Xbox 360 Premium - HDMI támogatással!

  • Írta: Daks
  • 2007. augusztus 9.
  • Hardver
Link másolása
A Microsoft bejelentette, hogy a nagy árzuhanásra készülő első Xbox 360 Premium szállítmányok már HDMI csatlakozóval érkeztek az amerikai boltokba.
A Microsoft bejelentette, hogy a nagy árzuhanásra készülő első Xbox 360 Premium szállítmányok már HDMI csatlakozóval érkeztek az amerikai boltokba.

Eddig csak az Elite és a Halo 3 Limited Edition kiadások kaptak HDMI támogatást, ám a redmondiak tegnap hivatalosan is megerősítették, hogy már a legújabb Premium csomagokat is ilyennel látták el. Tegnaptól hivatalosan is 50 dollárral olcsóbban kapható az Xbox 360 Premium, sőt az Egyesült Államokban már hozzá lehet jutni az első HDMI-s kiadásokhoz. Az árzuhanás hamarosan elér Európába is, hasonlóan a (hajszálnyival) szebb képminőséget nyújtó HDMI-s Premium-okhoz.
51.
51.
DerMedve
Beszarás... már ez a szar is fejlődik (lassan talán eljut arra a szintre hogy játszani is lehet vele). Csak nehogy eltörjenek a lábai
50.
50.
air 2
49.
49.
Glek
Húúú kezd PS3 topic fílingje lenni ennek a cikk-nek (legalábbis a kommenteknek)

Már hogyne férne rá DVD-re egy HD film? :D Lazán... :P



user1: "Azt egyébként még mindig kétlem hogy egy becsületes konzolos, és egy becsületes pc -s költségei között túl nagy űr tátongana" Egy érdekes kérdésre nem válaszoltál :D Mennyit is fizetsz te az OP rendszeredért? :)



Ez az getto333 kemééény vagy!!! MOND MEG A TUTIT!!! XD XD

t.roli: mert getto333 nem tök ugyan olyan mint Gyurka? :P
48.
48.
t.roli
tényleg. gyurka apja véletlen nem Gates? Mert akkor nagy mosolygós ledekkel üdvözlöm az apukáját
47.
47.
t.roli
amit mondtam nem rasszizmusból mondtam. bocsánat ha valakit megbántottam. (remélem ezen fejezeten már túlvagyunk)



az xbox gayurkának való...
46.
46.
user1
t.roli:

"nem vok rasszista"

+

"szted amerikában a niggerek pc-znek?"

:)



"dvd re nem fér fel egy hd film"

Ez igaz. De nem is állítottam az ellenkezőjét.



"havonta ad ki a microsoft egy új oxot és ez már..."

Ebben egyet értünk. Úgy fogalmaznék hogy ha most konzolt akarnék venni, biztos nem az xbox360 lenne a neve.....
45.
45.
t.roli
nem vok rasszista

dvd re nem fér fel egy hd film

a többit hagyjuk. az a lényeg, h havonta ad ki a microsoft egy új oxot és ez már...
44.
44.
user1
t.roli:

"konzol is jó valamire..."



Persze hogy jó valamire.... De nem ennyiért. Ezt a mosott képes dolgot meg nem igazán értem. A bd lemezeken h264 -es kódolással kerülnek a filmek. Ez az eljárás pedig nem mai találmány, a megfelelő felbontást, a codec már évek óta tudja. Persze ahhoz hogy ez megfelelő képet adjon nyilván szükség van a tökéletes forrásanyagra is, de ettől még teljesen mindegy hogy bd lemezen van a kép, vagy a hdd -n. Tudod ez olyan mint a dvd, és az mpeg2. Remélem ezt nem kell elmagyaráznom neked.



