Frissítve: A Microsofthoz igazolt az OpenAI alapítója

  • Írta: pandaril
  • 2023. november 22.
  • Biznisz
Link másolása
A cégtől a múlt héten elbocsájtott vezérigazgatót már a mai nappal tárt karokkal várta a redmondi cég, a platform alapítója is Microsoftnál építi tovább a karrierjét.

Satya Nadella X-en jelentette be, hogy a partnercégként kezelt OpenAI egyik alapítója, Greg Brockman és a cég vezérigazgatója, Sam Altman is csatlakozik a Microsofthoz, ahol egy új A.I.-val foglalkozó kutatócsoport vezetését láthatják majd el. Altmant még pénteken menesztették posztjáról, ugyanis az igazgatótanács már nem bízott vezetői képességeiben. Érdekesség, hogy elbocsájtását követően azonnal megindultak a tárgyalások az OpenAI és Altman között, hogy visszakerüljön a cég élére, azonban egyrészt ezek a tárgyalások zátonyra futottak, másrészt a Microsoft vélhetően jobb ajánlatot adott. Az OpenAI vezetői székét ideiglenesen Emmett Shear, a Twitch korábbi CEO-ja foglalja majd el.

A két cég kapcsolata nem új keletű, a Microsoft mesterséges intelligenciát használó fejlesztései nagyban építenek az OpenAI technológiájára, illetve az OpenAI vállalati rendszerei is az Azure-ra és a Microsoft felhőtechnológiájára támaszkodnak. Becslések szerint nagyjából 10 milliárd dollárt fektetett eddig a Microsoft a mesterséges intelligenciával foglalkozó cégbe, és Nadella posztja szerint továbbra is megmarad a partneri együttműködés a két cég között. Az OpenAI-ra amúgy is rá jár a rúd, mivel több ismert személy is perelni kezdte a céget.

Update! Tudtuk, hogy száz százalékosan nincs még semmi kőbe vésve, ma reggel azonban az OpenAI közleményt adott ki, melyben bejelentették, hogy egyezségre Sam Altmannel, aki így mégis a vállalat vezérigazgatója marad, vagyis mégsem igazol át a Microsofthoz. 

2.
2.
Extol
Ha Sam Altman ennyire aggódik az MI miatt miért igazolt át a legnagyobb adathalász céghez? Ők már bizonyítottan visszaélnek a szoftvereikkel.
Azon sem lepődnék meg ha ezt előre eltervezte volna.
1.
1.
delphijos
Lehet valami nagy disznóség van a háttérben, és csináltak egy cover up sztorit. ( Wag the dog ) :)

Ja, itt is kimaradt egy szó: "hogy egyezségre Sam Altmannel"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...