Nagy pénzt várnak a Nintendo mobiljátékaiból

  • Írta: zoenn
  • 2015. április 2.
  • Hír
Link másolása
A fejlesztő DeNA abban reménykedik, hogy havi szinten több mint 25 millió dollár bevételt termelnek majd a Nintendo legsikeresebb mobiljátékai. Donkey Konggal és Marióval a hátuk mögött, ez nagyon is elképzelhető.

Mint ismert, a Nintendo beadta a derekát, a DeNA-val partnerségben mobiljátékok fejlesztésébe kezdett. Ez annyit tesz, hogy a fejlesztő számára a Nintendo összes frencsájza a rendelkezésére áll, belőlük készíthet teljesen új játékokat. Az már borítékolható, hogy a hagyományos árazással nem mennek semmire a mobiljátékok piacán, viszont a free-to-play modell sem tetszik nekik, ezért valamilyen újszerű árszabásban gondolkodnak.

Természetesen pénzt is várnak az alkotásokból, ráadásul nem is keveset. A DeNA vezérigazgatója, Isao Moriyasu a Retuersnek elmondta, hogy a cég azt reméli, hogy havonta több mint 25 millió dollár bevételt termelnek majd a legkelendőbb mobiljátékaik.

Az úriember szerint akár több száz millió embert is érdekelhetnek majd a Nintendo-karaktereket felvonultató alkotások, tehát a cég nagyban gondolkodik, ami nem véletlen: a DeNA eddig legsikeresebb mobiljátéka, a Kaito Royale már saját TV-showt is kapott Japánban.

11.
11.
Ruga
Ez a jelen. De egy ilyen cégnek komoly piaci elemzői vannak akik figyelnek a vásárlói magatartásra, trendekre. Szerintem van benne fantázia. Az idő majd eldönti.
10.
10.
DeathTiti
7. Azért nem kevés fogyott belőlük lévén a wii 100 millió fölött jár a ds széria meg 130 millió fölött van jelenleg.
9.
9.
xSHx
8: Az, aki kézikonzolt vesz, h Mariózhasson.

Nem is értem minek ez az állandó mobiljáték elleneségesség. Semmi sem külömbőzteti meg a kézikonzolt a telefontól csak a dedikált gombok. Az meg simán pótolható lenne, ha a nagy kézikonzol gyártók (N, Sony) rámennének az ilyen minőségi kiegészíőkre. Pl ha PS vitából kivennénk a kijelzőt és oda egy frankó bepattinthatós teló foglalatot tennének, kész is lenne a minőségi, telós kézi konzol....
8.
8.
daenath
#7: Te most tenyleg elhiszed hogy kiadjak telefonra/tabletre az exclusive jatekaikat?
Melesleg megnezem ki az a hulye aki kontrolert vesz a telojahoz csak azert hogy Mariozhason?
7.
7.
Ruga
#1: Szerintem meg ez egy okos lépés. Lesz végre tableten/telefonon Mario és társai, nem kell hozzá egy csak konzolként/kézikonzolként használható kütyüt vásárolni. Nem véletlenül altatja csendben a sony is a kézikonzoljait, ennek a dolognak leáldozott. A telefonok/tabletek hardverjei utolérik és le is előzik ezeket, akkor meg minek ebbe invesztálniuk, elég lesz csak a játékokat androidra/ios-re megírni és csókolom. Már mindenféle kontroller kiegészítő kapható ezekhez is. A rajongókon kívül k.rvasok ember nem vett wii-t vagy 3DS-t mert egyszerűen már túl kevés amit tud.
Majd ha még egyszer nyugodtan, minden érzelem nélkül végiggondolod meg fogod érteni, ez egy okos időszerű lépés részükről.
6.
6.
Lord Vader
#5: Pont hogy a Nintendo NEM köpi szembe a saját rajongótáborát. Igaz, hogy nem nagyon állnak elő új franchise-okkal, de ugyanazon a sorozaton belül atom stabilan hozzák a minőseg. Ez a Nintendob profilja, a rajongók ezt várják el.
Egyébként a Nintendo az egyetlen konzolgyártó ami megpróbál minden új konzoljával újítani. Megpróbálták ebben a generációban is (kijelző a kontrolleren, 3D) csak most nem jött be, talán a következő generációban bejön.
A Nintendo mindig a saját útját járta, mintha nem is kifejezetten zavarná őket, hogy a konzoljuk nem versenyképes a konkurenciával. A SNES óta csak a Wii mondható sikeres otthoni konzolnak a Nintendo-tól.
Valószínüleg majd ha nagyon kell akkor változtatni fognak, ilyen franchise-okkal bármikor versenyképes a Nintendo.
A mobiljátékokról meg annyit, hogy sajnos nem is ők fogják fejleszteni őket, így tényleg csak gyors pénzszerzésnek tűnik a project.
5.
5.
#2: Leginkább azért, mert a nintendo az iskolapéldája a hogyan köpjük szemen a saját rajongótáborunk klubnak. Továbbá annyi rókabőrt nyúztak már le ugyanarról a témáról minimális innovációt ( néha még annyit sem ) felmutatva, közben meg a legagresszívebb és ellenszenvesebb piaci viselkedést párosítva hozzá. Csinálják mindezt közben úgy, hogy a valaha volt legjobb konzol díját simán megérdemelnék a Wii miatt és handheld fronton is de közben olyan pofátlan lehúzást művelnek, mint az U vagy a temérdek nullinnovációs DS verziók garmadája.
Nem magával a franchiseokkal van a baj, hanem az üzletpolitikával, a helyben toporgással és ha tudnak null befektetés mellett mindent kimaxolni gátlástalanul ( közben ha akarnak meg robbantanak akkorát )... csak épp nem akarnak.
Ez az egész mobil piacos dolog is a pénzlapátolásról szól, a meglévő termékek kimaxolásáról. Semmi új, semmi eredeti, csak lenyomják a torkunkon a már unalomig ismert sémákat csak épp egy másik platformon.
Üzletpolitika. Azzal van a baj, ahogy a dolgokat kezelik. Minimális energiával és az önnyalogatós arrogáns egoizmus nélkül olyan Wii-U-t csinálhattak volna ami ha nem is egy kategória az X1 és PS4-el, de közelítőleg hozza a szintet, ehelyett adtak egy technológiai hulladékot. Egy rakás sz@rt... Pedig mindenki mondta, hogy kevés lesz... Hát ez van...
4.
4.
mdr88
Ezt a "Free-to-Start" dolgot kb. úgy tudom elképzelni, hogy ingyen letöltöd és fejezetenként/játékmódonként fizetsz érte.
2.
2.
Yanez
#1: Miért is? Gondolom nem csak azért, mert neked nem tetszenek. :)
1.
1.
Ezekért egy cent is sok, pláne mobil platformra, de mindegy... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...