Kult - filmajánlók, vélemények, kritikák

Creed: Apollo fia filmkritika

Ha bokszfilmről van szó, a Rocky az egyik legnagyobb etalonnak számít. Stallone azonban tíz évvel ezelőtt már nyugdíjba küldte képzeletbeli barátját, az Olasz Csődört. Vajon tényleg szükség van egy újabb rehabilitációra?

American Horror Story: Hotel sorozatkritika

A Hotel Cortez téged is vár, ha éppen valami nyomja a lelked, vagy egy önfeledt pásztorórát töltenél el a szeretőddel. Aztán ne csodálkozz, ha meggyilkolnak és a lelked örökké bolyongani fog a folyosókon!

Steve Jobs filmkritika

A Steve Jobs szerencsére szakít az életrajzi filmekre jellemző unalmas sémákkal és teljesen más aspektusból próbálja meg felvázolni, milyen ember is volt az Apple egykori, ellentmondásos alapítója.

Alien-tetralógia könyvkritika

Hatalmas köszönet illeti az Agavét, amiért felújította és újra kiadta az Alien-könyveket – megtapogattuk és elolvastuk őket. Annyit mondhatunk, hogy legalább akkora értéket képviselnek, mint a filmek.

A visszatérő filmkritika

A visszatérő húsba markoló naturalizmussal mutatja be, mennyire kegyetlen, igazságtalan és vad vidék volt a XIX. századi Amerika. Ebben a világban mindent felülírt a túlélés utáni vágy, legyen szó becsületről vagy bajtársiasságról.

Aljas nyolcas filmkritika

Wyoming hegyei közt hatalmas hóvihar tombol, még a környék legkeményebb arcainak is menedéket kell keresnie. Véletlenül vagy nem, de nyolc keményfiú ugyanabban a szalonban köt ki.

2015 legjobb horrorfilmjei

Rendhagyó módon, az év végén nemcsak a játékokkal foglalkozunk, hanem a horrorfilmek top 20-as listájával is jelentkezünk. Hatalmas rajongója vagyok a műfajnak és remélem, sokaknak hasznos lehet az alábbi összeállítás.

Az ember a Fellegvárban sorozatkritika

1962-t írunk, a Time Square hatalmas kivetítőin náci propaganda fut, miközben az épületeken horogkeresztes zászlók lobognak. Ez itt Philip K. Dick alternatív történelme, ahol a tengelyhatalmak nyerték a második világháborút.