BioShock - amikor a PC és az X360 összecsap

Link másolása
Egy igen érdekes videó került ki a hamarosan boltokba kerülő BioShock-ból. A rövid kis filmből kiderülhet, hogy a PC-s vagy talán az Xbox 360-as verzió-e a szebb.
Egy igen érdekes videó került ki a hamarosan boltokba kerülő BioShock-ból. A rövid kis filmből kiderülhet, hogy a PC-s vagy talán az Xbox 360-as verzió-e a szebb.



Most, hogy megjelent nemrég a BioShock demója PC-re is, a megfelelő konfiggal rendelkező PC-tulajok megcsodálhatták a BioShock döbbenetes grafikáját. De vajon melyik a szebb: a PC-s vagy az Xbox 360-as verzió? A videóból kiderül...
60.
60.
Sam Fisher
Szeva.

Srácok ha játék kozben azt irja ki h valami memoria hiba van de csak max grafon mellesleg 1Gb memória van a gépembe akk az lehetseges h 2Gb kéné(ami az ajánlott)leccives irjatok vissza mert akk jövöhéten veszek bele meg 1Gb memóriát.Elöre is koszi.

59.
59.
Gamelord
WWW.gamelord.fw.hu , tölcsd le a bioshock-ot torrenten. az oldal még készül , és még elég szar. de majd király lesz!
58.
58.
t.roli
egy csomó komment nem is erről szólt... amúgy biztosan vannak, akiket érdekelt, mondjuk úgy majdnem mindegyik embert, aki megnézte ezt a videót...
57.
57.
LonGleY
A videótól kezdve a híradáson át az utolsó kommentig (beleértve az enyémet is) oly felesleges. Ki a f-t érdekel, hogy mik a minimális különbségek..
56.
56.
t.roli
az xbox már nem konzol, hanem egy olyan valami amit folyton tuningolni kell, h életben maradjon (szó szerint mert hűtés tuning nélkűl elöbb v utóbb meghal...
55.
55.
user1
A konzol háborúból viszont szerintem előbb utóbb a ps3 kerül majd ki győztesen. A microsoft ugyanis épp készül lerombolni azt, amit az 1 év előnyével felépített. Meglátjuk meddig tudnak játszani a játékosok idegeivel...
54.
54.
user1
NALIAC:

Az alkatrész cserélgetés miatt ne aggódj. Ez csak addig probléma, amíg viszonylag újnak mondhatóak a konzolok. Szerintem legkésőbb a következő generációs cpu -k (kb fél év múlva esedékes) elterjedése már végetvet a jelenlegi helyzetnek, és megint élvezhetik a pc -s játékosok is hogy hosszú ideig használnak egy adott hardware eszközt.

Ami engem illet én most sem panaszkodom. Az egyik legfejlettebb grafikus motorral szerelt játék elmegy a 7600gt -mel. Gondoljatok csak bele. Ez nem egy csúcs kártya, és mégis elviszi az ut 3 -as engine -t. Ha most vásárolnék közép kategóriás vga -t, annak meg sem kottyanna még ennyire sem. Márpedig ez az engine nem két évig lesz a piacon, és vélhetően nagyon sok játék készül majd rá.

Tehát szerintem csupán a szokásos riogatásról van szó. A sony és a microsoft akkora media hisztériát csapott hogy mindenki rohanjon konzolt venni, hogy olyanok is megtették, akik alapvetően pc játékosok. De ez nem jelenti ám a pc játékok halálát. Mégcsak azt sem lehet mondani hogy ne volna igazán erős játék felhozatal. Főleg most hogy a nagy dirrel durral exclusive címnek bejelentett programok sorban vándorolnak át pc -re... Vélhetően eredetileg is tervbe volt véve a fejlesztésük, és talán készültek is, ám a microsoft finoman megkérte a fejlesztőket hogy tartsák vissza, hogy ezzel sok embernek eladhassák a box -ot, amiről azóta elég sok disznóság derült ki... Ez a piacgazdaság. Én azt mondom pc nélkül nincs élet már 20 éve, és ez nem is nagyon fog megváltozni. Asztali gépek, htpc -k, umpc -k, laptop -ok, és mind alkalmas játékra is. Nem az xbox lesz az ami ezt a helyzetet megváltoztatja csak azért mert van elég pénz hogy megvásároljanak pár szaftosabb címet.
53.
53.
t.roli
Amúgy érdekes. Az összes UT motoros 360 as átirat menüjében megtalálható: Microsoft Xbox 360 Gamepad használata
52.
52.
KD
naliac, azért mondod h 360- on jáccthsz(bazzeg le se tom írni)talan me nem szoktál hozzá a kontrollerhez... játszol egy 7 ig xbox(avagy ps) má pro leszel.... amugy nem is szaggat a pc- s és ugyanúgy néz ki mindkettő sztem....
51.
51.
KD
sztem amiről ti ketten beszéltek az már nem ide való.....
50.
50.
user1
NALIAC:

Gratulálok a vízhűtéshez, én valahogy sosem éreztem szükségét. A minél csöndesebb léghűtések, illetve passive vga bordák híve vagyok..:)



Csupán annyiban javítanálak ki, hogy az xtx elnevezést a legerősebb kártyákra alkalmazzák az ati -nál, ami már az egekbe van tuningolva, és az ára is csillagászati. Kettő darab 1650 xt akkor is 1650 xt marad, ha együtt használod őket.

