Dave Oshry: "Mi utáljuk a pénzt"

A New Blood indie stúdió vezetője, Dave Oshry beszélt arról, hogy miképp gondolkodnak a játékiparról és hogyan látja az indie fejlesztők helyzetét a rengeteg elbocsátás közepette.

A Helldivers 2 bőven túl lehet a 8 millió eladott példányon

Egy piaci elemző szerint a múlt hónapban piacra dobott játékból már több mint 8 millió példányban kelt el, amivel jelentősen túlszárnyalta a Sony és az Arrowhead elvárásait.

A LinkedIn is beszáll a gamingbe

A Microsoft tulajdonában álló, munkaerő keresésre specializált közösségi felület új vizekre evez. A hírt már a portál is megerősítette, azonban még nem tudják pontosan, hogy a játékok mikor lesznek elérhetők.

Marcus Lehto: “Semmi jót nem tudok mondani az EA-ről”

A vezető február végén távozott a Ridgeline Games-től, amelyet pár nappal később be is zártak. Lehto nem volt túl bőbeszédű az elmúlt időben az eseményekkel kapcsolatban, most elmondta miért.

Először nézhetünk bele az Into the Dead: Our Darkest Days játékmenetébe

Az oldalnézetes túlélőjátékban egy csoport kétségbeesett embert kell menedékről menedékre vezetnünk egy élőhalottakkal sújtott városban. Az 1980-as évek Texasában játszódó Into the Dead: Our Darkest Days friss látnivalókat kapott.

A Saber Interactive mentheti meg az Embracertől a magyar Zen Studios-t

Most már hivatalos, hogy a Saber Interactive kiválik az Embracer Groupból egy 247 millió dolláros üzlet keretében. A stúdiónak lehetősége van a 4A Games és a Zen Studios felvásárlására is egy erre vonatkozó opció miatt.

Tini titánok-filmmel erősít James Gunn DC-univerzuma

Lapértesülések szerint az ifjú szuperhősök csapata is saját mozifilmet érdemel majd James Gunn és Peter Safran megújuló DC-moziverzumában. Már azt is tudjuk, hogy ki felel a forgatókönyvért.

Launch traileren a Lightyear Frontier

Hamarosan itt az ideje, hogy a saját mechünk pilótafülkéjében felfedezzük a Lightyear Frontier gyönyörű idegen világait. A vadon megszelídítésére egyedül vagy három barátunkkal is vállalkozhatunk.

Ezek a legnépszerűbb játékok Steam Decken

A kéziszámítógépek egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a PC-s piacból, hiszen a hordozhatóság sokunk számára fontos szempont. De mivel játszunk rajtuk? A Valve közzétette a Steam Decken legnépszerűbb játékok Top 100-as listáját.

Az év végén érkezhet a PlayStation 5 Pro, kiszivárogtak a specifikációk

Újabb forrásoknak hála, a PlayStation 5 középgenerációs frissítése tényleg valósnak ígérkezik, és a Sony tervei szerint az idei karácsonyi szezon nagy slágere lehet az erősebb, Pro konzol. Lássuk, mit tudhat!

Hamarosan játszható lesz a Shadows of the Damned: Hella Remastered

A Shadows of the Damned nem kapta meg a jól megérdemelt figyelmet 2011-ben, de szerencsére már úton van a remastered változat, így végre több emberhez eljuthat Suda51 horrorisztikus agymenése. A PAX Eastre már demóval készülnek a fejlesztők.

Már nem kell sokat várni a Phantom Fury-ra

A Slipgate Ironworks csapata két évig dolgozott az instant klasszikussá vált Ion Fury folytatásán, de áprilisban végre visszatér Shelly "Bombshell" Harrison, hogy egy teljesen új világban tegyen rendet új bionikus karjával.

Április közepén költözik új platformokra a Planet of Lana

Az eddig Xbox- és PC-exkluzív narratív platformer a jövő hónapban végre a Sony konzoljait és a Switchet is beveszi. Főhősünk egy titokzatos bolygón indul a nővére megmentésére, és ebben mi asszisztálunk neki.

Megvan az Among Us-sorozat szereposztása

A rendkívül népszerű co-op multis játék animációs feldolgozást kap, igaz, még nem tudni, hogy mikor. Most már viszont tudjuk, hogy kik fogják megszólaltatni a főszereplőket.

Új traileren a Commandos: Origins

Az izometrikus taktikai, stratégiai lopakodós franchise feltámasztásának érkezése az idei évre várható, most pedig bepillantást nyerhetünk az enyhén stilizált világba.

Xbox-jellegű Final Fantasy XIV műtárgyat nyerhetünk

A kiírás szerint egy darab, valóban impozáns Xbox Series X/S-t sorsolnak ki a résztvevők között, viszont a kiírás részletei szerint nem ezen a konzolon fogjuk nyúzni az MMO-t.

Szezonbérletet kap a Minecraft

Kizárólag a Minecraft: Bedrock Edition játékosai számára lesz elérhető az in-game áruházhoz kapcsolódó bérlet, amivel több mint 150 csomagot használhatunk majd építkezés során.

Visszatér a fotómód a Senua's Saga: Hellblade II-ben

A Ninja Theory ráadásul négy új screenshottal is kedveskedik a rajongóknak, ezzel is demózva a játék elképesztő látványát. A játék megjelenéséig még egy kicsit várni kell.

Érkezik a Halo Infinite új frissítése

Főleg a multis élmény szempontjából fontos dolgokat tartalmaz majd a patch, stabilabb kapcsolatot ígérnek a fejlesztők, illetve egy új anti-cheat megoldást is hoz majd az update.

Bejelentették a The Smurfs: Village Party-t

A Microids kiadásában érkező party-játék nyáron jelenik meg, rengeteg törp és minijáték vár majd ránk számos helyszínen, de nem árt odafigyelni Hókuszpókra is.

Konzolokra tart a STASIS: BONE TOTEM

A hónap végén az előző- és a jelengenerációs gépekre is megjelenik a THE BROTHERHOOD point-and-click horrorjátéka, ami úgy fest, hogy nem hoz magával semmi exkluzív újdonságot.

Nicolas Cage visszatérhet a noir Pókember-szerepéhez

Az Amazon gyártásában készülő Pókember-sorozat elhozhatja Nicolas Cage első kisképernyős szereplését, mégpedig a fekete-fehér Pókember személyében. Egyelőre semmi sem hivatalos, tárgyalások viszont már zajlanak az ügyben.

A Pocketpair több platformra is elhozná a Palworldöt

Ugyan már lecsengőben van a Pokémon-szerű játék médiavisszhangja, de a népszerűsége továbbra is töretlen. Most a Bloomberg készített interjút a fejlesztőkkel, melyben arról is szó esik, hogy más platformokra is el szeretnék hozni a játékot.

Minden, amit a Dragon's Dogma II-ről tudnod érdemes

Csupán egy hét, és boltokba kerül a Capcom régóta várt akció-szerepjátéka, a Dragon's Dogma II. Az utolsó hajrára kaptunk egy majd' nyolcperces áttekintő előzetest, mégpedig Ian McShane narrációja mellett.

Megérkezett az Unranked-mód az Escape from Tarkov Arenába

Ahogy a játék roadmapje ígérte, megérkezett az Unranked-mód, hogy tétek nélkül is élvezhessük az arénaharcokat. A rangsorolás nélküli módhoz két lehetőség is érkezett, a csapatharc, illetve a ShootOut.