Amúgy nem tudtam hogy rasszista vagy t.roli..:)

Én nem vagyok az. Csak a cigánysággal van bajom, pontosabban azok magyarországon élő populációjával, akik nem tudnak fürdeni, beszélni, és nem szeretnek dolgozni, és akiknek a nevéhez a legtöbb bűncselekmény köthető. (jó, jó tudom ez majdnem az összes, de mégsem mind. A maradék létezésére pedig nincs bizonyíték...:))



Az pedig hogy amerikában mivel játszanak, nem válasz a kérdésemre.
43.
43.
t.roli
nálunk és keletebb európa az más kérdés. szted amerikában a niggerek pc-znek? ÉGŐ AZZAL JÁTSZANI. Bocsánat h amerikával példálózok, mert nem szeretem őket, de az náluk kocka, és gépbolond aki,pc-n tolja a játékokat. mindegyik psezik és boxozik. a másik. ha neked a tű éles képnél jobb egy mosott kép, akkor ne legyen blurayed. minek? és a minőséget hol árulják 60 000 ért? ez nem tv shop! Örűlnék ha 60 lenne a ps3 de már ezt sem tartom drágának a tudásához képest. játsz pc-n igazából a te szocproblémád, ha nem veszed észre, h a konzol is jó valamire...
41.
41.
user1
Amúgy ha ojan drága a pc akkor szerinted miért van az hogy az olyan helyeken mint ukrajna a pc játékosok vannak többségben? Ott mindenki warez -ol, mert nincs annyi pénze az átlag embernek hogy ne azt tegye, függetlenül attól hogy milyen gépen játszik. Akkor miért pc orientált a nép arrafelé?
40.
40.
user1
Azt egyébként még mindig kétlem hogy egy becsületes konzolos, és egy becsületes pc -s költségei között túl nagy űr tátongana, főként a konzol programok jogdíjai miatt.



Azt pedig sosem mondtam én sem hogy a ps2 ne lenne jó vétel. Most, amikor ilyen olcsó, kifejlett végleges változat, és van rá egy millió játék, valóban jó vétel lehet.



De egy xbox360 egyáltalán nem éri meg a pénzt. Legfőképpen a microsoft üzletpolitikájának, illetve a kis doboz csapnivaló minőségi adatai miatt. Pár havonta új változat jön ki, aminek értéke van az nem alaptartozék, (ergo a játékgyártók sem alapoznak rá) fizetős online szolgáltatás, karcolásokat okozó lézerfejek, leszakadó ic -k. Csak a baj van vele.



A ps3 -al a legnagyobb baj a magas ár. Ha kb 60 000 ft lenne, akkor megérné. Tudom tudom, drága az előállítása, de akármilyen extra is kerül bele, ez akkor is csak játékgép. Nem több, nem kevesebb. Egy játékgép pedig nem ér 100 000 ft -ot, mindegy mi van benne.