Én egyébként meg vagyok elégedve az msi gf 7600 gt -el, passive hűtésű, és jól szolgál minden program alatt. Az unreal 3 -as engine -el kapcsolatos nvidia kártyáknál tapasztalható apró hibákat pedig a meghajtó program okozza, a következő változatban az nvidia ígérete szerint ezek javulni fognak.
49.
49.
user1
"Sapphiret a Prohardvares haverok ajánlották"



Igen, azért mert a sapphire az egyik elsődleges ati chip -ek értékesítésével foglalkozó vállalat, és tőlük kerülnek ki a legjobb minőségű ati (vagy újabban amd) vga -k minden tipusban. A régi 9600xt -met még ma is használja valaki, és soha semmilyen gondot nem okozott....
48.
48.
user1
NALIAC:

Nana. A sapphire az a gyártó. A típus pedig az 1650 és abból is inkább csak xt, és nem xtx.
47.
47.
user1
t.roli:

Az az igazság hogy én nem szeretem a cod -ot, se pc -n, se konzolon, se semmin.... Csak azért említettem, mert olyan sokan játszák, illetve mert az egyébként szerintem nem túl komoly harmadik részt is beszerezték az ismerőseim, és ps2 -n játszottak vele.



A kontrolleres témával pedig legközelebb majd akkor foglalkozom személyesen, ha megjelenik majd egy olyan változat, amire már pl a cs rajongók is átállnak. Merhogy a jelenlegi változatokon hiába vitatkozunk, azt el kellene ismerned hogy mégiscsak könnyebb irányítani pc -n egy fps -t. Én elhiszem neked hogy te ügyesen bánsz a gamepad -al, de ez nem változtat a lényegen.



Amúgy az én kedvenc fps -em az armed assault. Jelenleg nincs hozzá fogható a piacon. A bohemia érti a dolgát. Nem is tudom hogy a codemasters nélkülük miféle (ál)folytatást kreál majd operation flashpoint 2 címen.



De azért olyan dolog is van amiben egyetértünk. Pl én sem vennék xbox360 -at....:) Bár még tv -m sincs, leszámítva a szekrény legalsó polcán porosodó kisméretű grundig tv -t.....
46.
46.
Obi1
A víz tényleg szebb Pc-n, de az összes többi jobban bejön X360-on.Azon legalább nem szaggat ;)
45.
45.
t.roli
vagy felőlem cod 1 vagy uo is lehet
44.
44.
t.roli
Nem igaz h mindegyik könnyítve van. Lássd, én a sw battlefrontokat, mindenféle célzósegítség nélkűl használom (kikapcsolom), a sniper módjában nem lehet kontroller segítséget hívni és úgy nyomtam anno mindig is elég jó lövésaránnyal. Mafiábana célzás segítségét elfelejthettem mert ott tényleg a te tudásod játszott szerepet és rengeteg játék van ahol célzássegítség nincs. Black, Killzone, Socom... Ott a te tudásod számít. Hiddel, kinek mi. Aki már megszokta a kontrollert, annak édesmindegy. Szivesen kipróbálnám magam Pcsek ellen kontrolleren de nincs rá lehetőségem.



A Cod 3 nak vannak nehézségi fokozatai. A Easyt nevezhetnénk god módnak is. A Cod 3 meg pont az a játék ami- (mellesleg piszkosúl ronda ps2 őn, de mondjuk a Ghost Recon még rondább azon úgy kiakadtam h ha kiadják, akkor csinálják meg jól, akkor még egy rossz pontot adtam a már ellégé lefelétartó ubisoftnak. a ps2 ezeknél 3 szor többre képes)- ben nagyon nagy a célzássegítség, olyannyira nagy h iet még játékban nem láttam, max úgy h megnyomok egy gombot és egybőkl becélozza. itt nem kell benyomni akkor is lelövi az ellent. nagyon könnyű az irányítása, és ha azon nevettél, h bénáznak, akkor tényleg bénák mert...



Kihívlak Cod 2 őzni user 1
43.
43.
user1
Persze verekedni kontrollerrel sokkal jobb. Azt elismerem.
42.
42.
user1
t.roli:

Csak tudod nem mindegy hogy egy játék a könnyítések leprogramozása után csak azért lesz nehéz mert kontrollerrel kell játszani, vagy pedig azért mert tényleg nem egyszerű. A billentyűzet nem korlátoz semmiben, míg a kontroller igen. Múltkor halálra röhögtem magam mikor a cod3 -al kínlódtak az ismerőseim, (ps2). Megkérdeztem tőlük hogy ebben most mi a nehéz? Kiálltam az útra, kb 30 msec kellett hogy meghaljak úgy, hogy semmit sem csinálok.....:) Ha pedig célozni akarnak, akkor is legalább 6 msec, még a legógyesebb is. Nem csoda hogy könnyítve vannak. Pc -n kb 0.5 másodperc egy fejlövés, és nincs ám autoaim....:)
41.
41.
t.roli
Én letötöltöttem a legújabb cucosokat stb stb a GTA mégsem attól szaggatott, szal ha user 1 nekem írtad, nem az volt a problemám hanem a procim.



