztatták az óriási Capcom-szivárgásért felelős hackercsoportot

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. október 24.
  • Bejelentés
Link másolása
Közel három évvel azután, hogy a Capcom egy hatalmas szivárgás áldozatává vált, nemzetközi bűnüldöző szervek végre elfogták a felelős hackercsoportot.

Már szinte nem is emlékszünk a Capcomot érintő óriási szivárgásokra, azonban a legnagyobb meglepetésünkre három év után sikerült pontot tenni a történet a végére. Az incidens során megszámlálhatatlan játékos, felhasználó személyes adatai kerültek veszélybe és idő előtt lelepleződött két videójáték is, a Street Fighter 6 és a Resident Evil 4 remake-je. 

A European Union Agency for Law Enforcement Cooperation azonban ezidáig azon munkálkodott, hogy megtalálja a tettest és végül sikerrel is járt! A Ragnar Locker névre keresztelt hackercsoport tört a Capcom életére és most végre meg is fizetnek a tetteikért. Az IGN forrásai szerint összesen 11 ország dolgozott együtt, hogy felgöngyölítsék ezt az ügyet. "Ez a nyomozás azt mutatja, hogy ismét a nemzetközi együttműködés a kulcs a kibertámadások felszámolásához." - nyilatkozta Edvardas Šileris, az Europol Európai Kiberbűnözési Központjának vezetője. 

1.
1.
Extol
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...