Ami a régi kártyádat illeti. Amikor a ps2 megjelent, akkor is ilyenmarhaságokat terjesztettek mint te most. A pc -s játékipar mégsem szűnt meg. Egy - két évre rá, az átlag pc -k is vitték azokat a játékokat, és attól fogva a mai napig az összes ps2 -re és pc -re megjelent programot. Ami változott, az csak az új konzoloknak köszönhető. Sok sok évig kihúztam anno egy geforce 2 -vel, és egy p3 700 mhz -s cpu -val, és mindennel játszottam akkoriban még. Ma már szinte semmivel, de úgy gondolom hogy aki most geforce 8800gt -t vesz, az átlépte az aktuális konzol határt. És innentől máris nem olyan drága a fejlesztés még akkor sem, ha valaki csak játszana, ami rám abszolute nem igaz. A példa kedvéért elárulom hogy a vga -m már egy éve megvan, még van rá két év garanciám, és a cseréje nekem 10 000 ft -ba került. Ha nem tudom eladni a régit, 30 000 -ből akkor is megúsztam volna, de akkor lehet hogy nem veszek új vga -t, mivel az előzővel (ismerem az új tulajt) mai napig lehet játszani, pedig az már több mint 2 éves, és van rá garancia is. Ezt a ksi összeget te jogdíj címen ugyanúgy kifizeted egy ps3 esetén, mivel azt még nem igazán lehet nagyüzemben törni. Az más kérdés hogy chip -elt ps2 -t pofon egyszerű találni manapság. Az sem számít hogy van bd a ps3 -ban. Kit érdekel? Hd felbontást már két évvel ezelőtt is el lehetett érni a megfeleő codec -el, bd lemezek pedig még nem terjedtek el. Ha elfognak (HA elfognak, mert akár a hddvd is lehet a nyerő) akkor veszek majd írót, ami addigra már megfeleően olcsó lesz. Akkor miért is érné meg a ps3? De nem számít. Az hogy én inkább vásárolok pc alkatrészeket mint egy vacak konzolt ami előtt hetente kb 2 órát töltenék, te még nyugottan játszadozhatsz rajta.
39.
39.
user1
Ezt a témát velem már leharcoltad egyszer, bár akkor nem voltam bejelentkezve, így talán nem emlékszel rá. Ezért most nem is válaszolnék mindenre újra, inkább csak annyit írok hogy a laptop bizony nem mindenkinek jó. Nekem pl nem. Miért agjam fel a teljesítményt, ha egyszer nem akarom hurcolni a gépem? Hova vigyem? Minek? Én nem vagyok világjáró üzletember. Nem akarok egy kis dobozt ütögetni. Ugyanazon névleges teljesítmény mellett egy mobil vacak sokkal gyengébb. Ha meg arra nem jó amire kell miért vegyem meg dupla áron?
38.
38.
t.roli
Sztem, nemsoká hülye lesz az az ember, aki ASZTALI PC-t vesz!! Nincs jövője. Ha annyira a multifunkció rengetegébe akarsz kerűlni, akkor dolgozz laptopon. Viheted akárhova, és többet ér mint az asztal alatti vacak, amibe folyton csak pénzt fektetsz, és csak akkor tartja akorát. a konzol legalább tartja a szintet. a pc ha nem teszel bele pénzt nem. most vettem én is 7600 gt-t nem érzem magam hülyének attól, h én még sztem a ps2 őmet. PDA val mászkálok mindenhova, és nem csak winfost dok telepíteni a gépre, hanem Nerót is. biza. (de az is olyan h a ps játékokat cvseszik kiírni...) És ha most vennék 1 ps3 mat,csak azért h gta 4 enék, megvetnél? mert én csak röhögnék. sajnálom h jogsirsa kell a pénz és nincs ps3 omra fedezetem.



Tömeges hülyeség amit írtál. Nézzd. én rengeteget játszok pc-n és kkonzolon egyaránt. ps2 azért megy ki a képből mert már öreg. haladni kell a korral nincs mese. de ti sem a c64 etekkel játszatok és nem hiszem h ez a 3. gépetek lenne.



következő, ugyancsak az előzőhöz. Amit a videókártya gyártók csinálnak az nem lehúzás? Tévednék? az ATI 9600 osomon (128mb) szebb volt a half life 2 és kevésbé szaggatott mint a gforce 7600gt (256mb). Ez is az, h a kártyagyártók, olyan programozási ttkokat mondanak el a készítőknek, amitől többet tud a kártyájuk(ez is üzlet, válassz akkor melyik kártya kell, vagy vegyél mindeketőt, ha full élényt akarsz. a half life mellékesen atis



Miért va az, h a csoda szép hl2őm simán futott a régi kártyámon, a ghost recon meg olyan rona volt, h már rondább nem is lehetne, 640*480, semmi bekapcsolva, és a FÁN KOCKÁK LÓGTAK. Ha ez nem arra búzditás, h vegyél új videókártyát, akkor mi az??? Mert nem hiszem h azt a bűnronda valamit, ne bírta volna el a gépem. látótávolság 0. mégis szaggat mint az állat.



