Nem tudják a PS3-as Assassins Creed bug okát

  • Írta: Daks
  • 2007. december 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Michael Beadle, a UbiSoft PR főnöke egy hét elején tett nyilatkozatában bevallotta, fogalmuk sincs mi okozza az Assassins Creed híres PS3-as hibáját.
Michael Beadle, a UbiSoft PR főnöke egy hét elején tett nyilatkozatában bevallotta, fogalmuk sincs mi okozza az Assassins Creed híres PS3-as hibáját.


A játék Xbox 360 platformon is több bugot tartalmaz, azok kijavításán már dolgoznak a programozók, ám arról ötletük sincs, hogy Playstation 3 konzolon mi okozza azt, hogy főhősünk ugrás közben megáll a levegőben. Ilyenkor lefagy a játék, nem tudunk tovább mozogni, de a kamera forgatható marad - az egyetlen gyógyír pedig, hogy újraindítjuk a PS3-at. Michael Beadle tisztában van az idegesítő buggal, ám csapatának még nem sikerült kiderítenie a hiba okát - így a patch is várat magára.
21.
21.
t.roli
user1: "A valóság az, hogy a pc felhasználási területeit tekintve igen kis részt képvisel a játék"

He? Én úgy tom mindent leelőz. Filmeket, zenéket iparág téren. Nem hiszem h igen kis rész lenne csak. Gondolj bele. Megkérdezel valakit játszik e. Ő asszongya nem, ő soha ő nem... Csak a passziánsz és a netes Flash játékokkal meg a honfoglalóval... Ez is játék! nem mondom h mindenki, de sztem a Pc tulajok 60% a játszik valamin...

Abban igazad van, h kevesebb ember játszik a PC-jén, mint a világ konzolain. Ez esetben viszont tekinthetjüjk egynek a konzolokat. Mert lehet más márka, de mindenki úgyis olyat vesz, ami neki tzetszik. És ha megnézzük a Halo 3 (X360) GTA San Andreas (ps2) eladásait, rájöhetünk h mégsem olyan elhanyagolható a konzol és a játékipar.
20.
20.
de2jay
user1: XD........ a szívemból beszélsz!
19.
19.
user1
dareal:

"szerintem egy jó pár éven belül otthon leginkább konzolok lesznek csak"



Ez elég naív elképzelés, ami azt feltételezi hogy mindenki játszik, illetve hogy minden ember reszket a legújabb űrlényírtós grafikacsodáért, ami éppen kijött. A valóság az, hogy a pc felhasználási területeit tekintve igen kis részt képvisel a játék. A játékkonzolt pedig nem szabad összekeverni egy pc -vel. Jó ideje tudjuk hogy a konzol tulajok nagy része még azt sem tudja, hogy a megfelelő optikai lemezek szabványos filmformátumát is ismeri a gép. A múlt héten éppen egy tönkrement dvd lejátszó miatt kellett megoldást találnom arra, hogy sürgősen belenézhessen a tulaj egyik dvd -jébe. "gyere menjünk a másik szobába ott a ps2" mondom neki. (2 éve vette) "az is lejátsza a dvd filmet???" jött a válasz..:) Gondolom érthető hogy mire gondolok. A konzolok reklámgépezete még azt sem tudta elérni hogy asztali lejátszónak tekintsük a gépeket, nemhogy "médiaközpont" -nak ahogy azt ők szeretnék. A mediaközpont a pc. A munkagép a pc. Tapasztaltabb embereknél az aztali lejátszó is a pc. Ezer dologra alkalmas masina, amit nem pótolhat egy játékgép, pár extra funkcióval. Játékőrültek természetesen nem élhetnek a kis konzoluk nélkül, de akit ez kevésbé hoz lázba, annak teljesen felesleges játékkonzolt vásárolnia.