Kontroller nekem sosem volt probléma konzolon, én csak akkor akadok ki, ha valaki a fügőleges mozgást nem fordítja meg, mert alkor én nem tok irányítani semmit:P Kérdem én az összes konzoltulajdonost, kinek volt valaha is probléma, h nem egérrel játszott, hanem gamepaddal. Én pl sosem sírtam amiatt csak az első két hétben volt nehéz, és az első ps es játékom a Mafia volt, belekellet tanulnom az irányításba. Nehéz irányítása van psen, semmi célzássegítés stb, de nem is hiányolom, mert azóta sincs problémám soha a célzással.



UI: Csak olyanoknak a válaszára vagyok kiváncsi, aki rendelkezik olyan konzollal, aminek a márkája netán Sony, Microsoft v Nintendo a WII kivételével. Tessék csak tessék:P
40.
40.
user1
Arra is gondoljatok a sok hülyeség leírása közben hogy a két változatot eltérő kontraszt, és fényerő beállítások mellett vették fel, illetve hogy a pc -set valószínűleg a fraps nevezetű programmal készítették, ami elég komoly adatforgalmat generál a vga sínnek, így még pcix esetén is előfordulhat hogy gondot okoz.
39.
39.
user1
Jaxx:

Ezt a mondatodat gondold át újra.....
38.
38.
mukki
Szerintem a pc-s verzion szebbek a részecske efektek (füst,por,fény).
37.
37.
user1
Akinek nem megy normálisan 7600gt -vel az alaposan ellenőrizze le mi, és hogyan van beállítva a gépén, mert ott valami baj lehet. Az új forceware -t pedig tessék kipróbálni, mégha bétás is, bár én inkább megvárom a végleges meghajtót.
36.
36.
user1
Mivel már egyszer leírtam a véleményemet, és a tapasztalataimat a demo -val kapcsolatban, egyszerűen átemelem ide:



Akinek kifagy a program, ajánlom az utolsó változatokat az ati/nvidia vga meghajtó csomagjaiból. Nekem a 7600gt -vel 196.18 -as forceware -el tökéletesen futott. Ajánlott egyébként az nvidia chipset illesztő telepítésekor mellőzni az IDE driver -t, az sok probléma forrása lehet többekközt dvd/cd írás alatt, illetve néhány játéknál fagyást okoz (nem rendszer szintű) amennyiben valamilyen folyamat használja a lemezeket a háttérben. Azt távolítsátok el, lehetőleg csökkentett módban.



Nálam nem fagy a program. A jelenlegi gépem:

x2 a64 3800+

2gb ram (1 gb -nál egy picit többet használ a játék)

gf 7600gt 256mb



A többi alkatrész lényegtelen ebből a szempontból. A teljesítmény ezen a konfigon:

1024x768, medium: Mindíg 30 körüli érték, tökéletesen játszható.

800x600, high: Tehát minden maximum, időnként beröccen, de tökéletesen játszható.



Persze lehet játszadozni picit a beállításokkal, így 1024x768 -ban is majdnem tökéletes élményt nyújthat még egy ilyen manapság már olcsó vga is. Most legalább láthatja mindenki, hogy nagyjából milyen gépigényre számíthat az unreal 3 engine -el felszerelt játékok esetében. Sőt, ebben az esetben a kódok jelentős része az xbox360 változatból lett átvéve, tehát lehet hogy az unreal 3 ennél jobban is fog menni, hiszen ők (állítják) nem xbox -ról portoltak, hanem közvetlen, pc -re optimalizált változatuk van. Tehát aggodalomra semmi ok. Jövőre valószínűleg már mindenki szeretne egy dx10 -es vga -t, abból a mezőnyből pedig csak a legkissebbek nem képesek megbírkózni tökéletesen az új motor igényeivel....



Egyébként az nvidia dolgozik még egy két apró kompatibilitási problémán az unreal engine -el kapcsolatban, ha meglesz, a fentiektől jobban megy majd a program.



Egyébként pedig ez egy multiplatform játék, aminek a pc változata az irányítást leszámítva xbox port, így túl sok különbséget nem nagyon láthattok rajta. Egyébként is kit érdekel melyik a szebb? Az xbox -osok nem fognak pc -t venni csak azért mert pl a vizet nagyítóval vizsgálva szebb pixel -eket találnak a pc -s változatban, és ez fordítva is igaz. Mindenki azon fog játszani amilye van, illetve amit jobban szeret. A kontrolleres kínlódást pl sokan inkább mellőzik, függetlenül attól, hogy van -e erős (relatíve erős, hiszen 7600gt -vel megy a program) pc -jük, vagy sem.

De útálom amikor multiplatform játékok egyes változatait hasonlítják össze. Ezzel próbálkoznak akkor is amikor a ps3 xbox360 összehasonlításokat végzik, mintha lenne bármi jelentősége.....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...