következő. ezt meg is mondták, ha hiába tudná a kártyád, egy kis odafigyeléssel a legújabb dolgokat, nem fogjuk engedni h fusson a gépeden, mert vegyél új kártyát mert nekünk kártyagyártóknak ez a pénz (ez nem így hangzott el, és nem is kártyagyártó mondta, még mielött belekötnétek) És ez az igazság.tényleg ezt csinálják. Tomb Raider Legend next gen efekt nélkül simán ment a 9600 on. és még is egy kető hülye játék miatt képtelen voltam kártyát váltani. ez a dx 10 és kettő valakinek üzlet. Mert ez sem más csak üzlet. Lássd Microsoft, és lássd kártyagyártók (egy kutya az összes). VÉtózzatok meg ha nem igaz. a vistán megy csak? lefoglalja a gépem teljesítményének felét! EMBEREK! És ha ez nem ráerőltetés akkor mi. Egyetértek john Carmackkal: http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20070808-a-doom-alkotojanak-nem-kell-a-vista-grafikus-platformja.html

És míg kártyát, h a korral haladj évente veszel, a konzolt meg elég 3-5 évente. Akkor ki a hülye? Mert egy pc ha csak dolgozni akarsz rajta, mert olyan multifunkciós csodakütyü, abból kapsz rendeset 100 000 ft ért. És ahoz nem kell bele egy 8800 h cd-t írj vagy mp3 mat rippelj. totál alap gép is elég egy normál játszani nem akaró embernek. aki játszani is akar, nem kell eldobni a a HIPERULTRAGIGAMEGAMULTIFUNKCIÓS CSODAPCJÉT! Ezt kéne megérteni: Konzolom van, nem vok hülye, csak játszanék és van eszem h a pénzem ekkor jóba fektetem, de megmarad a pc-m, tudok filmet írni, netán valami szépvideót nézni, nem kell videókártyát vennem, ezáltal marad pénzem, ha a konzolom mellé a jó játékot megvegyem. Nem kell bill gatest szidni, ha a dx 10 et nem képes xp-re kiadni. nem kell a gép elött görnyednem ha játszanék, de ha codoznék, arra elég egy gyengébb videókártya, aminek nincs olyan nagy ára, és akkor megint ott tartok, ha jó játékkal játszani akarok, leűlök a tv elé játszani, vagy mosztmár netezni, msneznii, véletlen tényleg csak tv-zni. ha valakinek a kényelem nem számít, hanem inkább gépelött kockúl, mert ő olyan űberprofi, h a gépet bebírja kapcsolni. veszi inkább az új kártyát a gépbe, ad egy kisebb vagyont érte, nem h venne egy mindenttudó ps3 mat, vagy egy szép pirosan világító xboxtárgyat. nem ő inkább a gépeelött kockúl, mert konok és nem érti, h a az asztali pc drága, és akkor a jó játéknak rajta megint csak megvan az ára. Na de ez mind1. ha valaki fejlődni akar és munkára kellene neki a gép, sztem éppelmélyűbbekeknek már nem asztali pc a TOP, hanem a LAPTOP.



Nem tok progreamozni. ide kérek egy x et. nem vok túl jó excelben. nem tudok összerakni processzórt. sőt. még vírust sem tudok írni, és még cracket sem tudok csinálni. borzalmas. ebből állna egy gép? Nekem mindoig is azért kellett gép, mert sokat, tud, érdekel a világa, és úgy maga a számítógép, a programok a játékok, egyszóval nagyjából minden. ÉN SEM TUDNÉK MEGLENNI A GÉPEM NÉLŰL, HIÁBA LENNE MELLETTEM EGY PS3. CSODÁLOM A PS3 mat, Nagy vágyam h legyen egy. de akkor is kell mellé egy gép, és aki ideír annak ez megadatott. De attól. még mindig fennáll az a tény, amitén már réég beismertem. ha játszani akarsz, és van eszed, nem videókűrtyára, hanem konzolra gyűjtesz. Nagyon jól elfér a kettő egymás mellett. persze lehet mindenkinek elég egy is, de ha már van alapból egy géped, és CSAK JÁTÉK MIATT FEJLSZTENÉD(mert az új word el megy a 9600 oson is és az 15 e sincs az a kártya), akkor ostobaság újabb és újjabb (méregdrága, met ha hozzájutsz olcsón...) kártyát venned. egy 8800 árából veszek egy ps3 mat oszt csókolom. megérné h egy év múlva már azon töröd a fejed, melyik kártyát vedd meg. ez pazarlás. a konzolt megveszed(és jobb estben, nem kell lecserélned. bár ez a hülye ms politika pont ennek ellenpéldája.), osz jó éjt. nincs az h megkelenik egy game és akkor vajon elfute. ps2 ből is azt kihazoták, ami már szinte lehetelen volt. a gt4 et. cmég mndig a legjobb autószimulátor állítom. nagyon szép bár már nem a legszebb. de panaszra nincs ok mert a ps2 a korához képest elég jól tartotta magát. kérdem én. kinek hány éves a gépe? mert lehet egy 8 éves géppel még erre az oldalra sem tudna már fellépni. vagy nem könnyen. a ps2 már 8 éves és ezt láthatjuk tőle. lassan 2 éves a játék úgy nézzétek, és a 8 éves gépetek max a második vidóra képes. de azért no komment, beszéljenek-e képek:



http://www.gamekapocs.hu/hir/2137/Gran+Turismo+4+video+hegyek


http://www.youtube.com/watch?v=VRHrwo_wA3U
37.
37.
hopcsiri
Usrer 1:Sosem temettem a pc játékot, hiszen én is játszom rajta. Meg aztán a kezdeti " konzolpower" a fix hardver miatt úgyis elolvad.

A Pc-k mindig utolérik, majd le is hagyják a konzolokat.A játékokat is csúcsPC-ken fejlesztik. Én a" csak játékra" a konzolt olcsóbbnak tartom, saját tapasztalatim alapján. A többiekben egyetértünk.

Üdv!
36.
36.
user1
A pontatlanság elkerülése végett hozzátenném hogy a filmek ma is képesek arra hogy kiszakítsanak a valóságból, de az értelemszerűen csak a film végéig, illetve ha igazán nagy dolgot lát az ember akkor egy kicsit tovább tarthat.......
35.
35.
user1
Azért én ebben az évben is kaptam egy pár fantasztikus játékot a csúcsnak nem éppen mondható pc -mre, amik tökéletesen futottak. A supreme commander pl annyira megtetszett, hogy hosszú idő óta először fordult elő velem hogy 10 - 12 órát játszottam úgy, hogy észre sem vettem. A külvilág megszűnt létezni erre az időre. Legutóbb ilyet 2002 -ben éreztem, a silent hill 2 alatt, azelőtt pedig a c64 -es kedvencem, a newcommer kötött le ennyi időre. (persze volt egy két jobb kaland játék is ezidő alatt) Emlékszem a pc -t már az első playstation megjelenése óta temetik...:)
34.
34.
user1
hopcsiri:

Csupán annyival egészíteném ki a leírtakat, hogy a "De ha valaki top játékokkal akar játszani" mondatod a pc esetében hullámzó tendenciákat mutat, hiszen egy egy új konzol generáció felbukkanása alkalmával még átlagnál erősebb pc kell a játékok futtatásához, ám 1 - 2 év alatt mondhatni fordul a kocka, mivel egy átlag teljesítményű rendszer is elegendővé válik addigra az összes játékhoz. Ez a helyzet kb az adott konzol sorozat élettartamának végéig tart, amikur a ciklus kezdődik előről. Jellemzően az ilyen kezdeti időszakokban szokott terjengeni a konzol pártiak kedvenc jelmondata is, "a pc -s játékok kihalnak". Ennél butább emberek azt is ki szokták jelenteni hogy "a pc eltűnik a piacról"....:) Mintha csak egy játékgép volna. Úgy gondolom most is egy ilyen ciklus eleji helyzetben vagyunk.
33.
33.
hopcsiri
Én értem te mire gondolsz, a Pc egy multifunkciós eszköz, nem csak játékra, hanem sokkal többre. Tudom én is használom. Sokan jobban élvezik egy saját gép tervezését, építését mint magát a játékot, miközben követik a technikai újdonságokat is. Nyilván ez egy sokkal összetetebb, bizonyos hozzáértést is megkövetelő feladat. Ezt én el is ismerem. De ha valaki top játékokkal akar játszani, top minőségben, az zsebbe nyúlós, ennek ellenére úgy is fejleszt, hiszen a géppel mást is csinál./ pl multimédia / De aki csak játszik, annak szerintem olcsóbb a konzol. Ja és a Pc-nek is meg kell venni a játékot 4-6000-ért. Az alternativ megoldást nem említem, de az is működik mindkét részről.
32.
32.
air 2
32 "illetve akik egyre butábbak, és egyre kevésbé értenek a bármihez is, nemhogy az informatikához".Én azért veszek új konzolt, mert szeretek játszani,meg nem győzöm a PC-be beleölni a PÉNZT!