A közeljövőben vélhetően az ultraolcsó gagyi notebook -ok (100 000ft -osak) kerülnek majd azokba a háztartásokba ahol az internetelérés a fő felhasználási terület. Ahol ennél több kell ott maradnak az asztali gépek, hiszen a drágább notebook -ok rendszerint lassabbak asztali társuknál, de legalább kétszer annyiba is kerülnek...:) Picik, kényelmetlenek, bele kell görnyedni a kis dobozba, alkatrész hiba esetén mehetek a szervízbe...stb. Rémálom. Akkor inkább nem viszem magammal a gépemet a vc -re is... Megvár az asztalom mellett....
18.
18.
huszti
FNorberto: Nem fagyott le a boxja, csak fogta a game, és Altari megfagyott, lebegett a ruhája, lehetett mozgatni a nézetet, meg minden, csak eltünt a pálya, az embereka semmibe mászkáltak, altair meg lebegett, és lebegett, és lebegett...aztán restart box, és azóta nem mondta, h lett volna.
17.
17.
air 2
gyurka még reagált erre a hírre?......
16.
16.
kenny22
dareal: a több funkciós alatt nem azt értettem, hogy több játék jön ki rá! amugy meg ha valami nagy név és a kiadó lát benne még pénzt akkor kiadja pc-re is...
15.
15.
dareal
kenny ja, egészen odáig míg a nagy nevek rohadtúl nem jönnek pc-re, csak évekkel később. így szerintem egy playernek sokkal jobb lehet egy konzol. ördögi kör, viszik a pénzünk ezerrel :)
14.
14.
t.roli
kinek mi élvez előnyt. Nekem a konzol nagyobb előnyt élvezne. Csak annyira kellene a pc h dvd-t írjak... Másra nem, mert vágni máshol szoktam, már nem otthon
13.
13.
kenny22
dareal: ennyi erővel minek konzol vagy pc ha elég csak az egyik, de mivel a pc több funkciós ezért az előnyt élvez!
12.
12.
Pekferi
nekem sem volt semmi bajom vele (x360on)
11.
11.
dareal
hja, egyre jobban eltűnik a határ a pc és a konzolok között, annak idején pl a fene se gondolta volna, hogy akár egy 1xü telepítéssel egy ps3 is egy asztali gép alap tulajdonságaival fog bírni. szerintem egy jó pár éven belül otthon leginkább konzolok lesznek csak, lévén azon is tudsz levelet küldeni, netezgetni, lementeni, szal a legtöbb otthon használatos dolgot elvégezheted konzolon is.
10.
10.
t.roli
Ez van, ha kehet patchelni a konzolos játékot is... Régen csak akkor adtak ki egxy játékot konzolra, ha húszmilliomodjára is jól máködött (jobb esetben, mert sok fejlesztp tojt erre, itt nekem negetív tapasztalatom pont az ubi val van, az utóbbi ps2 es játékainál). Persze nem baj h lehet patchelni, mert lehet oldalakat egyenlíteniu stb. Kicsit ellentmondásosan írtam le, de remélem lejött mire céloztam
9.
9.
FNorberto
Én nem találkoztam olyan bug-al ami a játékmenetet rontotta volna,csak esztétikai dolgok,de abból se sok.És egyszer nem fagyott le a box.
8.
8.
kenny22
szopás ezerrel! remélem a cp-s verzióban nem lesz ilyen
7.
7.
huszti
Azért nem akarok lófasz lenni, de havernak ugyan ez volt az Xboxán, csaka pálya is darabokra esett:D szóval itt sztem optimizálási hiba lesz:S
6.
6.
Shagy
iszonyat yo game annak ellenére is hogy bugos.sajnos nem egyszer fagyott már le a boxom játék közben.de csak ezzel az egy gameval
5.
5.
GuC11
Ehez hasonló bug volt a Shadow of the Colossus nevű játékban is.Ugrásközben megállt a kép,viszont a kamerát még mindig lehetett irányítani.Nincs mit tenni ilyenkor ujra kell indítani a gépet...:s
4.
4.
dareal
igazad van, nem teljes asm, a fő programozási nyelve c/c++, ennek ellenére jó sok fejlesztő asm-ben tolja (talán mert ps2-n még asm volt a fő csapásirány)

ettől függetlenül az igaz, hogy a ps3 sdk kész halál (és ezt nem én, hanem mondjuk Ubisoft stb írta/írja (gamekapocs oldlaon is utánanézhetsz)

3.
3.
jtrencsenyi
dareal: neked azt ki mondta, hogy a PS3-at asm-ben kell/lehet programozni? Hány PS3-as fejlesztésen dolgoztál már?
2.
2.
EmThor
nekem kb 3x fagyott míg végigvittem, nem para.



ja igen, lyukadjunk ki oda hogy szar ps3, hülye sony, mert ugye itt mindenkinek fejpénzt fizet a m$ ugyebár...



na mentem vissza játszani, pá
1.
1.
dareal
hehe, hát igen. a ps3 fejlesztői környezete nem embernek való (asm meg még nemtom mi a fene együtt, aki asm-et kódot látott már az tudja jól), így a hibakeresés egy picit körülményesebb :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...