Far Cry 4: Valley of the Yetis teszt

  • Írta: Daks
  • 2015. március 11.
  • dlc, far cry 4: valley of the yetis, teszt, xbox one
Link másolása
Azt hitted, vége van. Megszabadultál végre Kyrat minden bűnétől és mocskától. De a pokol nem ereszt. Helikoptered valahol a Himalája legmagasabb hegyeiben zuhan le. Épp, mikor már hazafele tartanál.

Édesanyád hamvaival látogattál ide. Nem akartál mást, csak örök nyugalomra helyezni maradványait szülőföldjén, a csodálatos Kyratban. Amit viszont itt találtál, az messze volt attól az élettől, amit New Yorkban megszoktál. A gyönyörű országot egy önelégült, skizofrén diktátor sanyargatta, te pedig még észbe se kaptál, már első sorból vezetted a forradalmat. Ennek viszont vége. Kyrat felszabadult, te pedig kész lennél visszatérni Amerikába, ha egy baleset nem állná utadat ebben.


Arccal lefelé, a hóban fekve térsz magadhoz. A fejed kibírhatatlanul zúg, lassan elkezded mozgatni a kezeidet, nem tört el semmid, felállsz és szétnézel. A helikopter, mely hazavitt volna, égő roncs már csupán, lezuhantatok valahol a himalájai hegyekben, fogalmad sincs, hogy hol lehetsz, vagy merre indulj. Csak egy dologban vagy biztos. Sosem fáztál még ennyire. Ajay Ghale bőrébe bújva itt folytatódnak kalandjaid a Far Cry 4 legújabb kiegészítőjében. Ez a Valley of the Yetis, mely újabb hatalmas veszélyek előtt tárja ki kapuit.


A Valley of the Yetis megvásárolható a Far Cry 4 összes DLC-jét, a The Syringe, az Escape from Durgesh Prison, a Hurk Deluxe Pack és az Overrun kiegészítőket tartalmazó Season Pass részeként, és önmagában is, ám míg az előző tartalmak csak az alaptörténetet egészítették ki egy-két új helyszínnel, küldetéssel és játékmóddal, addig most egy nagyobb, és összetettebb DLC landolt előttünk. A történet hat napot és öt éjszakát dolgoz fel, pénz és fegyver nélkül, fáradtan indulunk útnak, a cél pedig a túlélés. Nullázódnak karakterünk tapasztalatpontjai és képességei, mindent újra kell kezdenünk, miközben ki vagyunk szolgáltatva környezetünknek, és ellenségeinknek. A vidéket vastag hótakaró és áttörhetetlen jégpáncél uralja, a fagyott végtelenben hóleopárdok, farkasok és hegyi medvék törnek az életünkre, miközben egy misztikus törzs, és egy csapat igazi jeti vadászik ránk. Nincs könnyű dolgunk.


A játékmenet a Far Cry 4 által kitaposott utat követi. A történet kezdőeseményein átesve megnyílik előttünk a szabadon bejárható, hegyvidéki terület, mely otthonunk lesz erre a szűk egy hétre, ha pedig épp nem a rádión kapott küldetéseket teljesítjük, akkor bóklászhatunk céltalanul, vagy vállalhatunk mellékküldetéseket. Kamionrablás, területvédés, ellencsapás - ezek mind saját túlélésünket szolgálják, teljesítésükért felszereléseket, fejlesztéseket, és különböző védelmi eszközöket kapunk. Táborhelyünket ez utóbbiakkal lehet biztosítani, ellenségeink éjszakánként törnek ránk, hullámokban támadva. Észak, dél, kelet és nyugat irányból rohamozzák meg a bázist, szerencsétlen viskónkat, és a segítséghíváshoz elengedhetetlen, rozoga kis rádiótornyunkat akarják felrobbantani. Meg persze minket megölni.


A védekezéshez kövér tárház áll rendelkezésre. Lehet falat felhúzni a táborhely köré, így akadályozva meg, hogy az ellenség egy pillanat alatt ellepjen mindent, önthetünk szét olajat, melyet csak meg kell gyújtani, ha indul az invázió, illetve van várfalra felszerelhető géppuska, telepíthető aknamező, és többféle robbanóhordós csapda is. Utóbbi rendkívül hasznos, ha járműveken érkeznek ellenségeink, a hordók egy fára szerelt tákolmányon várják, hogy kilőve a tartógerendákat, lezuhanjanak, és óriási detonációval semmisítsenek meg mindent. Némileg hátrány viszont, hogy a helyszín sokkal kisebb, mint Kyrat volt, a területeket már nem kell felszabadítani, illetve nincsenek elfoglalható erődök se. Így viszonylag kevesebb teendőnk is akad itt.


A térkép viszont már nem csak azt jelzi, hogy hol van kincsesláda, de azt is, hogy hol juthatunk fegyverhez, vagy elhullott állatbőrhöz, illetve az újdonságok sorát erősíti az az öt új fegyver is, melyet csak a DLC kedvéért készítettek nekünk. Fegyvereinket és felszerelést ezúttal is az út menti kereskedőknél, vagy a safehouse szekrényénél tudjuk adni-venni, a tábori védelmi eszközök viszont csak utóbbinál szerezhetőek be. Áruk 30-50 ezer kyriati petákba kerül, ha tisztességesen lootolunk mindenhol, akkor a harmadik, negyedik éjszakára teljesen felszerelhetjük otthonunkat majdnem minden lehetséges dologgal.


Jetivel találkozhatunk a küldetések során, illetve a vadonban is, szinte bárhol. Az egyik első komolyabb események egyike - amit sosem fogok elfelejteni - az volt, amikor egy balul elsült szabadítóakció után a szörnyek barlangjában ébredtünk fel. Hősünk körül emberi csontvázak és szétmarcangolt, félig felzabált, megcsonkított tetemek hevertek, kerestem a kijáratot, majd felkapaszkodva az egyik sziklán, ott állt előttem. És éppen lakmározott egy szerencsétlent. Ekkor még nem lehetett vele szembeszállni, később viszont komolyan vadászhatunk jetikre. Támadáskor a fejére kell célozni, majd ha elkezdi azt fájdalmában fogni, a háta mögé mehetünk, és bevihetünk egy gyilkos takedownt. Arra viszont érdemes felkészülni, hogy nem lesz egy könnyű menet az egész.


A Valley of the Yetis legújabb kalandjai nem csak kiegészítik, de tökéletessé is teszik a tavalyi év egyik legjobb játékát. A végig havas táj, az új játékelemek, és a friss kihívások izgalmas órákat rejtegetnek, a kiegészítő megéri a pénzét, nekem egyetlen dolog nem tetszett csak benne. Nincsenek olyan valóságtól elváló, különleges események, mint mondjuk az alapjáték bedrogozott mészárlásai, vagy a spirituális világban való kalandozások. Csak mi vagyunk. A végtelen havas táj. A törzs. És a jetik. Ha a Far Cry 4 8.8-at kapott tőlem, akkor ez a DLC kerek 8-at ér. Nem rövid, nem hosszú, viszont nagyon jó. Érdemes beszerezni.

3.
3.
RangerFox
Hiányoznak az alapjáték valóságtól elszakadó kalandozásai

Asszem a Yetik meg az ilyenek eléggé elszakadnak a valóságtól :D
1.
1.
p3ti
Hmm, nemrég adtam el az FC4et, nem érdekelt már a game, rongyosra játszottam.. sztem megvárom majd a GOTY kiadást ami tartalmazni fogja az összes DLC -t. Jó teszt lett, kicsit meg is jött a kedvem hozzá
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...