" olcsó az alapgép, akkor senki nem törődik a többivel."Hagy kérdezzem már meg, te mennyit fizettél az oprendszeredért?
31.
31.
user1
Mr.BEAN:

ps3 -ra is ugyanolyan drága a játék, ez így van. Az árakkal kapcsolatos (mellék) vita a pc -ről szólt. Én ugyanis azt mondtam hogy a játékonkénti 4 - 6 000 ft -ok bőven fedezik a két évenkénti bővítéseket, amik játék nélkül is szükségessé válhatnak felhasználási területtől függően. Legutóbbi ilyen bővítésem egy geforce7600gt beszerzése volt tavaly, amire az előző kártya eladása után kb 10 000 ft -ot kellett költenem. Persze a konzol térnyerése nem csak a költségeken áll, vagy bukik. Vannak más tényezők is, pl hogy manapság mindenki azt hiszi hogy ért a számítógéphez mert fel tud telepíteni egy windows -t, aztán persze rájün hogy ennyire nem egyszerű az élet, majd saját alkalmatlanságából fakadó hibákat meg sem próbálja megoldani, hanem inkább újratelepít mindent...:) Aztán kijelenti hogy a pc vacak, és vesz egy konzolt, amibe csak belecuppantja a lemezt, és örül hogy a tv előtt autóversenyezhet. Vannak még azok is, akik soha nem is akartak számítógéppel foglalkozni, de a játék érdekli őket. Ők is inkább konzoloznak. Egy generációváltásnak lehetünk tanúi. Mi, akik c64 -el kezdtük az informatikát, természetszerűen inkább a pc -s játékok felé fejlődtünk, és az ipar is ezt szolgálta ki. Most hogy jön az új generáció, akiket már megbolondított az ipar a szép grafikus effektekkel, és a relative olcsó alapgépekkel, illetve akik egyre butábbak, és egyre kevésbé értenek a bármihez is, nemhogy az informatikához, teret hódítanak az egyszerű felépítésű, és kezelésű elektronikai berendezések. És az álca működik. Ha olcsó az alapgép, akkor senki nem törődik a többivel. Ha pedig már megvan, arra vezetnek az orrotoknál fogva amerre akarnak. Az xbox a legjobb példa erre.
30.
30.
user1
hopcsiri:

Ez így, ebben a formában egyáltalán nem igaz. De most nem is ez a téma, inkább nem veszem össze veled. Ha te konzolozni akarsz, akkor tedd azt...
29.
29.
t.roli
aki játszani akar az konzolozzon. aki meg mást is, az rakjon össze egy olcsó gépet az annűál értékesebb és jobb konzolja mellé:) vagy hagyja meg a régi gépét és konzolozzon
28.
28.
hopcsiri
A MS nagyon megtolja ezt az évet, tudják hogy jövőre nehezebb dolguk lesz. A Sony csak vár és vár de mire?. A PC-n a legdrágább a játék a világon/ talán a casinóban ezért mégdrágább/. Ezért veszik milliók a konzolokat, és ezért fordult oda a játékipar is. Én is ezért váltottam.
27.
27.
Mr.BEAN
na mostmár megvolt a box, ps3-ra mennyi egy játék?????
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...